De stoffen zitbank zorgt voor een warm coconeffect in uw interieur en is momenteel zeer in trek. Bovendien is het in tal van vormen en voor alle budgetten verkrijgbaar. Scandinavische zitbank, Chesterfield, club... talrijke mythische stijlen hebben van de stoffen zitbank een onmisbaar stuk in uw huis gemaakt. In fluweel, microvezel of klassieke stof, u kunt kiezen tussen een breed gamma producten om uw ideale zitbank te vinden!

1. Waarom een leren zitbank vervangen?

De stoffen zitbank is een zeer moderne tendens en is verkrijgbaar in alle stijlen, afmetingen en voor alle budgetten.

De stoffen zitbank is een onmisbaar element om uw salon een comfortabel en warm karakter te verlenen. Als uw zitbank er dus oud en niet meer zo fris uitziet, en het misschien niet meer zo comfortabel is als in het begin, kan het welicht interessant zijn om te overwegen een nieuwe zitbank aan te schaffen!

Voor een studio of een groot huis, een koppel of een groot gezin, en ongeacht of u nu een relaxsofa of een converteerbare zitbank zoekt, er zal altijd wel een zitbank zijn die u overtuigt om de stap te wagen!

2. Hoe kies ik een stoffen zitbank?

2.1 Wat zijn de essentiële criteria om de juiste stoffen zitbank te kiezen?

Het voordeel van de stoffen zitbank is dat ze u een comfortabele en aangenaam aanvoelende bekleding biedt, ideaal voor de cosy interieurs! Er bestaan evenwel bepaalde criteria waarmee men rekening dient te houden om DE zitbank te vinden die aan uw verwachtingen en behoeften voldoet.

Om zorgvuldig een stoffen zitbank te kiezen, is het essentieel om na te denken over het gebruik dat u van de zitbank wilt maken. Dit zal een rechtstreekse invloed hebben op het type stof, maar ook op de diverse mogelijke functies en opties en uiteraard op de gewenste afmeting van de zitbank.

2.2 Wat zijn de diverse stofsoorten?

A. Hoe is de «klassieke» stof samengesteld?

Als u een stoffen zitbank kiest, is het nuttig om de stofsamenstelling te bekijken. Mestal gaat het om een 100% polyesterstof die het voordeel biedt dat ze zeer sterk is. Het gebeurt echter dat de stof andere materialen bevat, zoals katoen of linnen, maar ook een mengeling van meerdere daarvan.

Katoen is een fragiele stof, maar biedt een zeer natuurlijk effect aan het product. Het heeft ook het voordeel minder duur te zijn. Het kan worden gecombineerd met linnen, een natuurlijk materiaal, om de stof duurzamer te maken.

De stof kan ook een waterproof behandeling ondergaan, wat de stof beschermt en ze waterdicht maakt. Ze wordt dan minder snel vuil en is gemakkelijker te onderhouden, ideaal voor de grote gezinnen!

B. Wat zijn de kenmerken van fluweel?

Het fluweel is een zeer zachte stof met kort, zeer dicht opeenstaand haar op de zichtbare kant. Het kan uit alle vezeltypes bestaan (katoen, wol, polyester...) Het is een nobele en zeer comfortabele bekleding.

Het komt vaker voor op de kleine zitbankmodellen en is minder vaak terug te vinden op de grotere modellen. De zitbanken in fluweel genieten de voorkeur als u een kamer warm en gezellig wilt maken of als u een retrotintje aan uw interieur wilt geven.

Met de fluwelen bekleding kiest u probleemloos voor een gekleurde zitbank, want deze zijn in een groot aantal kleuren verkrijgbaar.

C. Wat zijn de kenmerken van fluweel?

Bij het aanraken van de perzikhuid, is de zitbank in microvezel een perfecte compromis tussen een klassieke stoffen zitbank en een fluwelen zitbank. In tegenstelling tot de geweven stof is microvezel met linnen verstevigd, maar net als de microvezel wordt dit gefabriceerd op basis van synthetische draden zoals polyester.Microvezel heeft een zijdeachtig en zacht aspect, waardoor het comfortabel aanvoelt.
Microvezel is zeer duurzaam en vuilbestendig, want de vloeistoffen parelen op de bekleding in plaats van te worden geabsorbeerd.

Om een meer vintag-karakter aan uw interieur te verlenen, kunt u ook opteren voor een zitbank in verouderde microvezel die de retro-look combineert met de microvezel!

2.3 Wat zijn de mogelijke functies voor een stoffen zitbank?

A. Waarom kiezen voor een stoffen relaxsofa?

Dit type zitbank is ideaal als u rustig wilt ontspannen in uw salon met een goed boek of een goede film, of zelfs voor een siësta!

De relaxsofa beschikt over een geïntegreerd mechanisme dat toelaat om de voetensteun uit te klappen en de rugleuning neer te laten om uw een bijna liggende positie te bieden. U kunt kiezen tussen een handmatig relaxmechanisme waarbij de druk van uw lichaam het mechanisme zal activeren, of voor een elektrisch relaxmechanisme voor een moeiteloos comfort! De keuze tussen deze twee mechanismen zal ook afhangen van het budget waarover u beschikt.

U kunt het gezellige aspect van de stoffen zitbanken dus combineren met het comfort van relaxsofa's voor een salon dat 100% ontspanning biedt!

B. Waarom voor een converteerbare stoffen zitbank kiezen?

Of u nu kiest voor een klik-klak zitbank of met lade om uw zitbank af en toe als slaapgelegenheid te gebruiken of voor een converteerbare express-zitbank om dagelijks te slapen, de converteerbare stoffen zitbank is een zeer functionele zitbank die u in enkele seconden een extra slaapgelegenheid biedt!

De klik-klak zitbanken en de zitbanken met lade zijn bijzonder praktisch en zijn ideaal om uw vrienden te ontvangen. Niet duur en perfect geschikt voor de kleine budgetten!
De klik-klak zitbank beschikt over een converteerbaar mechanisme dat voorzien is van een 2-lagig systeem dat opent door het hellen van de rugleuning.

De converteerbare zitbank met lade is ook zeer gebruiksvriendelijk. Het volstaat de zitbank open te druikken met de kleine riem onder de zitting en deze naar u toe te trekken om een slaapgelegenheid te verkrijgen.

De converteerbare express zitbank beschikt over een mechanisme van het hoogwaardige gamma en biedt u een echte slaapgelegenheid voor dagelijks gebruik met een matras gaande van 13 cm tot 20 cm dikte! Om deze open te trekken, volstaat het om aan de riem te trekken achter de rugleuning, zonder de kussens te verwijderen.

2.4 Wat zijn de stijltendenzen van de stoffen zitbanken?

Er bestaat een grote variëteit aan stijlen voor stoffen zitbanken, maar de meest mythische zijn de Chesterfield-zitbanken en de Scandinavische zitbanken.

A. Wat houdt de Chesterfieldstijl in?

De Chesterfield-zitbank is een mythische, hedendaagse en tijdloze zitbank. Ze wordt gekenmerkt door een uitgesproken capitonnering van de rugleuning, de opgerolde armleuningen en de dikke en comfortabele zitkussens.

In fluweel of in verouderd microvezel, u kunt kiezen voor een look 100% peps met rode of fuchsia kleuren, of een look in de met meer traditionele boudoirstijl met verouderd aspect. Wat uw keuze ook is, hij zal beslist voor een ultra-luxueuze look in uw salon zorgen!

B. Wat is de clubstijl?

De clubzetel is een grote, tijdloze klassieker en is herkenbaar aan zijn dikke en aangenaamee zitting, zijn gestructureerde armleuniingen en zijn comfortabele rugleuning met genereuze garnissage die uitnodigt om te rusten.
De stoffen clubzetel wordt in het algemeen in verouderde microvezel gemaakt om hem een populaire retrolook te geven.

C. Wat is de Skandinavische stijl?

De Scandinavische canapé wordt vaak gekoppeld aan de stijl van de Deense ontwerpers en wordt gekenmerkt door konische voeten in hout, afgeronde, luchtige lijnen en een <t3gezuiverde vorm
Ze zijn vaak verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, zowel pop, pastel als tweekleurig, om aan alle smaken te voldoen!

2.4 Welke opties kunnen worden voorgesteld voor de stoffen zitbanken?

Naast relaxsofa en en de converteerbare zitbanken, bestaan er nog andere functies voor de stoffen zitbanken zoals de verstelbare relax-hoofdsteunen die een rustmogelijkheid bieden voor het hoofd en die in diverse standen regelbaar zijn, volgens uw behoefte.
De stoffen zitbanken bieden ook soms opbergkoffers. Ze zijn zowel verkrijgbaar met méridiennes als met hoekvormige zitbanken, zodat u kunt profiteren van bijkomende opbergruimte in uw zitbank om uw ruimte te optimaliseren!

2.5 Hoe kies ik de schikking van mijn zitbank?

A. Waarom kiezen voor een stoffen sofa?

De stoffen sofa's zijn verkrijgbaar voor alle smaken. Een meridienne bestaat in een kleine zitbank met slechts een armleuning en heeft een schuine rugleuning. Ze is dus ideaal voor kleine ruimten om zich te ontspannen. Het is een tijdloze zitbank die geschikt is voor de kalme momenten en voor siësta's. Converteerbaar, moduleerbaar, met opbergvakken, in fluweel of in klassieke stof, u zult beslist de zitbank vinden die u bevalt!

B. Waarom een stoffen 2-zit of 3-zit kiezen?

De 2-zitten of 3-zitten zijn rechte zitbanken die zich aan alle ruimten aanpassen, of ze nu klein of groot zijn.
Een groot aantal stoffen zitbanken zijn als 2-zit of 3-zit verkrijgbaar. U kunt de twee afmetingen dus combineren om een harmonieuze en 100% cosy atmosfeer te creëren.

Ze gaan van 140 cm lengte voor de kleine modellen tot meer dan 200 cm voor de grote modellen. U kunt zelf beoordelen welk model het best in uw interieur zal passen en dat aan uw behoeften voldoet.

C. Waarom kiezen voor een hoekbank of een panoramische zitbank?

Net als voor de 2-zitten en de 3-zitten, bestaan er kleine en grote hoekvormige stoffen zitbanken die zich vlot zullen aanpassen aan uw interieur. De hoekbanken beschikken over een meridienne en bieden een groot comfort en zijn een absolute favoriet voor diegenen die graag gezellige momenten in gezinsverband of met vrienden willen doorbrengen, comfortabel geïnstalleerd in uw salon.

Het verschil tussen panoramische zitbanken en hoekvormige zitbanken is dat de panoramische zitbanken twee hoeken hebben, in tegenstelling tot de hoekvormige zitbanken die maar een hoek hebben. Dankzij zijn xxl-afmeting zal de panoramische zitbank uw beste bondgenoot zijn voor de avonden!

3. Hoe moet ik een zitbank onderhouden?

Door hun samenstelling moet u uw stoffen zitbank goed onderhouden. In de mate van het mogelijke is het belangrijk om de stof van uw zitbank niet té nat te maken en uitsluitend zijn oppervlak te reinigen. Gebruik hiervoor een spons of een goed uitgeknepen doek en droog vervolgens met een haardroger. Om een incompatibiliteit met de stof te voorkomen, moet u het product testen op een weinig zichtbare plek van uw zitbank.
Om het stof te verwijderen, zal uw stofzuiger uw beste bondgenoot zijn, want zo kunt u het stof spoorloos verwijderen.
Als u zich niet wilt bezighouden met het onderhoud van uw zitbank, kies dan voor de zitbank met een waterdichte stof!

4. De merken voor stoffen zitbanken

4.1 Stoffen zitbanken van het merk LINEA SOFA

LINEA sofa is een exclusief merk voor de zitbanken van vente-unique.com. Het merk LINEA SOFA is gespecialiseerd in salons van vooraanstaande designers en stelt uitzonderlijke zitbanken voor met een gevarieerd design dat aan uw behoeften voldoet. Om maximaal aan uw verwachtingen te voldoen, biedt LINEA sofa stoffen zitbanken met 2 of 3 plaatsen aan, maar ook hoekvormige zitbanken met opties zoals het converteerbare expressmechanisme of de zitbanken mt afneembare hoofdsteunen.

4.2 De stoffen zitbanken Made for design

De zitbanken van het merk Made for design maken deel uit van een selectie zeer trendvolle producten, met een gemarkeerde stijl en met verzorgde afwerkingen. Kies voor een stoffen zitbank in Scandinavische stijl, of voor een zitbank in de vintage-stijl! U hoeft uitsluitend nog te kiezen uit de grote selectie desogn-zitbanken van Made for Design.

Ook te ontdekken:

Adviezen bij het shoppen
Adviezen bij het shoppen
Adviezen bij het shoppen
Adviezen bij het shoppen