Het is het meesterstuk van uw slaapkamer en de keuze van het bedframe zal zijn stempel drukken op deze rustkamer! Onze dubbele bedden zijn in diverse stijlen, materialen en met diverse karakteristieken verkrijgbaar en bieden een ruime keuze tegen discountprijzen! Kies voor een stoffen bed om een Scandinavische toets te verlenen aan uw kamer, of voor exotisch hout als u een chique ethnische stijl verliest. Alles is mogelijk en de slaapkamer van uw dromen bevindt zich beslist in deze gids!

1. Waarom van bedbodem veranderen?

 • Esthetiek: onze kamer is de cocon waarin we ons graag terugtrekken, een eiland van comfort en zachtheid! Daarom hebben we graag een slaapkamer diet voldoet aan ons imago. Sinds enige jaren krijgen de bedden meer en meer hun eigen stijl, zodat uw slaapkamer uw persoonlijkheid beter weerspiegelt!

 

 • Ethnische bedstijl: als u zin heb om te reizen, kunt u kiezen voor de ethnische stijl van onze bedden in exotisch hout.

 

 • De Scandinavische stijl: als uw credo de hygge is (Deens voor gezelligheid), kies dan voor een van onze Scandinavische bedden!

 

 • De designstijl: als u van design en van gezuiverde lijnen in uw interieur houdt, dan zijn onze designbedden iets voor u! Hoe dan ook, van bed veranderen zal u helpen om u thuis nog beter te voelen!
   
 • Comfort: naast de esthetische overwegingen, is het bed ook een vector van comfort. Het ondersteunt eerst en vooral op een efficiënte en stabiele manier uw beddengoed. Zo geraakt het niet vervormt en kan het goed verluchten, wat belangrijk is voor beddengoed en tot slot is het beddengoed zo goed beschermt.

 

 • Afmetingen verhuist u en verdient uw nieuwe suite een groter bed? Voelt u zich beknepen in uw oude bed? Wilt u van matras veranderen? Ons beddengamma biedt u een grote keuze aan afmetingen, zodat u optimaal kunt slapen!

 

 

 • Nieuwe functies: als u van bed verandert, kunt u genieten van de laatste nieuwe innovaties, specifieke eigenschappen en voordelen van de geavanceerde bedden! Wilt u een intelligent bed? Het is tijd om te veranderen en te kiezen in onze selectie bedden met al die nieuwe kenmerken! 

 

2. Hoe kiest ik het juiste bed?

Om zo goed mogelijk uw toekomstige welzijnsruimte te kiezen en heerlijk te ontspannen in uw bed, moet u rekening houden met diverse parameters. Het materiaal van uw bed zal een belangrijke rol spelen. Het zal bepalend zijn voor de stijl van het bed en de manier om dit te onderhouden, maar zal ook bepalend zijn voor de levensduur en de robuustheid.

Als u een bed met specifieke kenmerken zoekt, kunt u meteen naar onze rubriek "Type bed voor volwassenen" gaan waar de kleine pluspunten worden toegelicht die deze bedden u kunnen bieden!

Om het bed aan te passen aan uw behoeften, het beddengoed en uw smaak zullen de afmetingen van uw bed een cruciaal punt vormen dat u zal leiden om uw keuze te maken.

2.1 Materiaal en stijl

A. Houten bed, led in spaanplaat of bed in MDF

Wilt u een bed dat weinig onderhoud nodig heeft en duurzaam is? Kies dan voor een houten bed, een bed in spaanplaat of in MDF!

MDF en spaanplaat vereisen slechts zeer weinig onderhoud en geven uw kamer een hedendaagse stijl. Voor een meer uitgesproken design-look kunt u opteren voor een bed met een lakafwerking!

Naast de robuustheid verleent een houten bed een welbepaalde stijl aan uw kamer. Afhankelijk van de houtsoort die u kiest, zal uw kamer een speciale stijl vertonen!
Geef voor een authentieke look de voorkeur aan een bed in dennen- of eikenhout. Laat u voor een ethnische toets charmeren door de schoonheid van onze bedden in exotisch hout en kies voor een van onze bedden in teak of in bamboe, of bijvoorbeeld voor een van onze bedden in mangohout!

B. Bed in leer, kunstleer of stof

Als u kiest voor een bed in leer, stof of kunstleer, opteert u voor een kamer waar comfort troef is! De bedden in leer, kunstleer of stof verlenen immers door hun gecapitonneerde effecten, hun ronde vormen of hun curven een comfortabel aspect aan uw slaapkamer!

V oor een designstijl of een hedendaagse stijl, kunt u eerder kiezen voor een bed in kunstleer (vanwege het gemakkelijke onderhoud!) of in leer (vanwege de schoonheid en de fijnheid van deze huid!).

Als u de voorkeur geeft aan een meer Scandinavisch aspect van uw kamer, kies dan veeleer voor een stoffen bed. Met zijn gecapitonneerde hoofdeinde en de schuine houten voeten, zal uw kamer de zachte en gezuiverde stijl aannemen van de Noordse interieurs!

C. Bed in metaal

Onze bedden in metaal zijn verkrijgbaar als eenvoudig bed of als baldakijnbed en zullen met hun fijne en lichte vormen een vleugje charme aan uw interieur verlenen! Sommige zijn zelfs met de hand gepatineerd! Opteer voor een princessenbed met een gordijn op een baldakijnbed of een smeedijzeren bed voor een Provençaalse look. Metalen bedden zullen goed staan in een landhuis met charmestijl, met zachte vormen en heldere kleuren, met stenen muren en katoenen beddengoed.

De metalen bedden vragen bovendien zeer weinig onderhoud. Ze zijn licht, zodat u ze gemakkelijk kunt verplaatsen als u daar zin in hebt of als het nodig is. Er zijn ook bijpassende hoofdeinden verkrijgbaar.

2.2 Type bed voor volwassenen

A. Bedkoffer of bed met bergruimte

Uw bed zal niet alleen uw kleine cocon zijn waarin u zich graag terugtrekt, maar zal ook uw bondgenoot zijn als bergruimte en om de ruimte van uw kamer te optimaliseren! Waarom zou u de ruimte onder uw bed of aan het hoofdeind van uw bed niet gebruiken als bergruimte?

Er bestaan talrijke types bergruimte die een grote hulp zullen zijn voor wie graag alles netjes opgeborgen zit, voor de kleine ruimtes, voor diegenen die alle binnen handbereik in hun bed willen hebben!

De bedden met kofferbak bieden optilbare matrasbodems aan, zodat er bergruimte is onder het bed.

De bedden met laden of nissen onder de matrasbodem bieden u de mogelijkheid uw spullen binnen handbereik op te bergen en te bewaren!

De hoofdeinden met bergruimte beschikken over talrijke plekjes om uw spullen op te bergen: kleine laden, nissen... U kunt dus niet alleen uw bril of uw boek dicht bij u bewaren, maar u kunt ook een lamp aan het hoofdeind plaatsen!

Sommige bedden heb ben zelfs schuivende hoofdeinden!

B. Met ledverlichting

Uw bed wordt een volwaardig designstuk en kan worden uitgerust met een reeks LEDS aan de basis van het bed, ingebouwd in een bedlamp of in het hoofdeinde. Deze lampen bevinden zich op strategische plaatsen van het bed en zullen uw kamer structureren in het donker. Uw kamer wordt er alleen maar moderner door!

Naast de getemperde of warme sfeer die deze lampen bieden, zorgen ze er ook voor dat u beter ziet in het donker.

C. Mezzanine-tweepersoonsbed

Als u in een kleine ruimte woont en het belangrijk is dat uw bed voor niet teveel plaats inneemt, bestaan er dubbele mezzaninebedden en deze tweepersoonsbedden zijn natuurlijk voor u gemaakt!

Mezzanine-tweepersoonsbed, al dan niet met ingebouwd bureau, het mezzanine bed voor volwassenen biedt twee plaatsen in metaal of in hout, u vindt beslist uw gading! 

D. Slaapbank met laddenbodem

Als u houdt van 2 oplossingen in 1 en u op zoek bent naar een zibank die ook dienst kan doen als bed, zijn de slaapbanken met lattenbodem de ideale oplossing! Als bank zullen ze dienst toen als zitbank! Trek het onderbed uit en de slaapbank verandert in een handomdraai in een bed van 180x190cm zodat u kunt genieten van een king size tweepersoonsbed!

De slaapbank ALFIERO is een heuse plaatsbesparende oplossing.

E. Bed met ingebouwd onderbed

Om uw leven te vereenvoudigen, bieden wij u tweepersoonbedden aan met ingebouwde bedbodems! U hoeft alleen nog een matras te vinden!

Onze Lits adultes met bedbodem zijn verkrijgbaar in alle stijlen, designbedden, Scandinavische bedden of ethnische bedden. De bedden met beddenbak zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. We bieden bepaalde van onze bedden ook aan als pack en bedbodem als praktische en voordelige oplossing! 

F. Bedhoofding

Als u al over een bedbodem en matras beschikt, maar u wilt meer cachet geven aan uw kamer, zijn onze hoofdeinden voor tweepersoonsbedden perfect geschikt!

Onze stoffen hoofdeinden of onze hoofdeinden in kunstleer zullen u overtuigen. Sommige van onze hoofdeinden zijn gecapitonneerd.

De hoofdeinden voor onze tweepersoonsbedden zijn verkrijgbaar in 16Ox200 cm.

G. Bed met ingebouwd TV-systeem

Voor wie niet het niet kan laten nog even tv te kijken voor het slapengaan, maar niet willen dat men dat ziet, stellen wij een bed voor dat voorzien is van een nieuw TV-systeem dat uw tv met een druk op de afstandsbediening tevoorschijn doet komen!

Dit bed is niet alleen praktisch en innovatief, maar zorgt ook voor plaatsruimte, aangezien u geen tv-meubel in uw kamer hoeft te hebben.

Het PROFUSION-bed is in generfd kunstleer en geeft uw kamer een supermoderne, gezuiverde designlook!

2.3 Afmetingen van de bedden

Bij de keuze van een nieuw tweepersoonsbed, is het belangrijk om alle afmetingen te overwegen! Eerst en vooral: als u al een matras hebt, denk dan goed na over de afmeting ervan om te bepalen welk tweepersoonsbed u wilt kopen! En zelfs wanneer u ook de bedbodem en het beddengoed wilt veranderen, blijft het belangrijk om de afmetingen te overwegen.

U moet eerst en vooral rekening houden met de plaats waarover u beschikt voor een dubbel bed. Controleer ook of het bedframe door uw deurkozijnen gaat, of gemakkelijk door uw traphal kan passeren.

Als u al over een fraaie collectie beddengoed beschikt en niet wilt veranderen, kies dan een bed met dezelfde afmetingen als uw beddengoed.

Houd vervolgens rekening met uw lichaamslengte en dat van uw echtgeno(o)t(e). Het is immers niet aangenaam om in een te klein bed te slapen.

A. Bed van 140*190 cm of bed 140*200 cm

Een bed van 140*190cm is de standaardafmeting voor een tweepersoonsbed. Het is geschikt voor de kleinere ruimtes of de kleinere bugetten. Het merendeel van het beddengoed voor tweepersoonsbedden is geschikt voor die afmetingen.

Geef de voorkeur aan een bed van 140*200 cm als u groter bent. Deze bedafmeting is echter minder courant.

B. Bed van 160*200 cm

Een bed met als afmetingen 140x200 noemt men gewoonlijk queen size. Dit tweepersoonsbed wordt meer en meer verspreid vanwege zijn slaapcomfort.

Twee personen kunnen er zeer comfortabel in slapen en iedere persoon heeft een aangename ruimte. Maar u moet goed controleren of uw tweepersoonsbed wel in de ruimte past waar u dit wilt installeren.

C. Bed van 180*200 cm

Dit wordt over het algemeen een "king size genoemd. Dit tweepersoonsbed van 180x200 cm is zeer verspreid in de noordelijke landen die houden van het comfort van de grote king size bedden.

Zo heeft iedere persoon in dit tweepersoonsbed een slaapruimte van 90x200cm.

3. Hoe moet ik een bed installeren en onderhouden?

3.1 Onderhoud

Het onderhoud van uw bed hangt vaak af van het gebruikte materiaal.
 
 • Bed in kunstleer: de bedden in kunstleer zijn gemakkelijk te onderhouden. Er zijn geen grote inspanningen nodig om het te reinigen. Een spons volstaat om potentiële vuilsporen efficiënt te reinigen. De bedden in kunstleer zijn vooral geschikt voor personen die een designbed willen dat bestand is tegen het dagelijkse gebruik!
 • Houten bed: als uw bed in gewaxt hout is, moet u regelmatig een microvezeldoek gebruiken om uw bed te ontstoffen, terwijl het weer zal glanzen en geen sporen achterlaat! U kunt het ook doen glanzen met een product voor houtonderhoud (een keer per jaar volstaat!). In het dagelijkse leven zal een lichtjes bevochtigde doek even efficiënt zijn! Voor de bedden in bruut hout of in wit hout is het beter om een tandenborstel te gebruiken die in warm water is gedrenkt en met wat zwarte zeep. Voor de bedden in teak, dennenhout, notelaar, kerselaar of brute eik, wordt een harde borstel die in javelwater is gedrenkt, aanbevolen.
 • Bed in spaanplaat of in MDF: het onderhoud is eenvoudig en minder duur! Gebruik wat zeepsop en maak het bed daarna meteen droog. Glasreinigers kunnen ook dienen! 
 • Bed in metaal een in lauw water gedrenkte spons en wat Marseille-zeep volstaan om uw metalen bed te reinigen.
 • Bed in leer: om het leer van uw bed in goede staat te houden, wordt een wekelijks onderhoud met een lichtjes bevochtigd zeemvel aangeraden. Dit moet zachtjes gebeuren. U kunt maandelijks ook een onderhoudscrème aanbrengen met een zachte doek. Er bestaan ook speciale leershampooings die uw leer diepgaand reinigen!
 • Stoffen bed:er bestaan antivlekproducten of impregnerende producten die het mogelijk maken uw stoffen bed beter te beschermen. Bij vlekken kunt u altijd een ontvlekkende oplossing gebuiken over het hele hoofdeinde met een propere doek. Vervolgens moet u de stof met een droge doek reinigen, of met de warme lucht van een haardroger.

3.2 Installatie

Als u uw keuze hebt gemaakt tussen de diverse hierboven vermelde criteria, vergeet dan niet om uw bed optimaal te oriënteren en te plaatsen!

Het is af te raden om het voor een raam te plaatsen vanwege de tocht en teveel licht. Het is ook wenselijk om passageplaatsen te vermijden om de circulatie in de kamer niet te verstoren, maar het is ook belangrijk om uw bed te onderscheiden van uw leefruimte. Het moet een cocon van welbehagen blijven. Probeer in studio's dus om uw bed te isoleren!

Het is bovendien gemakkelijker, bijvoorbeeld om te lezen, om het hoofdeinde van uw bed tegen een muur te plaatsen. Dit zal vermijden dat uw bed beweegt.

En als men tot slot rekening houdt met de aanbevelingen van Feng Shui,moet uw bed naar het Noorden gericht zijn en bij voorkeur naar het oosten, voor een diepe en verkwikkende slaap en om fitter wakker te worden!

4. Ontdek onze kamercollecties

Ook te ontdekken:

Adviezen
Adviezen bij het shoppen
Adviezen bij het shoppen
Adviezen bij het shoppen