×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Rugpijn als je wakker wordt, het gevoel dat de laag te hard of te zacht is? Het kopen van een topmatras is een goed compromis om te voorkomen dat je investeert in een nieuwe matras en veel geld bespaart terwijl je het comfortniveau verbetert. Een vergeten tijd, dit beddengoed onderdeel is weer helemaal terug, met nette afwerkingen en technologieën die bijdragen aan het welzijn.

   1. Wat is het nut van een topmatras?

   Verschillende behoeften kunnen het gebruik van een comfort topmatras rechtvaardigen. Afhankelijk van het model dat je kiest, kun je eerst proberen om de stevigheid van de onder gelegen matras te verbeteren, en dus het gevoel dat het lichaam beter wordt ondersteund. Aan de andere kant kunnen andere materialen en formaten zachtheid toevoegen.

   De topmatras heeft vele praktische voordelen: zo kun je het deel van de matras voor twee personen verschillend aanpassen voor elke persoon, voor de gewenste stevigheid. Aan de andere kant is het kopen van een topmatras ook nodig als je twee losse matrassen wilt samenvoegen op een prettige manier, of een comfortabel bed wilt improviseren met een bank-topmatras of klik klak.

   Dit soort beddengoed accessoire kan uiteindelijk de aankoop van een nieuwe matras uitstellen wanneer de jouwe veroudert en niet langer de ondersteuning biedt die je wenst.

   2. Topmatras: welke materialen en opties?

   Er zijn drie hoofdcategorieën topmatrassen. Het is aan jou om te kiezen wat het beste voor je zou kunnen zijn!

   De topmatras met vormgeheugen, zoals de naam al doet vermoeden, zal zich geleidelijk aanpassen aan je morfologie en het lichaam ondersteuning bieden waar het dit het meest nodig heeft, waardoor een gevoel van weldadige zachtheid ontstaat voor degenen die hun matras te stevig vinden. Dit type matras is bijzonder geschikt voor alle slapers die lijden aan lage rugpijn bij het ontwaken, omdat het overmatige druk op de steunpunten en pijnlijke spieren vermijdt.

   De topmatras van schuim daarentegen, heeft tot gevolg dat een oude matras aanzienlijk verstevigt. Heb je regelmatig het gevoel dat je te veel in je bed zakt? Met een schuimmodel zul je een meer comfortabele positie kunnen behouden tijdens de nacht. Schuimen zoals polycoton, een mengsel van polyester en katoen, maar ook andere zeer zachte aloë vera vezels komen steeds vaker voor

   De latex topmatras ten slotte, is een andere variant die je kunt overwegen als je op zoek bent naar een bepaalde stevigheid. Deze elastische vezel zal ook het effect hebben zich zachtjes aan de contouren van je lichaam aan te passen en kan de onderrug verlichten door het vermijden van een te pijnlijke positie.

   3. Welke dikte voor een topmatras?

   De dikte van de topmatras is natuurlijk cruciaal voor de verstevigende of verzachtende efficiëntie: het is moeilijk om het verschil te voelen als je kiest voor een toplaag die zo dun is als een vel sigarettenpapier! In de regel is een dikte van 4 centimeter het absolute minimum om naar te zoeken, maar je zult pas genieten van echte kwaliteit tussen de 6 en 8 centimeter.

   Voorbij een dikte van 8 centimeter loop je aan de andere kant het risico een te zachte toplaag te krijgen, waardoor je te veel wegzakt en je sensaties krijgt die niet voldoen aan het gewenste resultaat. Dus het is allemaal een kwestie van fijn doseren, of zelfs testen in echte omstandigheden!

   4. Welke afmetingen?

   Voor een stevige bevestiging van de matras op de basis, is het raadzaam om afmetingen te kiezen die precies overeenkomen met die van het matras. In principe zul je geen moeite hebben met het vinden van de meest voorkomende maten, met bijvoorbeeld een ruime keuze aan topmatrassen 120*190, 160*200 of 140*190.

   5. Welke prijzen voor een goede topmatras?

   Het grote voordeel van de topmatras is de lage prijs, althans in vergelijking met die van een nieuwe matras. Vanaf ongeveer € 60 euro kun je modellen vinden die een goed niveau zachtheid en ondersteuning bieden, wat dus een verwaarloosbaar bedrag is om de kwaliteit van je nachten grondig te verbeteren. De meest high-end modellen, met een vormgeheugen, kunnen tot € 200 kosten maar zijn ook relatief betaalbaar.

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen