Menu
×
Resultaten van uw zoekopdracht:  Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Het kiezen van de beste wastafel voor uw badkamer verdient uw volle aandacht, want u dient rekening te houden met zowel de praktische aspecten als een bepaalde esthetiek. Welk materiaal, welke vorm en welke afmetingen? Vente Unique biedt u hieronder een complete gids voor het kiezen van een wastafel en het inrichten van een kleine badkamer.

   1. Welke verschillende soorten wastafels zijn er?

   Er zijn verschillende soorten wastafels op de markt. Afhankelijk van de indeling van uw badkamer, bent u min of meer vrij in uw keuze.

   - Een inbouwwastafel wordt ingebouwd in een badkamermeubel dat speciaal hiervoor bedoeld is. Dit is het meestvoorkomende model. U kunt uw inbouwwastafel tegelijk met het meubel aanschaffen of kiezen voor een ander model en daarbij goed letten op de afmetingen.

   - Een waskom is, zoals zijn naam al aangeeft, een kom die u op een meubel of tafelblad plaatst, en er dus niet 'in' zoals bij de inbouwmodellen. Waskommen worden beschouwd als een bijzonder stijlvolle en trendy variant voor in een moderne badkamer.

   - Een vrijstaande wastafel gaat helemaal door tot op de grond. Er is dus geen ondersteunend meubel voor nodig. Hij is perfect voor een strakke en minimalistische badkamer.

   2. Welk materiaal voor een wastafel?

   Het materiaal waar een moderne wastafel van vervaardigd is, bepaalt voor een groot deel ook de stijl ervan, en of het makkelijk te onderhouden is en lang meegaat. Particulieren geven de voorkeur aan deze drie grote opties:

   - De keramische wastafel is het meest gangbaar en het meest toegankelijk. De keramische wastafel is meestal alleen beschikbaar in het wit, maar bestaat wel in allerlei vormen en maten. Ze zijn zeer duurzaam en eenvoudig schoon te maken met een spons.

   - De kunststof wastafel is beschikbaar in meer verschillende stijlen en kleuren, met nog altijd dezelfde voordelen als hars.

   - De wastafel van natuursteen is chiquer, maar ook zwaarder en moeilijker om te installeren. Hij is in allerlei vormen beschikbaar, maar is lastig te onderhouden. Marmeren wastafels zijn een aparte categorie en geven een enorme luxe uitstraling aan uw badkamer.

   Glas en roestvrij staal worden, tot slot, gebruikt voor het creëren van unieke en verrassende modellen.

   3. Welke afmetingen voor een wastafel?

   Heeft u de voorkeur voor een eenvoudig wastafelmeubel of denkt u liever groot en gaat u een dubbele wastafel installeren? Alles hangt natuurlijk af van de ruimte waarover u beschikt, maar ook van wat u nodig heeft. Over het algemeen wordt aangeraden een dubbele wastafel te nemen wanneer meerdere personen tegelijk van de badkamer gebruik zullen maken: dit levert een welkome tijdswinst op in het dagelijks leven!

   Van een kleine, ronde wastafel voor één persoon tot de imposantste modellen: de afmetingen voor de breedte kunnen liggen tussen de 50 en 120 centimeter.

   4. Welke stijl voor een wastafel?

   Traditionele rechthoekige wastafels blijven de moderne badkamer domineren, maar dit houdt echter niet in dat er niet telkens nieuwe en subtielere materialen worden gebruikt met unieke afwerkingen. Dit overwicht wordt echter steeds minder door de komst van de nieuwe modellen waskommen, die rond of ovaal zijn, en soms zelfs de vorm hebben van een waterdruppel.

   Behalve de vorm, kunnen ook de verschillende kleur- en materiaalcombinaties echt een esthetische impact hebben op de ruimte als geheel. Zo kan keramiek gecombineerd worden tot een prachtige wastafel met namaakkoper, terwijl voor een industriële wastafel kunststof en glimmende kranen wordt aanbevolen.

   5. Hoeveel kost een wastafel voor in de badkamer?

   Wastafels voor in de badkamer zijn beschikbaar in alle prijsklassen. Als u al tevreden bent met een eenvoudig model, bijvoorbeeld een witte wastafel van keramiek, dan is het mogelijk niet meer te hoeven betalen dan €70 of €80. Voor een stijlvoller en luxer model, of een vrijstaande wastafel, betaalt u al snel twee of zelfs drie keer zoveel.

   Heeft u al een beter idee over wat voor wastafel u wilt? Maak uw keuze bij Vente Unique en vergeet niet een kijkje te nemen in onze complete gids gericht op de aanschaf en het onderhoud van uw badkamermeubel!

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen