De schuimmatras is één van de matrassen die het meest wordt verkocht omdat ze gewoonlijk een goede prijs-kwaliteitsverhouding biedt. Globaal genomen kunnen we stellen dat, hoe hoger de dichtheid van het schuim, hoe beter de kwaliteit van de slaapplaats. Er bestaan verschillende soorten schuim: visco-elastisch schuim of schuim met vormgeheugen, koudschuim en polyether schuim.
De matras met vormgeheugen omhult al uw lichaamsvormen en zorgt ervoor dat drukpunten en spanningen worden weggenomen waardoor u minder geneigd zult zijn te bewegen tijdens de nacht. Ze geeft een zacht en comfortabel gevoel maar wordt afgeraden wanneer u het 's nachts snel warm heeft en dit juist door haar omhullende eigenschappen.
De koudschuim matras ook wel High Resilience (HR) of matras met hoge veerkracht geheten, heeft een schuimdichtheid tussen 30 en 50kg/m3, biedt een precieze ondersteuning en zorgt voor dynamisch comfort.
En de goedkopere schuimmatras ten slotte, bestaat meestal uit polyether schuim en wordt, omdat kinderen lichter zijn en minder nood hebben aan een hoge schuimdichtheid, vaak gekozen voor kindermatrassen, voor de occasionele extra slaapplaats of wanneer men over een beperkt budget beschikt.
Welk type matras moet ik kiezen voor een opbergbed?
Het opbergbed is vaak voorzien van een lattenbodem of een met stof beklede bodem. Het is belangrijk om het juiste matras te kiezen voor dit type bed. Als je een houten lattenbodem hebt, raden we je aan om een matras van schuimrubber, traagschuim of natuurlatex te kiezen. Als de bodem van het bed vlak is, kun je beter kiezen voor een pocketvering matras. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bedbodem en het matras compatibel zijn, volgens dezelfde principes als bij een traditioneel bed.
Wanneer moet ik een matras vervangen?
We raden je aan om je matras om de 7 à 10 jaar te vervangen. Hier volgen enkele tekenen die aangeven dat het tijd is om je matras te vervangen:
Deze tekenen kunnen echter variëren, afhankelijk van het type matras en de gebruiksfrequentie. Als je aanhoudende slaapproblemen hebt of je zorgen maakt over je matras, kun je het beste een professional of slaapspecialist raadplegen voor persoonlijk advies.
Welk type matras moet ik kiezen: latex, veren, schuim of traagschuim?
Het kiezen van een matras hangt vooral af van je persoonlijke voorkeuren en je behoeftes op het gebied van comfort en ondersteuning. Elk type matras heeft zijn voor- en nadelen. Hier volgt een korte beschrijving van elk type matras om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen:
Het is belangrijk om te weten dat de hardheid en dikte van matrassen van model tot model kunnen verschillen, zelfs binnen hetzelfde soort matras. Daarom is het aan te raden om verschillende soorten matrassen uit te proberen en gebruikersbeoordelingen te raadplegen, voordat je een definitieve keuze maakt. Door een kwaliteitsmatras te kopen die is afgestemd op je persoonlijke voorkeuren, kun je de kwaliteit van je slaap en je algehele welzijn verbeteren.
Welk matras moet ik kiezen voor mijn baby?
Een baby brengt het grootste deel van zijn eerste maanden slapend door. Het kiezen van het matras waarop je baby zijn dutjes en nachten zal doorbrengen, is daarom een zaak die je heel serieus moet nemen. Kies een matras van natuurlijke vezels, dat hypoallergeen en huisstofmijtwerend is, zoals:
Ook te ontdekken:
We gebruiken cookies om de best mogelijke navigatie op de website te kunnen garanderen, om gepersonaliseerde aanbiedingen en services te bieden en om bezoekgegevens bij te houden ter verbetering van uw gebruikservaring.
Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.
Doorgaan zonder te accepteren