Menu
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   De badkamer is één van de kamers in huis waar men het meeste tijd doorbrengt! Daarom is het belangrijk dat deze goed ingericht is en gemakkelijk organiseerbaar is. Het badkamermeuel is dus onmisbaar in uw badkamer! Niettemin is het niet altijd gemakkelijk om een meubel te kiezen: waarom opteren voor een volledige badkamerset? Moet ik kiezen voor een eenvoudig badkamermeubel met een wasbak of met een dubbele wastafel? Kies ik voor een meubel om op de vloer te plaatsen, of om op te hangen? Hoe moet ik een badkamermeubel installeren en onderhouden? Geen paniek! Dankzij dit artikel verneemt alles over het badkamermeubilair!

   1. Waarom een badkamerset kopen?

   Als onmisbaar element in uw badkamer zullen de volledige badkamersets zeer praktisch zijn en zullen u tal van bergruimte bieden. De badkamer is, in de meeste gevallen, de kleinste ruimte van uw huis met een gemiddelde oppervlakte van 5m2. Bijgevolg is het moeilijk dit goed in te richten en moeten we plaats vinden om onze spullen op te bergen.
    
   Aangezien de badkamer een kamer is waar men soms enkele uren per dag doorbrengt, is het nodig om hiervan een warme en functionele ruimte te maken.Daarom stelt Vente-Unique.com u verschillende types badkamermeubelen voor: een opbergkolom, en meubel met een wasbak en een meubel met twee wasbakken, in verschillende materialen (keramiek, mdf, hars, ...) en dus voor verschillende budgetten, zodat u deze kunt aanpassen aan uw behoeften.
    
   Deze meubelen zijn zeer gemakkelijk te installeren! Ze bieden een volledige opbergoplossing voor uw badkamer en geven deze kamer een persoonlijke toets. Door de praktische kant en de designkant te combineren, kunt u kiezen voor één van onze badkamerensembles!

   2. Hoe kies ik een ensemble voor de badkamer?

   2.1 De keuzecriteria

   A. Afmetingen

   Het is belangrijk om een badkamermeubel te kiezen dat geschikt is voor de afmetingen van badkamer.

   Als u over een kleine badkamer beschikt, is het wenselijk om uw aandacht te richten op badkamermeubelen met een lavabo die over het algemeen kleiner zijn. Het is ook wenselijk om meubels met rekken te vermijden en om de voorkeur te geven aan laden, zodat de achterzijde van het meubel gemakkelijker toegankelijk is en u de ruimte dus kunt optimaliseren. Als u bovendien niet over een groot vloeroppervlak beschikt, is het raadzaam om meubels te kiezen die niet veel vloerruimte innemen, maar die u opbergruimte in de hoogte bieden, zoals een opbergkolom.
    
   Als u daarentegen het geluk hebt over een grote badkamer te beschikken en u hebt geen plaatsproblemen, kies dan voor een ensemble met dubbele lavabo dat ideaal is voor uw badkamer. Dit meubel, dat aangepast is aan de behoeften van gezinnen, biedt u extra bergruimte. Met een meubel met dubbele wastafel kunnen meerdere personen de badkamer tegelijk gebruiken. Het is ook geschikt voor koppels die de badkamer gelijktijdig gebruiken.

   B. Stijl

   Bij iedere badkamerstjl past een badkamermeubel. Elke set past zich aan uw badkamer aan! Of uw badkamer nu een klassieke stijl, een hedendaagse stijl, een moderne of rustieke stijl heeft, het is nodig dat uw meubel bij die stijl past. Een meubel met wastafel met grafische en gezuiverde lijnen zal eerder bij een badkamer in hedendaagse stijl passen, terwijl een set met afgeronde lijnen en hoeken een warmer karakter aan uw kamer zal verlenen. Als u een vleugje originaliteit aan uw kamer wilt geven, bestaan ter ook badkamermeubels met ingebouwde leds.

   Het is niet alleen het design van de meubels dat bij de stijl van uw badkamer moet passen, maar ook het materiaal. In een badkamer in Scandinavische stijl kunt u kiezen voor een materiaal dat hout imiteert, zoals MDF.

   C. Het budget

   Het badkamermeubilair moet zich aanpassen aan uw behoeften en kan dankzij een grote keuze ook worden afgestemd op uw budget. Opteren voor een opbergkolom of een meubel met een wasbak met kleinere afmetingen en minder bergruimte zal minder duur zijn dan een meubel met een dubbele wasbak dat meer bergruimte en een extra wasbak zal bieden. Hoe dan ook, al uw badkamermeubilair biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

   2.2 Merken voor badkamermeubelen

   A. Opbergkolom

   Om een zet te vervolledigen of om bergruimte aan uw badkamer toe te voegen, zal de opbergkolom opbergproblemen oplossen, want deze is geschikt voor alle badkamertypes. Dit meubel is zeer functioneel en neemt niet veel vloerruimte in en gebruikt de hoogte als bergruimte. Het is bovendien bijzonder praktisch om uw badkamer in twee te delen en meer intimiteit aan de sanitaire ruimte te verlenen. 
   Wij stellen u ook een reeks kleine meubels en kleine, eenvoudige kolommen voor die gemakkelijk verplaatsbaar en te installeren zijn, zelfs in de kleinste badkamer voor wie het belangrijk is om het beetje beschikbare ruimte in de badkamer optimaal te benutten.

   B. Ensemble met een wastafel

   Het meubel met een wasbak is zoals de naam aangeeft een laag opbergmeubel met slechts één wasbak. Dit kan ook worden gecombineerd met een of meerdere opbergkolommen. Het is een meubel dat geschikt is voor de kleinste badkamer, want het is kleiner dan een meubel met dubbele wasbak. Men kan ook sets met ingebouwde spiegels vinden die u op de vloer kunt plaatsen of kunt ophangen, volgens uw voorkeur.

   C. Ensemble met twee wasbakken

   Het meubel met dubbele wasbak is meer geschikt voor de grotere badkamer doordat het groter is. Het is een laag opbergmeubel met twee geïntegreerde of bovenop geplaatste wasbakken. Het biedt meer bergruimte dan een meubel met een wasbak. U zult dus geen plaatsgebrek hebben om al uw spullen op of in het meubel te bewaren. Het kan ook worden gecombineerd met een opbergkolom. Met een badkamerset met dubbele wasbak kunt u ook meer bergruimte gebruiken, maar kunt u de badkamer ook met twee tegelijk gebruiken.

   D. Badkamermeubel om op de vloer te plaatsen of om op te hangen

   Maar dan stelt zich de vraag: is het beter om te kiezen voor een badkamermeubel dat op de vloer wordt geplaatst, of een dat wordt opgehangen?

   De badkamermeubels voor plaatsing op de vloer nemen vloeroppervlak in en verkleinen dus het nuttige oppervlak. Ze bieden niettemin duidelijke voordelen. Eerst en vooral zijn ze zeer gemakkelijk te installeren en vergen ze geen werken. Bovendien beschikt een meubel op een voet in het algemeen over een groter opbergvlak dan een opgehangen badkamermeubel.
    
   In tegenstelling tot de badkamermeubels die op de vloer worden gezet, bevrijden de opgehangen badkamermeubel vloerruimte, wat het huishouden vereenvoudigt. Het is dus eerder geschikt voor kleine badkamers. Dit meubeltype maakt een lichte indruk door het feit dat het opgehangen wordt en dus een hedendaagse stijl aan uw kamer verleent. Het ongemak van het opgehangen meubel is dat men vooraf de stevigheid van de muur moet controleren en dat de installatie onherstelbare schade aan de muur zal veroorzaken met gaten voor de bevestigingen van het meubel.

   E. Een badkamerspiegel

   De spiegel maakt deel uit van het badkamermeubilair. Er bestaan verschillende spiegeltypes die zelfs met uw meubel kunnen worden gekoppeld. Eerst en vooral is er de spiegel met leds. Dit is een spiegel die een hedendaagse designtoets van uw badkamer geeft. Voor het merendeel blijft dit een bijkomend lichtpunt, maar vervangt het de plafondverlichting niet.
   De badkamerspiegel kan ook een opbergruimte bevatten. De spiegel bevindt zich dus op de deur van de kast. Deze kast kan praktisch zijn als u geen plaats hebt om een of meerdere kolommen in de kamer te plaatsen.

   3. Hoe moet ik een badkamermeubel installeren en onderhouden?

   A. Installatie van het badkamermeubel

   Onze badkamermeubel worden in kit of installatieklaar geleverd en zijn dus zeer eenvoudig te installeren! Er zijn geen grote werken voor nodig. Voor een ophangmeubel hebt u immers alleen een boor nodig om de bevestigingen aan te brengen. Vergeet niet om de laden tijdens de montage te verwijderen. Als het meubel eenmaal gemonteerd is, breng de laden dan terug aan op de rails en plaats de wasbak. Al onze producten worden met een volledige montagehandleiding geleverd, wat een goed overzicht geeft van de diverse etappes bij de montage.
    

   B. Onderhoud van het badkamermeubel

   Onze badkamermeubels zijn niet allemaal in hetzelfde materiaal gefabriceerd. Daarom vragen ze allemaal een specifiek onderhoud.

   Voor onze meubelen in MDF kunt u best lauw water met wat ammoniak of zeepsop gebruiken en het meubel daarna drogen. Voor de gelakte meubelen, moet u het meubel reinigen met een lichtjes bevochtigd microvezel-doek door cirkelvormige bewegingen uit te voeren (vooral niet wrijven!) en vervolgens droogmaken met een droge doek. Voor dit meubeltype is het wenselijk om een reiniging met te agressieve producten (aceton, een oplosmiddel...) te gebruiken en het meubel niet te reinigen met een schuurspons of poederproducten om geen krassen te maken.
    
   Wat de wasbakken betreft, deze worden in keramiek gemaakt en de reiniging gebeurt met een spons die in lauw water is gedrenkt en witte azijn is gedrenkt. U kunt ook natriumbicarbonaat of een vaatwasmiddel gebruiken. 

   4. Merken voor badkamermeubelen

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen