×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Het nachtkastje is de onafscheidelijke metgezel van je nachten. Soms discreet en functioneel, soms design en elegant. Het draagt bij om de kamer aan te kleden en om je een handige opslagruimte te bieden voor je leesvoer en voor wat je binnen handbereik nodig hebt. Maar hoe maak je de juiste keuze? Hieronder vindt je al het advies van Vente-Unique.

   1. Welk type en vorm nachtkastje?

   Een modern nachtkastje kan vele aspecten aannemen. Het is aan jou om te bepalen welk formaat het meest geschikt is voor jouw slaapkamer en jouw behoeften.

   Het aantal en het type opslag dient je eerste criterium zijn. Afhankelijk van het model profiteer je dagelijks van één, twee of drie lades. Andere tafels bieden alleen "nissen" onder het blad, in de open lucht, wat een echt praktisch voordeel kan zijn maar ook de algemene esthetiek van de slaapkamer kan schaden.

   Ten slotte zullen de aanhangers van het minimalisme tevreden zijn met een "tafel" in de meest strikte zin van het woord, met een eenvoudig blad op poten en zonder enige voorziene opslag.
    
   De aanwezigheid van lades dwingt je meestal om een vierkant of rechthoekig model te kiezen, wat ook het voordeel heeft dat het goed in een van de hoeken van het bed past. Maar de makers hebben nog veel meer verrassingen in petto voor wie buiten de gebaande paden wil denken: je zou kunnen vallen voor een design nachtkastje in ronde of ovale vorm, of voor een model met een cirkelboog.

   2. Welk materiaal?

   De materiaalkeuze voor je toekomstige nachtkastje hangt grotendeels af van de sfeer die je in het slaapgedeelte van de woning wilt creëren of behouden. Het houten nachtkastje is natuurlijk een veilige keuze, die zowel past bij een rustieke stijl als een meer etnische en moderne sfeer, afhankelijk van de soort die de voorkeur heeft. Soorten als massief teak of geolied eiken zijn perfect om in alle rust te slapen.

   Buiten dat, kun je een verbazingwekkende verscheidenheid aan materialen vinden om voor je kamer te testen: de nachtkastjes in PVC of in MDF spaanplaat hebben een zeer redelijke prijs, terwijl modellen met gehard glas, metaal, kunstleer of zelfs bamboe je de mogelijkheid geven om een geheel eigen stijl te creëren.

   3. Welke afmetingen?

   Een algemene regel en gezond verstand is dat de hoogte van het nachtkastje niet hoger is dan die van het bed met zijn matras: je zult dan zonder problemen een voorwerp in volledige duisternis kunnen pakken en je riskeert geen gebroken pols als de wekkerradio het slechte idee heeft om je iets te vroeg naar je zin uit dromenland te halen...

   Naast dit detail is het belangrijk om te kiezen voor een breedte die de tafel niet te massief laat lijken in vergelijking met het bed zelf. Kies dus alleen grote rechthoekige nachtkastjes als je een bed van 160 of 180-200 hebt.

   4. Stijl en kleuren

   De aankoop van een zwart nachtkastje kan worden overwogen, mits, indien mogelijk, dit stuk met andere lichtere elementen in de kamer tegenwicht kan worden geboden zodat het niet te somber wordt.

   Een wit nachtkastje, aan de andere kant, kan heel goed staan in een interieur met een lichte en heldere inrichting, bijvoorbeeld het Scandinavische of vintage type. 

   Tot slot is het grijze nachtkastje de laatste van de drie favoriete kleuren van kopers, en ook de meest all-rounder: als je een beetje meer fantasie in de kamer wilt die al je dromen te zien zal krijgen, aarzel dan niet om het beschikbare aanbod te raadplegen en te kiezen voor blauw, beige of zelfs rood.

   5. Wat is de prijs voor een goed nachtkastje?

   Het goede nieuws is dat als je op zoek bent naar een goedkoop en ultra-functioneel nachtkastje, u niet meer dan dertig of veertig van uw zuurverdiende euro's kwijt bent. Een zeer verstandige keuze, onder andere, voor een kinderkamer waarin de levensduur van het meubilair toch beperkt zal zijn.

   Wil je een echte design asset voor de master suite, en een meubel dat subtiel is afgestemd op het bed? Een high-end nachtkastje kan gemakkelijk worden verhandeld voor meer dan € 400 per stuk, dus zorg ervoor dat je de juiste keuze hebt gemaakt voordat je er voorgoed voor valt!

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen