Menu
×
Resultaten van uw zoekopdracht:  Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Praktisch en altijd bij de hand, de buffetkast heeft zijn massieve uitstraling van weleer verloren voor een moderner en lichter ontwerp dat gemakkelijk zijn plaats kan vinden in een modern interieur. Het kiezen van de beste bufftkast hangt af van zowel je opslagbehoeften als esthetische voorkeuren. Hieronder een volledig overzicht met Vente-Unique!

   1. Lage en hoge buffetkast

   De lage buffetkast kenmerkt zich, zoals de naam al doet vermoeden, door een geringe hoogte, doorgaans tussen de 70 en 75 centimeter. Dit type meubel krijgt momenteel de voorkeur van een meerderheid van de kopers, die vooral de discretie en slimme opslag waarderen. Als het zowel laag als lang is, wordt het ook wel een dressoir genoemd. Het blad kan bovendien gemakkelijk worden gedecoreerd met verschillende decoratieve voorwerpen die je keuken of woonkamer een vleugje persoonlijkheid zullen geven.

   Laten we tot slot nog het succes opmerken van het halfhoge keukenbuffetkast, dat 90 of 100 centimeter hoog is en een goed compromis vormt tussen deze twee meubelfamilies.


   De hoge buffetkast, waarvan het imago nog wel eens wordt geassocieerd met de enorme massief houten meubels van onze grootmoeders, worstelt momenteel om weer in de gunst te komen bij het publiek maar heeft zeker niet zijn laatste woord gezegd. Met een hoogte tussen 120 en 160 centimeter is hij verkrijgbaar in iets modernere materialen, zoals wit gelakte Mdf-spaanplaten. De grote kracht is natuurlijk om meer opbergruimte te bieden voor servies of huishoudlinnen: ideaal voor een uitgebreid gezin.

   Laten we tot slot nog het succes opmerken van het halfhoge keukenbuffetkast, dat 90 of 100 centimeter hoog is en een goed compromis vormt tussen deze twee meubelfamilies.

   2. Welke afmetingen voor een buffetkast?

   De ideale grootte van een buffet of dressoir hangt zowel af van je behoeften als vooral van de afmetingen van de ruimte waarin het wordt geplaatst. Over het algemeen wordt aanbevolen om een ruimte van minimaal 70 centimeter tussen het meubilair en de tafel te laten om beweging te vergemakkelijken en een gevoel van opeenhoping te voorkomen.

   De lengte van een woonkamerbuffetkast dient te worden aangepast aan de hand van de beschikbare oppervlakte. Een klein meubel van 50 tot 100 centimeter past het beste in een kamer met beperkte afmetingen, en kan al zonder al te veel moeite al het serviesgoed van een enkele persoon of een stel herbergen. De meer imposante modellen kunnen zich over 150 of zelfs 200 centimeter uitstrekken: deze grote rechthoekige buffetkasten zijn niet alleen praktisch, maar helpen ook om de kamer aan te kleden en de sfeer te bepalen.

   3. Stijl en materiaal van de buffetkast

   De vindingrijkheid van de makers maakte het mogelijk om een traditioneel en ietwat verouderd meubelstuk om te vormen tot passend in een modern interieur. Een wit gelakte buffetkast van spaanplaat of zelfs in PVC onderscheidt zich zowel door een zeer betaalbare prijs als een resoluut design en heldere stijl die perfect past in onder meer een Scandinavisch decor. Een buffetkast in industriële stijl, die op een elegante manier hout, metaal of glas combineert, is ook een keuze die niet aan persoonlijkheid ontbreekt.

   Van massief teak tot mahonie, de houten buffetkast heeft zichzelf ook opnieuw kunnen uitvinden en zal je laten genieten van de warmte en schoonheid van exotische soorten, of gewoon van de rustieke charme van eikenhout, naar wens.

   4. Open of gesloten buffetkast?

   Als je vooral inzet op het praktische aspect van het meubelstuk, is het beter om te kiezen voor een gesloten buffetkast, dat je vaat zorgvuldig beschermt tegen schokken en vooral tegen stof en onzuiverheden. Het is ook een goede keuze als je een huisdier hebt, of natuurlijk kinderen die iets te snel overal aankomen. Je bent echter vrij om het type sluiting te kiezen: lades, schuifdeur, vitrine? Niets mag worden uitgesloten!

   De open of halfopen buffetkast biedt enkele open vakken, wat erg handig kan zijn om het "blok" -effect te vermijden en bijvoorbeeld decoratieve objecten of je verzameling cognacflessen tentoon te stellen.

   5. Welke prijs voor een woonkamer- of keukenbuffetkast?

   Zoals altijd vertaalt de diversiteit aan stijlen, materialen en formaten zich in extreem ongelijksoortige prijzen. Tegenwoordig is het gemakkelijk om een woonkamer in te richten, zelfs met beperkte middelen, met buffetten op instapniveau vanaf € 100 of € 150. Wil je de chique en design sfeer van je woonkamer behouden of versterken? Een prestigieuze buffetkast kan in dit geval de prijzen veel hoger opdrijven, tot € 1000 of zelfs meer voor de meest exclusieve modellen.

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen
   Adviezen
   Adviezen