Rieten, rotan en natuurlijke materialen staan volop in de aandacht wat decoratie- en meubeltrends betreft! Hoe kunt u ze integreren in uw inrichting? Volg de gids!

10 decoratie-ideeën om de rotan trend te integreren

Van riet tot rotan, en van bamboe tot raffia: plantenvezels maken een sterke comeback in onze interieurs en verleiden ons op natuurlijke wijze met hun vintage en gezellige uitstraling. Tegenwoordig is het mogelijk om rieten decoratie-elementen overal in huis te verwerken: hierbij 10 ideeën om een vleugje warmte en natuurlijkheid in uw huis te brengen! 

Kuipstoel

De hedendaagse rieten stoel is niet meer helemaal hetzelfde als die van onze grootmoeders en is bezig aan een spectaculaire comeback in de etalages van de meest prestigieuze decorateurs. Een kuipstoel kan zodoende bestaan uit een vakkundige combinatie van de karakteristieke eierschaalrugleuning van gevlochten riet en metalen poten met een prachtig effect. 

Vlinderstoel

Voor een lichter, luchtiger ontwerp kunt u een authentieke vlinderstoel overwegen. De elegante, gebogen vorm wordt op passende wijze geaccentueerd door de warme, natuurlijke uitstraling van rotan. Voller maar ook geraffineerder dan een eenvoudige rieten stoel

Rieten opbergmand

De rieten opbergmand is dat typische accessoire dat in uw huis ontbreekt zonder dat u het beseft! Hij is verkrijgbaar in oneindig veel maten en is daarom ideaal voor het opbergen van vuile was, het verbergen van stapels tijdschriften of simpelweg voor het toevoegen van een beetje extra stijl aan een woonkamer.

Luifelbank

Als u zich midden in het regenwoud wilt wanen zonder uw woonkamer te hoeven verlaten, aarzel dan niet om een mooie luifelbank te plaatsen. Dankzij de hoge bamboeconstructie kunnen de zijden van het meubel bedekt worden met een fijne witte sluier, perfect om een exotische en mysterieuze sfeer te creëren. 

Rotan hanglamp

Hoewel lange tijd beschouwd als een ietwat verouderde armatuur, maakt de rotan hanglamp nu een heuse comeback in vele hedendaagse interieurs waarvan de eigenaars op zoek zijn naar een iets minder koude en afstandelijke stijl. De rotan armatuur is warm en gezellig en licht genoeg voor de meest gedurfde geometrische vormen. 

Rotan lampenkap

Met een vloerlamp die volledig met gevlochten rotan is bekleed, krijgt u niet bepaald een heldere verlichting. Maar dat maakt niet uit, het gaat om de sfeer! Zet de schakelaar om en laat uw gedachten de vrije loop in een ingetogen, vintage en ietwat bohemienachtige sfeer. 

Bamboelantaarn

Een lantaarn van bamboe en glas, geplaatst op een salontafel of een schoorsteenmantel, of opgehangen aan een muur, zal een discrete maar beslissende touch vormen wanneer het tijd is om een romantische sfeer bij kaarslicht te creëren. Om nog maar te zwijgen over zijn intrinsieke waarde als decoratief en origineel object! 

Rotan bank

De binnenbank is een verrassende nieuwkomer in de grote familie van rotanmeubelen. Het is echter duidelijk dat dit discrete zitmeubel volledig tot zijn recht komt wanneer het wordt bekleed met een prachtige plantenvezel. Plaats hem op een veranda of een andere omgeving met groene planten en geniet van het moment. 

Rotan spiegel

De rotan spiegel maakt gebruik van de flexibiliteit en extreme vervormbaarheid van dit natuurlijke materiaal: rondom het reflecterende oppervlak vormt het frame figuren en arabesken die van dit object een waar decoratief element op zich maken. 

En wat dacht u van Kerstmis?

Als u uw huis niet permanent kunt herinrichten, probeer dan op z'n minst rieten vlechtwerk tijdens de feestdagen! Kerstfiguurtjes en -decoraties lenen zich perfect voor het ruwe, natuurlijke en warme aspect van de plant, die zijn natuurlijke plekje zal innemen naast de boom en zijn betoverende geur. 

Ook te ontdekken:

Trend