×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen

   Hoe kun je een kleine ruimte het best inrichten? Volg de gids als je de ruimte optimaal wilt gebruiken wanneer je over een beperkt aantal m² beschikt! 

   4 tips om een studio in te richten

   Kleine ruimtes hebben hun beperkingen op het vlak van decoratie en inrichting. Toch is het perfect mogelijk om met een minimum aan vindingrijkheid en handigheid van je studentenstudio een volledig functionele en optimaal benutte woning te maken die bovendien en vooral op jou is afgestemd! Hieronder volgen enkele tips om je thuis te voelen.

   Kies voor slim en weldoordacht meubilair

   Een goede inrichting van een studio bestaat ten eerste en vooral uit het verrichten van wonderen op enkele vierkante meters. Daarom kies je het best voor meubels die speciaal zijn ontworpen voor kleine ruimtes. Over een slaapbank hoeven we het natuurlijk niet eens te hebben, waarmee je je woonkamerhoek elke avond met één handbeweging verandert in een slaapplek. Als werkzaamheden je niet afschrikken, kun je deze voordelige oplossing zelfs vervangen door een echt uitklapbed dat aan de muur of het plafond vast zit. Uitschuifbare salontafeltjes nemen, net als een uitklapbed, minimaal plaats in beslag en zijn ideaal om, zo nodig, in een mum van tijd een complete set meubels tevoorschijn te halen uit alle hoeken van je kleine appartement. Kleine hoekmeubels en -planken kunnen ten slotte worden gebruikt om elke vierkante meter te benutten. En je moet weten dat zelfs een ingerichte studio van 20m² luxueus kan zijn met alleen al een symbolische opdeling van verschillende leefruimtes. Een boekenkolomkast is perfect om je mooiste boeken in te zetten, maar ook om een afscheiding te maken tussen de keukenhoek en bijvoorbeeld een zithoek

   Geef de voorkeur aan een eenvoudige en minimalistische decoratie.

   Er is niets wat de beperkte omvang van een ruimte meer accentueert als overvolle meubels met allerlei soorten kleine spulletjes en objecten. Probeer het aantal meubels en decoratieve voorwerpen tot een minimum te beperken; ze maken de ruimte te vol. En verberg zoveel mogelijk alles waar je geen afstand van wilt doen. Wat kleuren betreft, kies je in principe het best voor lichtgekleurde meubels en een homogene stijl. Als muurbekleding is zowel verf als behangpapier perfect geschikt. Vermijd in het eerste geval te felle of agressieve kleuren die de ruimte lijken te verkleinen. Hetzelfde geldt voor behangpapier met grote motieven, die precies hetzelfde effect hebben. Met een effen en lichte kleur loop je geen enkel risico; die is altijd te verkiezen boven ongelukkige initiatieven!

   Richt de ruimte onder een dak in als dat mogelijk is

   Als je weinig ruimte op de grond hebt, kijk dan eens naar boven! Sommige studio’s hebben een mooie hoge ruimte die verschillende perspectieven bieden voor wie de ruimte optimaal wil benutten. In eerste instantie kan het interessant zijn om opbergruimte te creëren boven de deurposten, omdat deze ruimte meestal onbenut blijft. Als de hoogte onder het plafond meer dan 2,50 m is, kan je overwegen een echte mezzanine te maken: zo kan je een aparte slaapplek of extra opbergruimte creëren.

   Varieer en moduleer de verlichting

   De variatie in licht in een kamer kan helemaal de sfeer en het gevoel ervan veranderen. Je zult geen spijt krijgen om voor de inrichting van je kleine studio in nieuwe bijzetlampen of lampen te investeren waarvan je de lichtsterrkte kan instellen. Nadat je hebt geprofiteerd van fel en gemakkelijk licht om je maaltijd te bereiden of je ochtendtoilet te doen, wekt gedempt licht de indruk dat je van omgeving verandert en beïnvloedt het je gemoed.

   Ook te ontdekken:

   Adviezen
   Adviezen
   Adviezen
   Adviezen bij het shoppen