Hoe hoog moet een wastafelmeubel zijn?
Er bestaat niet zoiets als de ideale hoogte voor badkamermeubels, omdat deze sterk afhangt van de lengte van de mensen die het meubel gaan gebruiken. Over het algemeen geven Europese normen aan dat de standaardhoogte 83 cm is tussen de vloer en de afvoer van een wastafel. Natuurlijk kan en moet deze hoogte worden aangepast aan het comfort van elke gebruiker, het type wastafel (vrijstaand of ingebouwd) en de te installeren wastafelonderkast. Pas echter op dat je niet hoger dan 92 cm gaat, de hoogte waarboven het gebruik van je wastafel lastig wordt.
Wat zijn de afmetingen van badkamermeubels?
De standaardbreedte van een onderkast ligt tussen de 60 en 100 cm voor een enkele kast en tussen de 120 en 160 cm voor een dubbele kast. De diepte ligt tussen de 40 en 60 cm. Uiteraard varieert de hoogte van het wastafelmeubel, afhankelijk van of het hangend is of poten heeft en de hoogte van de gekozen poten. De badkamerkast heeft geen standaardhoogte. De lengte en diepte zijn meestal tussen de 30 en 50 cm.
Hoe repareer ik een hangend badkamermeubel?
Voordat je begint met het bevestigen van je wandmeubel, moet je bepalen aan wat voor soort muur je het wilt ophangen. Zo weet je welke schroeven en pluggen je nodig hebt om je meubel op te hangen:
Bepaal met een waterpas de positie en hoogte van je wandmeubel en teken de boorzones af met een potlood. Om je hierbij te helpen, kun je een kartonnen doos gebruiken met de afmetingen van je meubels en de positie van de bevestigingspunten. Boor gaten in je muur met een boor die overeenkomt met de maat van je pluggen. Hang je meubel op. Je hoeft alleen nog maar je wastafel en kraan te installeren en de leidingen aan te sluiten.
Welk hout moet ik kiezen voor mijn badkamermeubel?
Als het om badkamermeubels gaat, moet je natuurlijk kiezen voor vochtbestendig hout. Je kunt kiezen voor massief hout zoals teak, eucalyptus, mahonie of bamboe. Eiken of grenen kunnen worden gekozen als ze een waterafstotende behandeling hebben ondergaan. Als je op zoek bent naar goedkopere alternatieven voor massief hout, kun je kiezen voor MDF-meubels (ook bekend als vezelplaat met gemiddelde dichtheid) of multiplex.
Ook te ontdekken:
We gebruiken cookies om de best mogelijke navigatie op de website te kunnen garanderen, om gepersonaliseerde aanbiedingen en services te bieden en om bezoekgegevens bij te houden ter verbetering van uw gebruikservaring.
Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.
Doorgaan zonder te accepteren