Menu
×
Resultaten van uw zoekopdracht:  Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen

   Tuin

   Makkelijk en relaxed uw tuin of balkon inrichten? Hier zijn een aantal tips & tricks zodat alles voorspoedig gaat. Zie hier alle tips, foto's en inspiratievideo's die u helpen om van uw tuin een gastvrije oase van rust te maken en dat de natuur nog zijn eigen gang mag gaan. Breng uw droomtuin tot leven met een paar keer scrollen en klikken.

   Het vervolg lezen Minder lezen

   Maak van uw tuin een ware kleine oase met onze tips voor buiteninrichting. Behoefte aan inspiratie? Blader door onze sfeerfoto's van de mooiste tuinen van dit moment.

   Uw tuin inrichten

   Het inrichten van uw tuin kan een lastige klus zijn: uw tuin is als een leeg schildersdoek dat wacht op de eerste verfstreken van uw creativiteit. Maar u moet wel weten wat u wilt schilderen, en hoe u dit 'stilleven' kunt veranderen in een levendig schilderij, een plek van gezelligheid en onvergetelijke herinneringen.

   Voordat u met uw inrichtingsproject begint, is het essentieel om de juiste vragen te stellen. Wat is de gewenste stijl voor uw tuin? Modern, landelijk, romantisch, of wilt u een Japanse tuin creëren? Heeft u een moestuin nodig? Een barbecuegedeelte? Hoeveel gasten nodigt u gewoonlijk uit voor mooie zomeravonden? Dit zijn allemaal vragen die u helpen beslissingen te nemen om uw droomtuin te creëeren.

   Het creëren van specifieke gedeeltes voor elke activiteit kan een goed idee zijn: een ontspanningsruimte met tuinmeubelen, een buitenkeuken of barbecue, een speelruimte voor kinderen. De inrichting van uw tuin moet in de eerste plaats voldoen aan uw behoeften en wensen.

   Elke ingerichte gedeelte is uniek, maar er zijn wel een paar essentiële voorzieningen altijd aanwezig moeten zijn voor een complete outdoor aea.

   De tuinset

   De tuinset is een essentieel element wanneer u een buitenontspanningsruimte kunt creëren. Er zijn verschillende modellen en materialen waaruit u kunt kiezen om de buitenruimte te creëren die het beste bij uw smaak en beschikbare ruimte past. Uw tuinset moet ook bestand zijn tegen de verschillende weersomstandigheden die u kunt aantreffen.

   Over het algemeen bestaat een tuinset uit:

   • buitenstoelen, banken, ligstoelen, hangmatten, loveseats, ideaal voor ontspanning;
   • tafeltjes voor uw drankjes en hapjes;
   • een eettafel met bijpassende stoelen voor uw buitenmaaltijden.

   Tuinsets zijn er in alle maten, voor 2, 4, 6 of 12 personen, en voor alle smaken. Natuurlijk heeft u niet alles nodig, u kunt uw eigen kleine paradijsje inrichten zoals u dat wilt.

   De meest voorkomende materialen voor buitenmeubelen zijn hout, kunststof en aluminium. De keuze van het materiaal hangt af van uw voorkeuren qua stijl en de duurzaamheid die u zoekt. Hout geeft een natuurlijke touch die perfect samengaat met zijn omgeving, terwijl kunststof en metaal bekend staan om hun weerbestendigheid. Sommige materialen vereisen meer onderhoud dan andere om hun oorspronkelijke pracht te behouden, met name hout.

   De tuinschuur

   De tuinschuur is een afgesloten ruimte, meestal aangeschaft om gereedschap, tuingereedschap of zelfs de buitenkasten buiten het zomerseizoen op te bergen. Maar los van deze functionele kant kan het ook worden gebruikt als werkruimte, studio of als extra leef- en ontspanningsruimte buiten uw huis.

   Het inrichten van uw tuinschuur hangt voornamelijk af van de grootte: hoe groter, hoe meer mogelijkheden om het in te richten. Houd er rekening mee dat voor elk tuinhuisje van meer dan 5 m² een bouwvergunning nodig is en dat er bouwbelasting over moet worden betaald. Tuinhuizen kleiner dan 5 m² hoeven niet te worden aangegeven, maar we raden je aan om bij je gemeente na te gaan of dit het geval is.

   Net als bij tuinset, voor de tuinhuisjes zijn er tal van keuzes wat betreft materialen, afmetingen en stijlen. De meest voorkomende materialen zijn hout, metaal en kunststof, elk met zijn eigen voordelen.

   En als u niet veel ruimte in uw tuin heeft en de ruimte die u heeft wilt goed benutten, kunt u altijd kiezen voor buitenkasten of opbergboxen.

   Tuinaccessoires en -uitrusting

   Maar het inrichten van uw tuin bestaat niet alleen uit het aanschaffen van buitenmeubilair en een tuinschuur. Het is ook belagrijk om het gezellig te maken, u kunt decoratie en accessoires aanschaffen die het onderhoud van uw groene ruimte makkelijker maken en die ervoor zorgen dat u een mooie tijd in uw tuin zal hebben.

   Er zijn onmisbare tuinaccessoires en tuinuitrusting voor het goede onderhoud van uw tuin of balkon. Of u nu een amateur- of professionele tuinier bent, uw tuin uitrusten is essentieel. Voor grondbewerking zijn een spade, hark of snoeischaar basisgereedschappen. Handschoenen, schorten en andere beschermende kleding zijn ook belangrijk om uzelf te beschermen tegen vuil, krassen en snijwonden. Voor het besproeien van de tuin is een goed irrigatiesysteem en accessoires zoals koppelingen en slangen noodzakelijk.

   En wanneer de eerste zonnestralen goed zijn doorgebroken, is het tijd om aan de slag te gaan met de essentiële zomerartikelen: barbecues en parasols. En als uw avonden doorgaan tot in de late uurtjes, dan zullen buitenverlichting en een vuurkorf uw beste match zijn.