Menu
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   De televisie is vaak essentieel als middelpunt van de woonkamer of leefruimte en het is daarom essentieel om er rekening mee te houden teneinde een harmonieuze inrichting te krijgen. Of je de televisie nu in zijn omgeving wilt verbergen of juist wilt benadrukken, de keuze van een tv-meubel aangepast aan je inrichting en budget zal doorslaggevend zijn. Wat zijn de criteria voor het selecteren van een tv-meubel en hoe kies je het model dat het beste bij je past? Een ingewikkelder keuze dan het lijkt! Maak hieronder de balans op met Vente-Unique.

   1. Welke afmetingen voor mijn tv-meubel?

   Sommigen zweren bij minimalisme, terwijl anderen dol zijn op uitgestrekte ontwerpen. Absoluut gezien zijn alle keuzes gerechtvaardigd op voorwaarde dat ze geschikt blijken te zijn voor de kamer waarin het meubilair zal worden geplaatst. Over het algemeen wordt aanbevolen om te kiezen voor een model waarvan de lengte minstens gelijk is aan die van het scherm, om een elegantere weergave te verkrijgen.

   Het hangt allemaal af van jouw smaak en vooral van de positie van de poten van je televisietoestel: een kleiner meubelstuk is geschikt voor televisies met gecentreerde poten, terwijl een tv-bank zich perfect zal aanpassen aan niet-gecentreerde poten. Vergeet niet ook de diepte van de poten te controleren: het zou jammer zijn om een meubelstuk te kopen dat niet diep genoeg is voor je scherm!

   Evenzo mag de grootte van het meubilair je niet hinderen om voldoende afstand te nemen om van je scherm te genieten: tel minstens drie keer de diagonaal van het scherm - of iets meer dan 3,5 meter voor een scherm van 50 inch - zodat je je op je gemak voelt . Sommigen geven echter aan dat de minimaal vereiste afstand is verlaagd door het gebruik van nieuwe tv-schermen, die minder agressief zijn voor het menselijk oog.
    
   Let tenslotte op de hoogte van het scherm, deze moet minimaal gelijk en liefst groter zijn dan de hoogte van de kijkersstoel. De beeldkwaliteit is ook afhankelijk van de kijkhoek. Een bijzonder punt om op te letten, afhankelijk van de technologie van je tv: plasma- of OLED-schermen hebben een grotere kijkhoek dan de meest voorkomende lcd-schermen.

   De beste tv-meubel zal daarom niet hetzelfde zijn als je aan tafel je favoriete show bekijkt of liggend op de bank!

   2. Televisie neerzetten of ophangen?

   Er zijn verschillende soorten tv-meubelen die verschillen afhankelijk van of je de televisie wilt neerzetten of ophangen. Dit zijn onder meer de essentiële tv-banken, muurbeugels om je scherm op te hangen of zelfs tv-hoekmeubels.
    
   Het aan de muur gemonteerde tv-meubel is ongetwijfeld een succes. Het is netjes en discreet en biedt de mogelijkheid om het scherm aan de muur te bevestigen in plaats van het op een steun te plaatsen, waardoor het vloeroppervlak van je apparatuur wordt verminderd. Deze keuze is echter lastig, aangezien hiervoor in de muur moet worden geboord en geschikte bevestigingen dienen te worden gebruikt die zelden bij het apparaat worden geleverd. Een nadeel dat wordt weggevaagd door de hangende tv-kast, die zeldzamer is maar waardoor de tv kan worden bevestigd aan het uiteinde van een scharnierende arm die gemakkelijk kan worden gedraaid.

   Deze hangende units bieden echter minder opbergmogelijkheden dan een meer traditionele onderkast of tv-meubel.De opbergruimte die deze laatste biedt, is uit zowel praktisch als decoratief oogpunt erg handig. Je kunt er tv-kastje, gameconsoles, Blu-ray-spelers en andere apparatuur verbergen zonder je inrichting vol te proppen. De verschillende configuraties die fabrikanten vandaag de dag aanbieden - hoek-tv-meubelen, tv-banken enz. - maken ze ook gemakkelijker te integreren.

   Als het je niet aan ruimte ontbreekt, kan de keuze van een set tv-meubels verstandig zijn, omdat ze esthetiek en bruikbaarheid combineren met hun vele beschikbare opbergruimtes.

   3. Welk materiaal kies je voor je tv-meubel?

   De keuze van hetmateriaal van de tv-meubel heeft invloed op de stijl van je kast maar ook op het onderhoudsgemak.
    
   Aan de stijlkant bieden we meubels gemaakt van verschillende materialen, waaronder hout en vezelplaten, maar ook tv-meubels van metaal, gehard glas of zelfs rotan die zowel karakter geven aan gewaagde decoraties als aan meer klassieke interieurs. Bij Vente Unique vind je een grote variatie aan modellen met een eigentijds of rustiek design, maar ook meubels in Scandinavische, etnische of vintage stijl.
    
   Wat onderhoud betreft zijn niet alle materialen gelijkwaardig. Hoewel glazen meubelen minder bestand zijn tegen schokken, zal een simpele veeg met een doek gedrenkt in glasreiniger de glans herstellen.

   Het onderhouden van een houten tv-meubel vereist meer aandacht - stof schoonmaken met een zachte doek, af en toe een verzorgende was aanbrengen... Meer aandacht die na verloop van tijd loont, aangezien houten meubels de reputatie hebben lang mee te gaan. Onderschat de kracht van de wieltjes of de glijders niet, die zullen zeer snel de beste bondgenoten worden van stofzuiger of bezem!

   4. Geluidssysteem, kabelgaten… Welke mogelijkheden om mijn tv-meubel te personaliseren?

   Veel meubelstukken voor televisie bevatten tegenwoordig een kabeldoorvoerkolom of "kabelafdekking", waarvan de rol is om alle lelijke kabels en snoeren te verbergen die nodig zijn voor de goede werking van uw stereo-/videosysteem. Een echte aanwinst om afscheid te nemen van bundels kabels en de tv-hoek mooier te maken!
    
   Andere opties zorgen voor discretie en elegantie, te beginnen met het aantal en de kwaliteit van de opslag (laden, nissen, planken, enz.) die de verschillende apparatuur, zoals dvd-speler, modem, tv-decoder en andere spelcomputers kunnen herbergen of verbergen.
    
   Sommige tv-meubels bieden bovendien een geïntegreerd geluidssysteem, waardoor er geen luidsprekers nodig zijn en het gevoel van rommel verder wordt verminderd.
    
   We hopen dat deze gids je in staat heeft gesteld je keuze te verfijnen. Je bent nu scherp genoeg om door onze selectie van goedkope, esthetische en duurzame tv-meubels te bladeren!

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen
   Adviezen
   Adviezen bij het shoppen