Een matras met vormgeheugen is een matras waarvan de ontvangst maw de bovenkant van de matras, schuim met vormgeheugen of gel met vormgeheugen bevat.
Doordat het schuim met vormgeheugen, ook gekend als visco-elastisch schuim, de vormen van uw lichaam precies omhult, verminderen de drukpunten en worden wrijvingen, die ons ertoe aanzetten ons 's nachts om te draaien, vermeden.
Het zorgt ook voor een grotere slaaponafhankelijkheid, u wordt minder gestoord door de bewegingen van uw partner.
Het vormgeheugen is vaak te vinden bij matrassen van goede kwaliteit en wordt altijd gecombineerd met een andere technologie: schuim, vering of latex, waardoor de stevigheid van de matras wordt bepaald.
U kunt zowel de matras 140x190 met vormgeheugen, de matras 160x200 met vormgeheugen als de relax- of individuele matras 80x200 met vormgeheugen vinden.
Welk type matras moet ik kiezen voor een opbergbed?
Het opbergbed is vaak voorzien van een lattenbodem of een met stof beklede bodem. Het is belangrijk om het juiste matras te kiezen voor dit type bed. Als je een houten lattenbodem hebt, raden we je aan om een matras van schuimrubber, traagschuim of natuurlatex te kiezen. Als de bodem van het bed vlak is, kun je beter kiezen voor een pocketvering matras. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bedbodem en het matras compatibel zijn, volgens dezelfde principes als bij een traditioneel bed.
Wanneer moet ik een matras vervangen?
We raden je aan om je matras om de 7 à 10 jaar te vervangen. Hier volgen enkele tekenen die aangeven dat het tijd is om je matras te vervangen:
Deze tekenen kunnen echter variëren, afhankelijk van het type matras en de gebruiksfrequentie. Als je aanhoudende slaapproblemen hebt of je zorgen maakt over je matras, kun je het beste een professional of slaapspecialist raadplegen voor persoonlijk advies.
Welk type matras moet ik kiezen: latex, veren, schuim of traagschuim?
Het kiezen van een matras hangt vooral af van je persoonlijke voorkeuren en je behoeftes op het gebied van comfort en ondersteuning. Elk type matras heeft zijn voor- en nadelen. Hier volgt een korte beschrijving van elk type matras om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen:
Het is belangrijk om te weten dat de hardheid en dikte van matrassen van model tot model kunnen verschillen, zelfs binnen hetzelfde soort matras. Daarom is het aan te raden om verschillende soorten matrassen uit te proberen en gebruikersbeoordelingen te raadplegen, voordat je een definitieve keuze maakt. Door een kwaliteitsmatras te kopen die is afgestemd op je persoonlijke voorkeuren, kun je de kwaliteit van je slaap en je algehele welzijn verbeteren.
Welk matras moet ik kiezen voor mijn baby?
Een baby brengt het grootste deel van zijn eerste maanden slapend door. Het kiezen van het matras waarop je baby zijn dutjes en nachten zal doorbrengen, is daarom een zaak die je heel serieus moet nemen. Kies een matras van natuurlijke vezels, dat hypoallergeen en huisstofmijtwerend is, zoals:
Ook te ontdekken:
We gebruiken cookies om de best mogelijke navigatie op de website te kunnen garanderen, om gepersonaliseerde aanbiedingen en services te bieden en om bezoekgegevens bij te houden ter verbetering van uw gebruikservaring.
Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.
Doorgaan zonder te accepteren