Menu
×
Resultaten van uw zoekopdracht:  Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen

   Badkamer

   De badkamer, een ruimte in huis die gericht is op hygiëne, dagelijkse verzorging en welzijn, de badkamer moet absoluut een aantal accessoires en meubels hebben zodat u er optimaal gebruik van kunt maken: een bad, douche, wastafel, kranen, opbergmeubel... U kunt er moeilijk zonder. En het is soms nog moeilijker om het in te richten. Omdat het ontwerpen en inrichten van eeb badkamer veel zorg en inspanning vraagt, hebben we alles wat u nodig heeft op een rijtje gezet om een functionele badkamer te ontwerpen. Praktisch advies, tips, inspirerende foto's en video's... Het inrichten van uw badkamer is nog nooit zo relaxed geweest.

   Het vervolg lezen Minder lezen

   Herontwerp uw badkamer met vertrouwen dankzij handige tips en trucs van Vente-unique. Ontdek ook de nieuwste trends en inspiraties voor badkamermeubels.

   De ruimte inrichten voor een designbadkamer

   Om uw badkamer op te frissen om er een functionele en stijlvolle ruimte van te maken is bijna een verplichting wanneer u uw huis opnieuw in wilt inrichten. De inrichting ervan vereist speciale aandacht waarbij u rekening moet houden met verschillende elementen zoals de grootte van de ruimte, en met speciale aandacht voor efficiëntie:

   • Ruimte en vorm: Badkamers kunnen verschillende vormen hebben: rechthoekig, rond, L-vormig. Het is essentieel om de juiste uitrusting te kiezen die geschikt is voor de beschikbare ruimte om de inrichting van de ruimte te optimaliseren.
   • Keuze van meubels: Badkuipen, wastafels, wastafelmeubels, douchecabines, het is cruciaal om items te kiezen die voldoen aan uw wens en uw smaak.
   • Veiligheidsnormen: Het kennen van elektrische regels is essentieel om de veiligheid in de badkamer te garanderen. Zo mag er bijvoorbeeld geen stopcontact in de buurt van waterbronnen zoals het bad, de kraan of de douchebak aanwezig zijn.
   • Decoratietrends: De badkamer is ook een leef- en ontspanningsruimte, dus het is belangrijk om na te denken over het ontwerp en ervoor te zorgen dat het perfect is voor het relaxen. De huidige trends zijn geïnspireerd op de natuur, met aardetinten en natuurlijke materialen voor een sfeer van frisheid en kalmte.

   Badkuip of douche

   Bij het opnieuw inrichten van uw badkamer komt al snel de onvermijdelijke vraag die de indeling van uw ruimte zal bepalen: bad of douche? En de beslissing is geheel aan u. Inderdaad, de keuze tussen de twee hangt af van uw voorkeuren, de plek die u heeft en uw budget.

   Het bad wordt vaak geassocieerd met ontspanning en rust. Het heeft echter meer ruimte nodig dan een douche en verbruikt meer water.

   De douche, vooral de inloopdouche, wordt gewaardeerd om zijn praktische en srtijlvolle aspecten. Het is ideaal voor kleine badkamers en gebruikt minder water. Het is ook makkelijker toegankelijk voor ouderen en mensen met een beperking.

   En voor de meest onbesliste onder ons is er een oplossing: bad-douche. Hiermee kunt u genieten van de voordelen van de douche terwijl u nog steeds kunt genieten van ontspannende baden.

   Badkameropbergmeubelen

   De badkamermeubels zijn de belangrijke elementen van de ruimte. Naast het bepalen van het ontwerp en de algehele sfeer van uw ruimte, zijn ze erg functioneel: ze bieden u een plek om al u schoonheidsproducten, handdoeken en andere badkamerbenodigdheden op te bergen. Bij het kiezen van de juiste meubels moet u rekening houden met de beschikbare ruimte, de gewenste decoratiestijl en natuurlijk uw budget. Het gebruikte materiaal (hout, metaal, glas...) en de afwerkingen (gelakt, ruw, gevernist...) hebben een grote invloed op de sfeer van uw badkamer. Net als bij alle andere kamers in uw huis, moet de badkamer voorzien zijn van essentiële meubelstukken:

   • De onderkasten, die zoals de naam al aangeeft, onder de wastafel staan en perfect zijn voor het opbergen van toiletartikelen en handdoeken. Deze meubels komen soms met twee wastafels. Ze zijn ideaal voor gedeelde badkamers en bieden voldoende ruimte voor twee personen.
   • De badkamerkolommen, vaak in een hoek geplaatst, bieden extra opbergruimte.

   Bij het maken van de juiste keuze, denk ook aan het praktische aspect door uzelf een aantal vragen te stellen: geeft u de voorkeur aan een staand of hangend meubel? Wilt u laden, planken of een combinatie van beide? Dit zal het creëren van uw badkamer makkelijker maken.

   Badkamerkranen

   Bij het inrichten van uw badkamer is het essentieel om aan elk detail te denken en de kranen zijn een van de details die u zeker niet mag vergeten om uw ruimte compleet te maken. Over het algemeen zijn er drie soorten kranen die u kunt installeren: de mengkraan, de tweegreeps mengkraan en de thermostatische mengkraan.

   • De tweegreeps mengkraan is voorzien van twee hendels, één voor warm water en de andere voor koud water. Het vereist soms veel aanpassing om de gewenste watertemperatuur en -stroom te krijgen.
   • De mengkraan heeft een enkele hendel waarmee u zowel de temperatuur als de watertoevoer kunt regelen.
   • De thermostatische mengkraan is de topper op het gebied van kranen. Zoals de naam al aangeeft, is deze uitgerust met een thermostaat waarmee u de watertemperatuur tot op de graad kunt regelen, waardoor u een constante temperatuur krijgt. Hiermee zijn plotselinge temperatuurschommelingen onder de douche opgelost.

   Men zou kunnen denken dat het kiezen van een kraan uitsluitend op praktische criteria gebaseerd is. Dat is deels waar, maar u moet ook rekening houden met het design aspect, aangezien dit het detail kan zijn dat elegantie toevoegt aan uw badkamerinrichting. Ontwerp, materialen van de kranen... laat niets aan het toeval over.