Uw salon in een slaapkamer omtoveren, is gemakkelijk met de converteerbare zitbank! Maar voor welke zitbank moet u kiezen? Mechanisme, bedtype, stijl, materiaal, afmeting: wij leggen u alles uit!

1. Waarom een converteerbare zitbank vervangen?

Er bestaan tal van redenen om een converteerbare zitbank te kopen: wilt u een nieuwe stijl voor uw salon? Hebt u nieuwe behoeften of hebt u zin om vrienden en familie met een bijkomend bed te ontvangen? Vervanging van een oud, te versleten zitbankmodel? Hebt u zin om op te klimmen in het gamma, naar een slaapbank met een bultexmatras of een converteerbare express-sofa met een praktischer mechanisme?

Er bestaat ook een grote variëteit aan systemen en slaapcomfort voor de converteerbare zitbanken die u bieden wat u zoekt en verkrijgbaar is voor alle budgetten en gebruiksdoelen. Van de klik-klak-zitbank en de BZ-slaapbank of de converteerbare hoekbank tot de converteerbare express-zitbank, deze gids zal u helpen om DE converteerbare designbank te vinden die u nodig hebt!

2. Hoe kies ik een converteerbare zitbank?

2.1 Welke elementen zijn essentieel om een converteerbare zitbank te kiezen?

De eerste vraag die u zich moet stellen bij de keuze van een converteerbare zitbank is welk gebruik u ervan wilt maken. Ongeacht of u nu op zoek bent naar een sofa met een occasionele slaapgelegenheid, of naar een slaapbank voor dagelijks gebruik, u kunt kiezen tussen verschillende types converteerbare sofa's.

Afhankelijk van de ruimte waarover u beschikt, moet u ook de afmeting kiezen voor de converteerbare zitbank die u wenst. Een converteerbare hoekzitbank of een converteerbare 4-zit voor de grote ruimten, of daarentegen een converteerbare 2-zit, een klik-klak of BZ voor de kleine ruimtes.

Maar een converteerbare sofa is vooral een zitbank die een sterelement in uw interieur zal vormen! Het is ook belangrijk om een materiaal en een stijl te kiezen die bij u past en die u bevalt! Aan welke converteerbare sofa geeft u dus de voorkeur? Een Scandinavische sofa? Een leren CHESTERFIELD-zitbank? Een converteerbare clubzetel? Een stoffen zitbank? Of wellicht een grijze klik-klak-zitbank?

2.2 Hoe kies ik een converteerbare zitbank met occasionele slaapgelegenheid en een converteerbare zitbank voor regelmatig gebruik als extra bed?

A. Wanneer moet u opteren voor een converteerbare zitbank met occasionele slaapgelegenheid?

Als u op zoek bent naar een extra slaapgelegenheid en u slaapt maar een paar keer per maand op uw converteerbare zitbank, gaat men ervan uit dat u op zoek bent naar een converteerbare zitbank voor occasioneel gebruik. In deze gevallen kunt u kiezen voor een converteerbare zitbank met een vulling met een dikte van minder dan 12 cm en een dichtheid van minder dan 30 kg/m3.

Voor een converteerbare zitbank die occassioneel als slaapgelegenheid wordt gebruikt, kunt u zich veroorloven om de technische kenmerken van de matras te vergeten en voorrang te verlenen aan de stijl van de zitbank!
Er bestaan talrijke converteerbare zitbanken in hoekmodellen, panoramische converteerbare zitbanken, converteerbare Chesterfield-zitbanken, Scandinavische converteerbare zitbanken, 3-zit-slaapbanken in leer,converteerbare 2-zits in stof, BZ-of klik-klak-zitbanken.

B. Wanneer moet u opteren voor een converteerbare zitbank met occasionele slaapgelegenheid?

Als u op zoek bent naar een converteerbare zitbank om erdagelijks of zeer regelmatig op te slapen, gaat men ervan uit dat u op zoek bent naar een regelmatige slaapgelegenheid. Kies in dit geval voor een converteerbare zitbank met een comfortabelere slaapgelegenheid met een matrais met een dikte van meer dan 12 cm en voorzien van een hoge weerstandsschuim met een dichtheid die hoger is dan of gelijk is aan 30 kg/m3.
Voor nog meer alledaags comfort, kunt u kiezen voor een converteerbare express-zitbank (een snel converteerbare sofa) die u de mogelijkheid biedt uw converteerbare sofa gemakkelijk uit te trekken, zonder dat u de kussens van de rugleuning en de zitting hoeft te verwijderen. Dankzij dit converteerbare express-systeem kunt u de lakens en dekens van uw slaapbank op hun plaats laten, wat voor een echte plaats- en tijdwinst zorgt.

2.3 Welke afmeting van converteerbare sofa is geschikt voor mijn salon of kamer?

A. Welk type converteerbare zitbank is geschikt voor de zeer kleine ruimtes (meridiennes, moduleerbare zitbanken, lage fauteuils, converteerbare fauteuils)?

Als u een zeer kleine ruimte wilt optimaliseren, terwijl u een bijkomende slaapgelegenheid wilt installeren, voor een kinderkamer of een kleine studio bijvoorbeeld, kunt u kiezen voor diverse oplossingen. Ze nemen niet veel plaats in en kunnen gemakkelijk opvouwen. De converteerbare fauteuil, de meridienne of de lage fauteuil bieden u een extra occasionele slaapplaats. Of anders kunt u kiezen voor een kleine, moduleerbare zitbank die u kunt configureren zoals u dat wilt.

B. Waarom kiezen voor een converteerbare 3-zit (slaapbank van 140 x 200 cm of 140 x 180 cm)?

Kies voor de kleinste ruimtes voor een converteerbare 2-zit! De 2-zit is praktisch en neemt weinig plaats in en biedt u een slaapgelegenheid van 120 x 180 cm, ideaal voor 2 of 2 personen!

C. Waarom kiezen voor een converteerbare 3-zit (slaapbank van 140 x 200 cm of 140 x 180 cm)?

De converteerbare 3-zit biedt een perfecte slaapgelegenheid voor 2 personen! Met een slaapgelegenheid van 140 cm breed en een lengte van ongeveer 200 cm, voldoet deze slaapbank aan de Franse normen!Ze biedt een zeer comfortabele slaapplaats, zonder dat ze, als ze eenmaal opgevouwen is, meer ruimte inneemt dan een klassieke 3-zit.
De converteerbare 3-zit blijft immers onmisbaar, met zijn talrijke mogelijkheden: bak, klik-klak of BZ, een converteerbare express-3-zit, en Scandinavische converteerbare 3-zit, een converteerbare 3-zit club ...

D. Waarom kiezen voor een converteerbare 3-zit (slaapbank van 140 x 200 cm of 140 x 180 cm)?

De converteerbare 4-zit is zowel ruim als praktisch, en is geschikt voor diverse ruimtes: een groot salon of een middelgroot salon. Zijn belangrijkste troef? Hij kan worden geconverteerd van een 4-zit in een "queen size" slaapbank, met een bed van 160 cm breed! Een XL-slaapgelegenheid voor een converteerbare 4-zit die bijzonder gewaardeerd zal worden door koppels, aangezien de 4-zit een comfortabele slaapplaats biedt voor twee!

E. Waarom kiezen voor een converteerbare hoekbank of een converteerbare panoramische zitbank?

Voor de grote ruimtes biedt de converteerbare hoekbank een grotere zitting, maar ook een grote slaapplaats. De converteerbare hoekbank blijkt ook zeer praktisch te zijn als zich onder de meridienne een opbergkoffer bevindt.

Gemiddeld heeft de leren hoekbank een lengte van 280 cm en is 180 cm diep (meridienne) en is 80 cm hoog.

Als u aarzelt tussen een converteerbare zitbank met rechterhoek en een converteerbare zitbank met linkerhoek, bestaan er talrijke zitbankmodellen met een omkeerbare hoek die toelaten om de meridienne van de converteerbare zitbank rechts of links te plaatsen, afhankelijk van uw behoeften. En als u er zoals wij van houdt om de schikking van uw interieur te veranderen als u daar zin in hebt, kunt u kiezen voor één van onze converteerbare moduleerbare zitbanken!
De panoramische zitbank is nog majestueuzer, biedt talrijke zittingen en beschikt vaak over een converteerbare functie. Dan kunt u profiteren van een zeer brede slaapgelegenheid!

2.4 Welke bekleding voor uw converteerbare zitbank?

Zoals voor iedere zitbank is de keuze van de bekleding van uw converteerbare zitbank belangrijk en zal afhangen van uw levenswijze, de materialen die u waardeert, de onderhoudsvriendelijkheid die u wilt, maar ook de stijl die u aan uw interieur wilt geven.

A. Waarom voor een converteerbare stoffen zitbank kiezen?

Uw stoffen converteerbare zitbank is zeer comfortabel en biedt een grote variëteit aan motieven en afwerkingen. De stoffen converteerbare slaapbank kan, net zoals de zitbank, diverse samenstellingen hebben om u een optimale weerstand en comfort te bieden. 

De stoffen converteerbare zitbanken komen het meest voor: de microvezel converteerbare zitbank (perzikgevoel, zeer gemakkelijk te reinigen, want de vloeistoffen parelen van de stof in plaats van te worden geabsorbeerd), de converteerbare zitbank in polyester (zeer sterk en wordt minder snel vuil dan de natuurlijke materialen), de katoenen converteerbare zitbank (zeer gewaardeerd natuurlijk materiaal, natuurlijk verlucht), de converteerbare zitbank in fluweel (zeer zacht en comfortabel en zorgt voor een cosy look in uw interieur).

De stof van uw converteerbare zitbank kan ook een waterproof afwerking hebben en is zeer praktisch in het dagelijkse gebruik aangezien vloeistof die op de converteerbare zitbank wordt gemorst, niet wordt geabsorbeerd en u kunt deze dus snel en gemakkelijk verwijderen.

B. Waarom voor een converteerbare zitbank in kunstleer kiezen?

Het kunstleer is een schrandere mix van polyurethaan en stof en vertoont een leeraspect dat aangenaam aanvoelt. De keuze van deze bekleding voor een converteerbare zitbank, biedt de garantie van een gemakkelijk dagelijks onderhoud! Een reiniging met een spons volstaat om eventuele vlekken en vuil op uw converteerbare zitbank in kunstleer te verwijderen!

Dit materiaal is dus ideaal geschikt voor grote gezinnen, voor wie op zoek is naar een zitbank die niet te duur is of voor iedereen die niet teveel tijd wil verdoen aan het onderhoud van een zitbank!

C. Waarom voor een converteerbare leren zitbank kiezen?

Voor uw converteerbare zitbank kunt u net als voor andere zitbanken kiezen tussen verschillende leersoorten. U hebt immers de keuze tussen een converteerbare zitbank in buffelleer, een converteerbare zitbank in volle nerfleer, een converteerbare zitbank in vaarsleer, een converteerbare zitbank in splitleer of een zitbank in luxeleer! Maar waarin verschilt een converteerbare zitbank in volle nerfleer van een standaard leren zitbank?

Om te beginnen, is leer een nobel, natuurlijk en sterk materiaal dat de kwaliteit en de levensduur van uw zitbanken en uw converteerbare zitbanken garandeert. Men maakt een onderscheid tussen een converteerbare zitbank in standaardleer, een converteerbare zitbank in splitleer, een converteerbare zitbank in luxeleer aan de hand van het dikte van het leer. Een converteerbare zitbank in splitleer zal een leerdikte tussen 1,1 en 1,3 mm hebben, terwijl een converteerbare zitbank in luxeleer een leerdikte van 1,3 tot 1,5 mm zal hebben. Het volle nerfleer van een converteerbare zitbank is een bijzonder zacht en aangenaam aanvoelend leer, aangezien het afkomstig is van de eerste huidlaag en een natuurlijke korrel vertoont.

Om tegemoet te komen aan al uw deco-verlangens, zijn onze converteerbare leren zitbanken in verschillende kleuren verkrijgbaar: zwart, wit, bruin, grijs, rood...

2.5 Ieder zijn stijl: wat zijn de verschillende stijlen van een converteerbare design-zitbank?

De keuze van uw converteerbare zitbank zal ook afhangen van de stijl die u aan uw interieur wilt geven. Wij bieden converteerbare zitbanken aan voor alle stijlen: een hedendaagse conveteerbare zitbank, een Scandinavische converteerbare zitbank, een converteerbare design-zitbank ... We bieden zelfs converteerbare Chesterfield-zitbanken of converteerbare clubzetels aan: 2 mythische modellen voor een converteerbare zitbank.

Alle stijlen lenen zich voor de converteerbare functie, zodat u gemakkelijk de CONVERTEERBARE ZITBANK van uw dromen kunt vinden!

3. Welk slaapsysteem kiezen voor een converteerbare zitbank?

3.1 Hoe moet ik een converteerbare express-zitbank installeren?

Het converteerbare express-mechanisme voor uw converteerbare zitbank (of rapido-zitbank) is het eenvoudigste mechanisme, maar biedt tevens het meeste comfort.

De converteerbare express-zitbank zal u bevallen en kan in enkele seconden moeiteloos in een slaapgelegenheid worden omgetoverd. U hoeft de kussens van de rugleuning niet te verwijderen en hoeft de zittingen niet af te nemen om uw zitbbank in een bed te converteren. Het volstaat om aan de rugleuning te trekken om de matras van de conveertbare express-zitbank te ontvouwen. De converteerbare express-zitbank wordt soms ook de converteerbare rapido-zitbank genoemd en beschikt over een hoogwaardig converteersysteem.

Als converteerbare zitbank is de express-zitbank uitgerust met een echte matras en is geschikt voor dagelijks gebruik. Het is ook mogelijk om de lakens en dekens in uw slaapbank op hun plaats te laten als u de zitbank weer opklapt, zodat u ruimte bespaart.

3.2 Hoe moet ik een converteerbare klik-klak-zitbank installeren?

De "Klik-klak", ook de klik-klak-bank genoemd, of klik-klak-bed, is een converteerbaar mechanisme voorzien van een 2-lagig systeem dat opent door de rugleuning neer te klappen en wordt in enkele seconden omgetoverd tot een bed. Deze zitbank is zeer gemakkelijk en gebruiksvriendelijk. Hij biedt een opbergkoffer onder de zitting waar u dekbedden en hoofdkussens kunt opbergen. Door de slaapgelegenheid parallel met de muur neemt hij ook niet teveel plaats in de ruimte in. Met het converteerbare klik-klak-systeem beschikt u over een voordelige extra slaapgelegenheid.

3.3 Hoe moet ik een converteerbare BZ-zitbank installeren?

Het mechanisme van de BZ-zitbank of de BZ-bank is een 3-lagig systeem dat als een accordeon opent. Om een BZ te ontvouwen, volstaat het om de zitting van uw BZ-slaapbank naar u toe te trekken. Om de BZ-zitbank op te vouwen, volstaat het de zitting op te tillen en naar de muur terug te duwen. De BZ-slaapbank zorgt voor een slaapgelegenheid loodrecht op de muur. De BZ-zitbanken zijn vaak voorzien van een echte matras en bieden een comfortabele oplossing Bovendien bestaan er talrijke BZ-zitbanken die niet duur zijn!

3.4 Hoe moet ik een converteerbare zitbank met uittrekbaar bed installeren?

Voor een extra slaapgelegenheid bieden wij ook de converteerbare zitbank met ladesysteem. Ook al beschikt dit type zitbank niet over een echte matras, toch is het bijzonder eenvoudig te gebruiken: om de converteerbare zitbank met lade te ontvangen, volstaat het om aan de kleine riem onder de zitting te trekken en de lade naar u toe te trekken. In het algemeen vindt men dit systeem op de grote converteerbare zitbanken: converteerbare hoekzitbanken, converteerbare panoramische zitbanken, omkeerbare converteerbare hoekzitbanken of moduleerbare converteerbare zitbanken.

Het voordeel van de converteerbare zitbank met lade is dat het esthetische aspect van uw converteerbare zitbank niet wordt aangepast, aangezien het geen matras hoeft te bevatten. U kunt de stijl van uw dromen kiezen voor uw interieur en genieten van een echte converteerbare zitbank die kan transformeren in een ruim bed om familie of vrienden te herbergen.

4. De converteerbare zitbanken van het merk Linea Sofa

De collectie bankstellen van LINEA SOFA beantwoordt aan de wensen van diegenen die verlangen naar comfort en estheticisme en op zoek zijn naar uitzonderlijke converteerbare zitbanken. Gespecialiseerd in bankstellen van luxe designers:, verleent het merk LINEA SOFA persoonlijkheid aan uw interieur! Er werd een uiterste zorg besteed aan de fabricage van deze luxeproducten met onberispelijke afwerkingen, uitsluitend vervaardigd met edele materialen. LINEA SOFA is trends altijd een stapje voor en staat erop om voortdurend functionele en tegelijkertijd unieke collecties met innoverende kleuren te bieden.

Ook te ontdekken:

Adviezen bij het shoppen
Adviezen bij het shoppen
Adviezen bij het shoppen
Adviezen bij het shoppen