Aangezien het salon één van de belangrijkste kamers in huis is, is het dus belangrijk om de zitbank te kiezen die perfect aan uw verwachtingen zal voldoen. Als u op zoek bent naar een comfortabele zitbank om dagelijks te ontspannen, is de relaxsofa voor u perfect geschikt! Afhankelijk van het model kan uw zitbank uitgerust zijn met één of meerdere relaxelementen waarbij u de voetensteun kunt uitschuiven en de rugleuning kunt neerlaten om een bijna liggende positie te bereiken. De relaxsofa bestaat met een handmatig relaxmechanisme of met een elektrisch relaxmechanisme, om te voldoen aan alle smaken en alle budgetten!

1. Waarom een leren zitbank vervangen?

De zitkamer is het meesterstuk van het huis. Het is dus belangrijk om zich daar goed te voelen en een comfortabele zitbank is dan ook een van de belangrijkste criteria.

Hoewel men de relaxsofa vaak associeert met personen die een speciale steun voor hun lichaam nodig hebben, is de relaxsofa niet alleen voor hen gereserveerd. Hij biedt ongetwijfeld een bijzonder efficiënte steun voor de rug, de benen en het hoofd om de spieren te ontspannen, maar na een lange werkdag wacht voor ons allemaal een ontspannend moment in de zitbank! 
Of u u zit of ligt, maar u zult onspannen in uw zitbank terwijl u televisie kijkt of een boek leest.

Het eerste voordeel van de relaxsofa is dat ze achteruit kan hellen tot ze bijna een ligpositie bereikt. Een perfecte positie om uit te rusten, of zelfs om een siësta te doen.

De relaxsofa is vandaag de dag verkrijgbaar in alle stijlen en wordt een essentiële decotoets in uw interieur. Een zitbank in hedendaagse stijl met een open basis en metalen voeten, een design-zitbank met sleevoeten of een rustieke zitbank met houten details De relaxsofa kan het comfort ook combineren met het praktische effect door opberguimte te bieden.
Van relaxsofa veranderen is dus de ideale oplossing om een nieuwe look aan uw salon te geven, terwijl u een optimaal comfort behoudt.

2. Hoe kies ik een relaxsofa?

2.1 Introductie

De relaxsofa is de combinatie tussen de esthetiek van een zitbank en een bijzonder geavanceerde technologie voor het relaxmechanisme.
Bij de keuze van een nieuwe relaxsofa moet u dus het type mechanisme kiezen dat u best past, een handmatig of een elektrisch mechanisme, maar ook het type sofa dat u het meest bevalt: een 3-zit, een 2-zit, leer, stof of kunstleer. U kunt ook opties aan uw relaxsofa toevoegen zoals hoofdsteunen of opbergruimte.

2.2 Handmatig relaxmechanisme

A. Handmatig relaxmechanisme

De zitbanken die over een handmatig relaxmechanisme beschikken werken ia de druk van het lichaam en hoeven dus niet op een stroombron te worden aangesloten.

Naast zijn praktische aspect, kost een sofa met een handmatig relaxmechanisme behoorlijk minder dan een sofa met een elektrisch relaxmechanisme. Het is dus een ideale oplossing voor de kleine budgetten!

Het handmatige relaxmechanisme wordt geactiveerd met de hendel aan de zijkant van de armleuning van de relaxzetel en door de rugleuning naar achteren te hellen. De rugleuning helt achteruit en de voetensteun komt omhoog om uw benen te ondersteunen, zodat u een min of meer liggende positie kunt innemen. Dan is het aan u om de ideale helling voor uw lichaam te kiezen!

B. Wat is het elektrisch relaxmechanisme?

De relaxsofa's met een elektrisch relaxmechanisme zijn bijzonder comfortabel, aangezien geen enkele lichamelijke inspanning nodig is om de gewenste inclinatie te verkrijgen.

Zoals de naam aanduidt, beschikken ze over een geïntegreerd <elektrisch systeem en moeten ze dus aangesloten worden op een stroombron om het mechanisme te activeren. Het mechanisme van de relaxzetel start dus door alleen op de knoppen aan de zijkant van de armleuning te drukken. Dan is het aan u om de optimale helling voor uw lichaam te kiezen.

C. Hoe kies ik een relaxzetel?

Afhankelijk van de sofa-afmetingen kunt u voor één of meerdere relaxelementen opteren.
Aangezien ze werken via de knoppen op de zijkant van de armleuningen, zijn de relaxelementen over het algemeen aan de armsteunen bevestigd. Het is aan u om te kiezen hoeveel vrienden en familieleden u wilt laten genieten van deze ontspannende positie!

2.3 Welke samenstelling voor de relaxsofa moet ik kiezen?

De relaxsofa is in de eerste plaats een zitbank. Hij is verkrijgbaar in verschillende vormen en materialen. Het is aan u om diegene te kiezen die u voor u het best passen!

A. Waarom kiezen voor een relax 2-zit of 3-zit?

De sofa's met 3 plaatsen hebben in het algemeen 2 relaxelementen die zich aan de beide uiteinden van de zitbank bevinden, terwijl bij de sofa's met 2 plaatsen alle elementen over het algemeen over een relaxfunctie beschikken.
Als u over een grote ruimte beschikt, kunt u kiezen om een 3-zit en een 2-zit van eenzelfde model te combineren om een cosy en harmonieuze sfeer in uw salon te creëren. Er kan eventueel en vaste clubzetel of een relaxzetel aan worden toegevoegd om de sfeer te perfectioneren!
Voor de kleinere ruimtes, kunt u opteren voor de 2-zit of de 3-zit volgens wat u het best uitkomt!

B. Waarom kiezen voor een hoekvormige relaxsofa?

De hoekvormige relaxsofa's bieden een maximaal comofrt aangezien ze kunnen worden gecombineerd met een meridienne met relaxfunctie. Het is dus niet langer nodig om te bekvechten over wie zijn benen op de meridienne mag uitstrekken terwijl u naar een film kijkt, of een boek leest! Iedereen kan zich gemakkelijk installeren.
De hoekvormige relaxsofa is bijzonder comfortabel en kan probleemloos een groot aantal gasten onthalen dankzij de talrijke zittingen.

2.3 Welke samenstelling voor de relaxsofa moet ik kiezen?

A. Waarom kiezen voor een stoffen relaxsofa?

De leren relaxsofa behoort tot een hoogwaardig gamma en zal een elegant vleugje aan uw salon geven.

Om een leren relaxsofa te kiezen, moet men eerst en vooral het gewenste leertype kiezen. Er bestaan 2 soorten leer voor de zitbanken, hetvaarsleer of het buffelleer. Het buffelleer heeft een natuurlijke en onregelmatige korrel en is dikker dan het vaarsleer. Het buffelleer wordt vaak de "diamant van het leer genoemd en staat voor een hoogwaardige kwaliteit en een lange levensduur. Het vaarsleer heeft en semi-dikke korrel en wordt het vaakst gebruikt omdat het bijzonder duurzaam is.

Om de kwaliteit van leer te beoordelen, moet men identificeren elk gedeelte van het leer zal worden gebruikt voor de fabricage van de zitbank. Het nobelste gedeelte wordt het volle nerfleerg genoemd. Dit gedeelte van het leer is perfect voor de leerliefhebbers, aangezien het zijn oorspronkelijke afwerking van de natuurlijke korrel behoudt. In de meeste gevallen, wordt de zitbank gemaakt van gecorrigeerd volle nerfleer, dat zich tussen het volle nerfleer en het splitleer bevindt. Dit leer is homogener en regelmatig aangezien het wordt afgeschuurd om het harmonieuzer te maken. Tot slot wordt de laatste laag de splitlaag van het leer genoemd. Haar brutere effect geeft een vintage aspect dat bijzonder wordt gewaardeerd. Aangezien het leer zich aan de huidkant van het dier bevindt, is het ook minder duur en zal het dus beter geschikt zijn voor kleine budgetten!

B. Waarom kiezen voor een relaxsofa in kunstleer?

De relaxsofa's in kunstleer bieden talrijke voordelen. Het kunstleer is een schrandere mix van polyurethaan en stof en vertoont een leeraspect dat aangenaam aanvoelt. Het gelijkt sterk op leer, maar is veel minder duur dan het leer, ideaal voor de kleine budgetten!

Dankzij de samenstelling, is de sofa in kunstleer ook extreem praktisch en perfet voor grote gezinnen, of voor diegenen die niet teveel tijd willen besteden aan het onderhoud van hun sofa, omdat een gewone spons volstaat om eventuele vlekken of vuil te verwijderen.

C. Waarom kiezen voor een stoffen relaxsofa?

De stoffen sofa voelt zachter aan dan leer of kunstleer en blijft een sterk gewaardeerd materiaal voor sofa's. Stof is in een groot aantal kleuren verkrijgbaar, is wasbaar en minder duur dan de andere bekledingen. Stof is dus ideaal voor de liefhebbers van deco en voor de kleine budgetten!

D. Waarom kiezen voor een stoffen relaxsofa?

Aarzelt u tussen meerdere stoffen voor sofa's? Opteer voor de zitbanken in twee materialen! Of de sofa nu in leer of kunststof is, of in kunststof en stof is, hij biedt het voordeel van 2 materialen in eenzelfde zitbank!

2.4 Wat zijn de mogelijke opties voor een relaxsofa?

A. Wilt u meer praktische kenmerken voor uw relaxsofa?

De relaxsofa's zijn comfortabel en kunnen vaak ook opbergruimte of centraal inklapbare tabletten met bekerhouders bevatten. Zo bent u comfortabel geïnstalleerd voor lange, feestelijke avonden!

B. Wilt u opteren voor nog meer comfort voor een maximale relaxatie?

Om uw gevoel van welzijn te optimaliseren, kan de relaxsofa voorzien zijn van verstelbare hoofdsteunen die omhoog of omlaag klappen zoals u wilt en van verstelbare armleuningen om een betere zitpositie te verkrijgen.

3. Hoe moet ik een relaxsofa installeren en onderhouden?

Als u kiest voor een relaxsofa met een elektrisch mechanisme, moet u uw zitbank dicht bij een stroombron plaatsen, aangezien u stroom nodig hebt voor de werking van het mechanisme. Als u kiest voor een relaxsofa met een handmatig mechanisme, kunt u deze gelijk waar plaatsen!

Bovendien hoeft een groot gedeelte van de zitbanken niet tegen een muur te staan, want aangezien ze openvouwen, helt de zitting en beweegt de rugleuning achteruit, zodat die verder komt dan de achterkant van uw zitbank. U moet dus voldoende ruimte achter uw zitbank laten om de gewenste helling te verkrijgen.

Om aan alle behoeften te voldoen, werd een mechanisme ontwikkeld dat het mogelijk maakt om een relaxsofa tegen de muur te plaatsen. Dit mechanisme wordt het relaxmechanisme «zero wall» genoemd. Net als voor de elektrische of handmatige relaxmechanismen kunt u met de knoppen op de zijkant van de armleuning de rugleuning achteruit doen hellen en de voetensteun uitschuiven, maar bij de traditionele relaxsofas gaat de rugleuning niet acheruit, wat plaatsverlies vermijdt. U kunt uw sofa dus zonder probleem tegen de muur plaatsen!

4. Het hoogwaardige merk voor relaxsofa's

De relaxsofa's van Linea Sofa hebben als trefwoorden: comfort, elegante en kwaliteit. LINEA SOFA is een uitzonderlijk merk voor sofa's en deze worden ontworpen op basis van hoogwaardige materialen en zijn met zorg ontworpen zodat ze uitzonderlijke afwerkingen bieden. Linea Sofa streeft voortdurend naar innovatie en stelt u een steeds geavanceerdere collectie voor met nog praktischere, hoogwaardige en trendvolle zitbanken.

Ook te ontdekken:

Adviezen bij het shoppen
Adviezen bij het shoppen
Adviezen bij het shoppen
Adviezen bij het shoppen