×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Hartje zomer kunnen de brandende zonnestralen u snel van het terras verjagen en u een ontspannen moment ontnemen. De aankoop van een grote parasol is een eenvoudige, elegante en toegankelijke oplossing om een schaduwrijk hoekje te creëren en uw tuinzithoek nog een stukje aangenamer te maken. Maar welk type model moet u kiezen, en hoe kiest u de beste uit? Vente Unique vertelt het u.

   1. Waar zou u kiezen voor een hangparasol?

   De hangparasol is de meest moderne variant onder de parasollen, en wordt vaak beschouwd als de mooiste variant. Het principe? Een voet en een sokkel die geen plaats in het midden van de tafel innemen, maar ernaast: de hangparasol heeft de karakteristieke vorm van een lampenkap, en kan de parasolstof ver van zich af uitspreiden dankzij de scharnierarm, voorzien van een slinger.
    
   De specifieke configuratie van de hangparasol maakt het vastzetten van de voet verplicht om omvallen te voorkomen, vooral in uitgevouwen stand. De brede stof, die tot wel drie of vier meter breedte kan innemen, creëert een zeer omvangrijke schaduwzone en de richtbare arm maakt het volgen van de beweging van de zon naarmate de dag vordert ook goed mogelijk.

   2. Welke materialen en welk type stof?

   Het materiaal waarmee de voet en de scharnierarm van uw hangparasol gemaakt zijn dient stabiliteit, integriteit en bestendigheid te garanderen. Dat is de reden waarom u hoofdzakelijk modellen vindt die gemaakt zijn van staal, of eventueel aluminium. Deze lichte materialen staan garant voor kwaliteit en een lange levensduur.
    
   Het type textiel is ook een punt van aandacht. Voor een ondoorlaatbare terrasparasol zou de keuze logischerwijs vaak vallen op polyester. Dit materiaal heeft vooraf een waterafstotende behandeling gehad om bescherming te bieden tegen slecht weer en vuil waaraan het in de openlucht wordt blootgesteld. Let op, u dient de hoes systematisch terug te plaatsen om te voorkomen dat de kleur achteruit gaat door UV-stralen.
    
   Andere textielsoorten zijn gemaakt van acryl: dit synthetische materiaal is duurzamer en steviger, maar ook iets duurder.

   3. Vormen en kleuren van de parasol

   Kopers die op zoek zijn naar een scharnierparasol hebben de keuze tussen rond, rechthoekig en vierkant. De voorkeur voor het een of het ander is bovenal gebaseerd op esthetische criteria, maar niet uitsluitend.
    
   - De ronde parasol is geschikt om een kleinere schaduwplek te creëren. Het is een aanbevolen keuze voor een klein terras of een tuinzithoek met een capaciteit die zich beperkt tot 3 tot 4 personen.
    
   - De rechthoekige parasol of vierkante parasol biedt een iets kleinere windbestendigheid, en heeft dus vaak iets meer stabiliteit nodig. Hij is meer geschikt voor grotere tafels of tuinzithoeken die zelf ook rechthoekig gevormd zijn.

   4. Accessoires en bijzetonderdelen

   Een grote parasol kan niet worden gerealiseerd zonder bijpassend tuinmeubilair. Of u nu de voorkeur geeft aan een set comfortabele banken en fauteuils, aan een grote rustieke tafel van hout of aan voordelige PVC meubels, kies altijd voor items die mooi passen bij het textiel van de parasol.
    
   Zelfs als u beschikt over een mooie schaduwrijke plek om hem te stallen in de winter, een terrasparasol heeft absoluut een hoes nodig, waarmee u hem omhult als u hem opvouwt. Als u dit niet doet, dan kan zelfs een hoogwaardig parasoltextiel van polyester of acryl snel groen kleuren.

   5. Welk tarief voor een hangparasol?

   Het chique en elegante uiterlijk van de hangparasol doen een hoge prijs vermoeden, welke onbetaalbaar lijkt voor gebruik bij gelegenheid, en bovendien disproportioneel. In werkelijkheid is het tegenwoordig eenvoudig om een instapmodel te vinden voor minder dan € 100, of tegen nog concurrerendere tarieven.
    
   Voor de geperfectioneerde en grotere modellen is het verstandig om een groter budget in te plannen, en dan moet u denken aan zo'n € 200 à 300.

   Mooi en imposant, een scharnierparasol is een eyecatcher op uw terras die garant staat voor stijl en kwaliteit. Maak uw keuze uit de geselecteerde modellen van Vente Unique!

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen