Kleren kopen is goed; maar een intelligente en decoratieve plaats hebben om ze op te bergen, is nog beter! Wij bieden een grote keuze aan dressings en kasten tegen discountprijzen aan in verschillende materialen en stijlen! Zo kunt u een slaapkamer voor volwassenen met een nieuwe look omtoveren in een kinderkamer. Benut de gelegenheid om de dressing te bemachtigen waarvan u altijd gedroomd hebt! Volg onze raadgevingen dus voor uw volgende kast of dressing! Uw linnen zal u dankbaar zijn!

1. Waarom van kast of dressing veranderen?

De keuze van een kast of een dressing is zeer belangrijk: het is niet alleen een grote bergruimte, maar ook een belangrijk element in uw interieur. Het gaat om een meubel dat vaak een imposante plaats in uw kamer inneemt en dat dus zorgvuldig moet worden gekozen. Het moet praktisch zijn, maar moet ook een mooi design hebben!
 
 • Optimalisering van uw bergruimte: een kast of een dressing die deze naam waardig is, zal u de mogelijkheid bieden om al uw spullen op dezelfde plaats op te bergen! U kunt dus een enkele ruimte hebben voor uw kleding, accessoires, schoenen, maar ook voor omslachtig textiel, zoals dekbedden die overbodig zijn in de zomer, of voor uw reservelakens! Om nog meer ruimte te hebben, kunt u ook profiteren van onze moduleerbare dressings.
 
 • De inrichting van uw interieur veranderen: aangezien een kast of dressing een belangrijke plaats inneemt als u ervoor kiest om uw interieur te v eranderen, moet men ongetwijfeld van die gelegenheid profiteren om uw kamer een jonge toets te verlenen door een nieuwe kast of een nieuwe dressing te kopen! Zelfs voor kasten zijn alle stijlen mogelijk!
 
 • Verhuizen: En als u verhuist? Of de afmeting van uw kamer nu verandert, dan wel of uw interieur of uw behoeften evolueren, een verhuis is altijd een uitstekend element om te beslissen een nieuwe kast of een nieuwe dressing aan te schaffen! Of om gewoonweg te kiezen voor een uitbreidbare dressing die zich kan aanpassen aan de veranderingen van uw leefruimte en die duurzaam is.
 
 • Een dressing van uw dromen aanschaffen: een dressing is de droom van alle vrouwen! Onze open dressings bieden u de mogelijkheid dit gemakkelijk te bereiken!Een goede bergruimte, een goede zichtbaarheid en de mogelijkheid om een volledige kamer in te richten met niets anders dan onze dressings! U hoeft dus niet meer te remmen als u een nieuwe outfit wilt kopen! Voor een nog mooiere dressing kunt u opteren voor een hoekvormige kast of dressing! Nieuwe meubels voor een nieuw leven!

2. Hoe kies ik een kast of dressing?

2.1. Een paar vragen die men zich moet stellen om de juiste kast te kiezen.

Alvorens een keuze te maken, is het belangrijk om de juiste vragen te stellen.
 
 • Hoeveel personen moeten deze bergruimte gebruiken?
Als deze kast of dressing voor een, twee of meerdere personen moet dienen, moet men rekening houden met andere bergmogelijkheden en een andere inhoud. Zo is een bergruimte voor een kind niet hetzelfde als een bergruimte voor een volwassene. Dit vereist eveneens andere oplossingen.
 
 • Welk type bergruimte heb ik nodig?
Welk soort textiel wilt u in uw kast bewaren? Mantels en lange jurken, hemden, korte bovenstukken, pantalons, huishoudlinnen, accessoires, schoenen en tal van andere dingen. Deze overweging zal u leiden bij het kiezen van de bergruimte die u nodig hebt: hangruimte, laden, rekken...
 
 • Wat is de oppervlakte van de kamer of de ruimte?
Het is uiteraard belangrijk om na te denken over de plaats die u kunt toekennen aan uw kast of dressing. Neem vooraf de maten in de breedte/lengte, maar ook van de diepte voordat u overgaat tot een aankoop.
 
 • Wat is de stijl van uw interieur?
Of uw kamer nu resoluut designkenmerken vertoont, of eerder zin geeft om te reizen, u moet dezelfde stijl aanhouden voor uw kast als voor de rest van uw interieur: een harmonische sfeer geeft altijd meer rust dan een kakafonie van meubels van totaal verschillende aard!
 
 • Over welk budget kan ik beschikken?
De kasten en dressings zijn verkrijgbaar in zeer brede prijsklassen: het is dus belangrijk om vooraf een maximale som te bepalen die u wilt investeren.

2.2. De materialen en de stijlen

A. De materialen

De kasten en dressings zijn verkrijgbaar in hout of in spaanplaat.
 • Kast in massief hout (iepenhout, ijk, teakden, bamboe...): hout is zeer robuust, een houten kast zal dus een echte interieur-statement zijn in uw kamer en zal er onmiddellijk een specifieke stijl aan verlenen en staat tevens garantie voor duurzaamheid!

 • Kast in spaanplaat: spaanplaat" is een duurzaam en bijzonder gebruiksvriendelijk materiaal. Koop een complete dressing tegen een schappelijke prijs dankzij de kasten en dressings in spaanplaat!


B. De stijlen

Onze kastmodellen zijn verkrijgbaar in alle stijlen en kunnen worden aangepast aan uw decoratie en uw interieur: tussen onze modellen zult u hoe dan ook het stuk van uw dromen vinden dat perfect bij uw inrichting past!
 
Kast in massief hout:
 • Ethnische kast: als uw interieur als het ware een uitnodiging is om te reizen, zullen onze kasten in ethnische stijl perfect in uw interieur passen. Massieve teak, bamboe ... ze zullen u beslist doen wegdromen!
 • Scandinavische kast: een onmisbare tendens in de binnenhuisinrichting. Onze Scandinavische kast is gemaakt van dennenhout en zal u verplaatsen naar een serene ruimte met noordse accenten!
Kast in spaanplaat:
 • Een hedendaagse en moderne kast: strakke lijnen, sobere kleuren, deze stijl is tegelijk chique en gebruiksvriendelijk en past zich aan alle ruimten aan.
 • Klassieke kast: sober en gedistingeerd. Onze klassieke kasten zijn voor het merendeel van de mensen geschikt en houden geen risico in dat ze saai overkomen in een elegant en harmonieus interieur!
 • Een kast voor een jeugdkamer: deze kast is speciaal ontworpen voor de optimalisering van de ruimte. De kasten en dressings voor jeugdkamers zijn niet alleen geschikt voor de kleine budgetten, maar zijn ook intelligent ontworpen voor studio's of 'eerste appartementen!

Kies een kast of dressing die bij uw inrichting past in de stijl die u uw kamer wilt geven om de harmonie van uw kamer te garanderen.
 

2.3 De eigenheden

A. De kasten met spiegel

Een spiegel biedt tal van voordelen! Ten eerste biedt hij u de mogelijkheid om ook uw voeten te zien en zal bevestigen of uw outfit geschikt is voor de dag of de avond.

Maar zijn nut schuilt ook in zijn eigenschappen: een spiegel maakt de kamer waarin hij zich bevindt lichter, want hij weerkaatst en benadrukt het aanwezige licht.

Hij maakt het ook mogelijk om een kamer optisch groter te doen lijken en een fraaie indruk te geven aan de diepte: ideaal als uw kamer eerder aan de kleine kant is.

B. De uitbreidbare kasten en dressings

De uitbreidbare dressings hebben hangkasten die kunnen vergroten volgens uw behoeften of de seizoenen!

C. De kasten met laden

Laden zijn zeer praktisch om klein textiel op te bergen, zoals onderhoud, halsdoeken of accessoires (riemen, dassen, juwelen...).

D. De kasten zijn verkrijgbaar met klapdeuren, schuif- of gordijndeuren.

Ze hebben zowel een esthetisch als een praktisch aspect en kunnen worden aangepast aan de ruimte die voor uw kast of dressing beschikbaar is.

Bij klapdeuren moet u immers rekening houden met de bijkomende diepte die dit inhoudt voor de opening van dit deurtype. Klapdeuren zijn dan ook beter geschikt voor grote oppervlakken.

Met schuifdeuren kunt u de ruimte optimaliseren, want deze nemen geen bijkomende plaats in.

Gordijndeuren zijn de goedkoopste oplossing en zijn plaatsbesparend.  

E. De kasten met hangelementen

De aanwezigheid en/of de hoeveelheid hangelementen is belangrijk en hangt af van de hoeveelheid stukken die u wilt ophangen, maar vergeet niet om ook rekening te houden met de hoogte.

Als u veel lange jurken en mantels hebt, geef dan de voorkeur aan de hoge hangelementen! Als u kortere kledingstukken hebt, is een hangkast op halve hoogte perfect!

3. Hoe moet ik mijn kast of dressing onderhouden en installeren?

3.1. Onderhoud

Het onderhoud van uw kast verschilt volgens het materiaal waarvoor u gekozen hebt:
 • In hout:
Voor het onderhoud van een houten kast, raden we aan om een licht bevochtigde microvezeldoek te gebruiken. Voor nog meer glans, kunt u ook opteren voor een speciaal product voor houtonderhoud. 
Als u de voorkeur gegeven hebt aan een brute houtsoort, zal een tandenborstel die in warm water mt wat zeep gedrenkt is, beter geschikt zijn, maar als u voor een meer exotische houtsoort (zoals teak) gekozen hebt, zal een schrobborstel die in wat javelwater is gedrenkt betere resultaten geven.
 • In spaanplaat:
Spaanplaat vereenvoudigt het leven! Ze is bijzonder gemakkelijk te onderhouden en u hoeft ze alleen maar af te vegen met wat zeepsop en daarna te drogen, of u kunt een product voor de ramen gebruiken.
 

3.2. Installatie

Plaats uw nieuwe kast tegen een uur op de voorziene plaats in uw kamer of een kamer die u als dressing wilt gebruiken.

Als uw kast klapdeuren heeft, voorzie dan ook voldoende ruimte om uw meubel te openen!

In het algemeen is het raadzaam om voldoende ruimte vrij te laten voor uw kast, zodat u wat afstand kunt nemen om de inhoud van uw kast te bekijken en uit te kiezen wat u wilt dragen!
 
Onze kasten in spaanplaat zijn vaak bedoeld om zelf te monteren. Onze kasten in massief hout worden daarentegen ook gemonteerd geleverd. Houd rekening met de afmeting van uw lift, uw traphal, de breedte van de deuropeningen, of de afmetingen van de gangen om uw kast te installeren!

4. Ontdek onze kamercollecties

Ook te ontdekken:

Adviezen
Adviezen bij het shoppen
Adviezen bij het shoppen
Adviezen bij het shoppen