Menu
×
Resultaten van uw zoekopdracht:  Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Waarom uzelf tevreden stellen met een zielig peertje aan het plafond, als u uw woonkamer (of welke kamer dan ook in het huis) kunt verfraaien met een stijlvolle lamp? Het installeren van een hanglamp is heel eenvoudig en zorgt gelijk voor wat meer gezelligheid in huis. Het is daarbij wel belangrijk om het juiste model te kiezen, dat wil zeggen een model dat goed past bij uw interieur! Hieronder staan al onze tips.

   1. Welk type verlichting?

   Een hanglamp wordt over het algemeen beschouwd als de belangrijkste lichtbron van een vertrek, in tegenstelling tot kleine accentverlichting, zoals een nachtlamp of een vloerlamp. In dit opzicht, is het belangrijk om te kiezen voor verlichting dat zowel krachtig is als zacht en homogeen. En vooral ontworpen om praktisch en functioneel te zijn.

   Zulke lampen kunnen voorzien worden van verschillende soorten peertjes: energiebesparende halogeenlampen zijn een mogelijke optie, maar veel consumenten kiezen voor spaarlampen met warmer licht of voor led-lampen met felle en levendige kleuren.

   2. Afmetingen en hoogte van de hanglamp

   Omwille van de esthetiek en om uw inrichting niet te verpesten, is het belangrijk om een hanglamp te kiezen waarvan de afmetingen passen bij het vertrek. Een veelgemaakte fout is om te ambitieus te zijn en een lamp te kiezen die te imposant is en te veel plek in zal nemen.

   De totale diameter, oftewel breedte, van de hanglamp dient idealiter niet groter te zijn dan 40 cm voor een kleine ruimte van minder dan 10 m². Voor een oppervlakte van 20 m², kunt u best gaan tot een breedte van 50 cm. Voor grote verblijven van meer dan 20 m², kunt u gerust kiezen voor iets uitbundigs: het kan een prima plek zijn voor een imposante zwarte hanglamp van 60 cm in diameter.

   De hoogte van de hanglamp is ook een belangrijk detail en is direct afhankelijk van de hoogte van het plafond. Zorg er in alle gevallen voor dat u een ruimte van minimaal 215 cm vrij laat tussen het laagste punt van de lamp en de vloer, behalve wanneer genoemde lamp boven de eettafel hangt. In dat geval, is het mogelijk om hem iets lager te hangen zonder dat het storend is.

   3. Materiaal en stijl van de hanglamp

   Het frame en de ornamenten van een hanglamp kunnen vervaardigd worden van een grote verscheidenheid aan materialen en uw keuze heeft natuurlijk invloed op de decoratieve uitstraling waar u naar op zoek bent.

   Modellen van metaal zijn de ideale go-to voor het vinden van de perfecte industriële hanglamp: of u nu de voorkeur geeft aan een aluminium, messing of koperen hanglamp, de metalen modellen hebben meestal een eenvoudige en effen afwerking die past bij moderne, design interieurs.

   Een houten hanglamp komt minder vaak voor. Deze voegt wat meer karakter en warmte toe aan een rustieke ruimte of aan een chalet-achtig interieur. Deze kan in sommige gevallen ook prima worden vervangen door een rotan hanglamp, die zorgt voor een rustige, vintage boho-sfeer in uw huis. Voor een wat exotischer en etnischer gevoel, kunt u tot slot bijvoorbeeld gaan voor een bamboe hanglamp of zelfs een hanglamp met veren of een origami-lamp!

   4. Wellke hanglamp voor welke ruimte?

   De keuze voor een hanglamp moet natuurlijk passen bij de stijl en functie van de ruimte waar hij in komt te hangen. In een woon- of eetkamer, kan de nadruk meer liggen op het decoratieve aspect dan op het functionele aspect met een zeer imposante lamp of een lamp met een gedurfde en vederlichte vorm: dit heeft gegarandeerd een verbluffend effect op alle bezoekers!

   Bij een hanglamp voor in de keuken of badkamer draait het daarentegen vooral om de kwaliteit van de verlichting en dat de lamp niet te veel ruimte inneemt. Tot slot, kunt u voor de slaapkamer kiezen voor een lamp waarvan de stijl en de lichtsterkte vooral zorgen voor een intieme en knusse sfeer.

   5. Hoeveel kost een decoratieve hanglamp?

   Afhankelijk van de kwaliteit van de afwerking, het gekozen materiaal of de afmetingen van het model, kunnen de prijzen van een mooie hanglamp makkelijk variëren van laag tot zeer hoog. U kunt al een hoogwaardige lamp vinden voor slechts een tiental euro's. Voor een chique, design kroonluchter voor in de woonkamer ligt het basistarief eerder rond de €100 en €200.

   De kwaliteit van de verlichting in uw woning is erg belangrijk! Vind bij Vente Unique een goede hanglamp voor elke ruimte en tegen de beste prijs.

   Ook te ontdekken:

   Adviezen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen