Menu
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Ongeacht of u nu een echte kenner bent, of gewoon iemand die af en toe van een goed glas wijn houdt, de wijnkast wordt democratischer, zodat iedereen wijn kan proeven in de beste omstandigheden! Er bestaan evenwel tal van verschillende modellen en er rijzen dan ook vele vragen: een servicekast of een bewaarkast? Welke inhoud? Onze aankoopgids adviseert u! Waarom een wijnkast kopen? Op welke criteria moet u uw keuze baseren? Wijnkasten zullen voor u geen geheimen meer hebben!

   1. Waarom een wijnkast kopen?

   Ongeacht of u nu een echte kenner bent, of gewoon iemand die af en toe van een goed glas wijn houdt, de wijnkast wordt democratischer, zodat iedereen wijn kan proeven in de beste omstandigheden. Wijnkasten werden lange tijd beschouwd als iets voor kenners, maar zijn nu voor iedereen toeganklijk.

   Haar belangrijkste functie is natuurlijk om de wijn zo goed mogelijik te bewaren. Dankzij uw wijnkast, zal uw wijn zijn kwaliteiten niet meer verliezen. De bewaaromstandigheden zijn aangepast dankzij een goede vochtregeling, een optimale duisterheid en een goede filtratie voor een gezonde lucht. Er zijn vele wijnen die verbeteren met de tijd en met uw wijnkast kunt u deze optimaal bewaren en genieten van de beste aroma's. U zult met plezier alle wijntypes herontdekken!
   Naast het technische aspect heeft de wijnkast het voordeel dat ze een propere en praktische opbergruimte biedt. Uw wijnflessen worden binnen handbereik opgeslagen en komen niet langer onder stof te zitten zoals in de kelder!

   2. Hoe kies ik een wijnkast?

   2.1 Presentatie

   Er zijn talrijke termen verboden aan het jargon van het universum van de wijnkast: rijpingskast, servicekast, bewaarkast; met een kleine of grote inhoud, thermoelektrisch, multi-temperatuur... het kan delicaat zijn om wegwijs te geraken uit alle beschikbare modellen. Het is essentieel dat de keuze van uw wijnkast aangepast is aan het gebruik dat u ervan wilt maken.
    
   Om u te helpen en om u een duidelijker beeld te geven, hebben we de 3 belangrijkste criteria voor de keuze van uw wijnkast gegroepeerd: het type wijnkast, de technische kenmerken & de inhoud.

   2.2 Type wijnkast

   A. De service-wijnkast

   Ze heeft een moderne look en een aangepast formaat voor een service binnen handbereik en wordt in het algemeen direct opgenomen in de keuken of de woonkamer. De belangrijkste functie van deze wijnkast is uw wijn op de juiste temperatuur ter beschikking te stellen om deze op te dienen. Deze wijnkasten kunnen uw wijn voor een korte termijn bewaren.

   B. De wijnkast voor bewaarwijnen

   De wijnkast voor bewaarwijnen, ook "rijpingskast" genoemd, is voorzien voor een gebruik van de wijnen op langere termijn. Dit is een echte bewaaroplossing en biedt ideale omstandigheden om uw wijnen te bewaren en te laten rijpen in de loop van de tijd. Ze heft een homogene temperatuur dankzij de luchtvermenging en de thermostaat die aangepast is aan elke wijnsoort. Ze heeft in het algemeen een grotere inhoud door haar gebruiksdoel. Er is een gemiddelde bewaarduur voor de wijn van 2 tot 3 jaar verwacht .

   2.3 Technische kenmerken

   A. Temperatuurzone

   De juiste temperatuurregeling is een essentieel element voor een wijnkast. Sommige producten hebben slechts een temperatuurzone die een optimaal beheer van de thermostaat mogelijk maakt, terwijl andere modellen over meerdere bewaarniveaus beschikken.
   De multi-temperatuur wijnkasten bieden het voordeel dat ze gemakkelijk kunnen worden aangepast aan de diverse wijnsoorten die u wilt bewaren:
   • Het hoge gedeelte dat gemiddeld varieert van 5 tot 12° en ideaal is voor champagne en witte wijn.
   • Het onderste gedeelte dat gemiddeld van 12 tot 18°C varieert en ideaal is voor uw rode wijn.
   Bewaartip:
   Als u uw rode wijn wilt verbeteren, wordt sterk aangeraden om deze op 12°C op te slaan. Als u echter een fles wilt openen om de wijn te degusteren, regel de temperatuur dan eerder op circa 16°C.

   B. Comfort

   • Bedieningspaneel.
   Een goed leesbare en gemakkelijk te bedienen display is aangenamer. Onze wijnkasten zijn uitgerust met een digitale display met LEDS of LCD, zodat leesfouten worden vermeden. U kunt de meeteenheid ook zeer gemakkelijk omschakelen van Celsius naar Fahrenheit.
    
   • Verlichting
   Verwaarloos ook het belang van de binnenverlichting niet! Dit zal ervoor zorgen dat u uw wijn snel kunt kiezen en dat u de deur dus niet te lang hoeft te openen, wat thermische schommelingen zou veroorzaken.
    
   • Geluidsniveau
   Het geluidsniveau van uw wijnkast wordt in Decibel gemeten. Het is belangrijk om een wijnkast met een laag geluidsniveau te kiezen, vooral als u deze in uw keuken of woonkamer wilt plaatsen.
   • Mobiliteit
   Door hun afmetingen bieden de wijnkasten het onbetwistbare voordeel dat ze gemakkelijk verplaatsbaar zijn.

   C. Inhoud

   De keuze van de afmeting van uw wijnkast moet gebaseerd zijn op uw consumptie en het voorziene gebruik. Het ideaal is om de wijnkast maximaal gevuld te laten om trillingen en onnodig energieverbruik te beperken. Het is dus belangrijk om de inhoud van uw wijnkast niet te overschatten!

   Bent u een gelegenheidsverbruiker en houdt u ervan om af en toe een goede fles wijn te openen, maar bent u niet echt een wijnfanaat? Dan kunnen we u een wijnkast aanbevelen met een inhoud van maximaal 50 flessen wijn. De kleine service-wijnkasten zijn perfect geschikt voor een beperkte opslagruimte. Als u iets meer ruimte nodig hebt, bieden de wijnkasten voor 48 flessen wijn u al de mogelijkheid om een fraai wijnassortiment te herbergen, zonder dat dit teveel plaats inneemt.

   Bent u een regelmatige gebruiker en hebt u een fraaie hoeveelheid flessen zonder dat het een om een fenomenale collectie gaat? Dan zijn de wijnkasten met een inhoud van 50 tot 100 flessen voor u gemaakt!

   U bent een echte wijnliefhebber, u hebt een wijncollectie en wilt regelmatig een fles wijn drinken en andere laten rijpen? Opteer dan voor een wijnkast met een inhoud van meer dan 100 flessen!

   D. Accessoires

   • De wijnrekken
   Onze wijnkasten beschikken over uitneembare wijnrekken. Dit is zeer praktisch en u kunt deze installeren zoals u wilt en u kunt dus kiezen of u uw flessen rechtstaand, liggend, opgestapeld... wilt bewaren. Als u over grote flessen beschikt, kunt u deze eveneens probleemloos bewaren!
   • Koolfilters
   De koolfilters hebben een dubbel nut: ze laten zowel toe om de lucht te behandelen om de wijn niet aan te tasten als om te beletten dat geuren in de wijnkast binnendringen.

   3. Hoe moet ik een wijnkast installeren en onderhouden?

   3.1. De installatie

   De wijnkasten bieden het voordeel dat men ze overal kan installeren.
   Het is evenwel aanbevolen om enige raadgevingen te volgen om hun gebruik te optimaliseren:
   - Installeer geen wijnkast in een ruimte waar de buitentemperatuur lager is dan de bewaartemperatuur van uw flessen.
   - De gekozen ruimte moet goed geventileerd zijn
   - De wijnkast mag niet in de buurt van een warmtebron of in een te vochtige omgeving worden geïnstalleerd (vermijd bijvoorbeeld wasplaatsen)

   Voor de inbedrijfstelling volstaat het om de stekker van uw wijnkast in te pluggen, ideaal 72 uur na ontvangst van het product (waak erover dat uw wijnkast rechtop staat). Regel vervolgens de temperatuur en dat is het!

   3.2. Het onderhoud

   Het is aanbevolen om uw wijnkast wekelijks te reinigen door deze met een zachte, lichtjes vochtige doek aan de buitenkant van stof te ontdoen.

   Jaarlijks is een grondige reiniging nodig om de wijnkast duurzaam in goede staat te houden. Maak de wijnkast leeg en maak de binnen- en buitenzijde schoon met een spons en wat zeep. Gebruik geen huishoudelijke product en die daarna een kwalijke geur aan uw wijnflessen kunnen doorgeven.

   Reinig tot slot met een droge doek het verluchtingsrooster.

   Men mag ook de vervanging van de koolfilters niet verwaarlozen. Ideaal is het aanbev olen om deze eenmaal per jaar te reinigen.

   4. Wijnkastmerk JETFROST

   De JETFROST-deskundigheid: het dagelijks leven vereenvoudigen door steeds de beste prijs-kwaliteitsverhouding aan te bieden. U kunt kennismaken met ons gamma wijnkasten en het model uitzoeken dat aan uw verwachtingen voldoet! Onze wijnkasten zijn praktisch en modern, maar zijn daarom niet minder krachtig! Wij stellen diverse modellen voor: van de compacte service-wijnkast tot het grote model van de bewaarkast, we hebben beslist wat u zoekt!

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen
   Adviezen
   Adviezen bij het shoppen