×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Met zijn karakteristieke silhouet in de vorm van een ei of een mooie capsule, biedt de hangstoel een zachte cocon waarin u heerlijk in slaap kunt dommelen. Oorspronkelijk een decoratief item voor in huis, maar inmiddels een meubelstuk dat in diverse tuinmodellen verkrijgbaar is. Hoe maakt u de juiste keuze?

   1. Waarom zou u kiezen voor een hangstoel voor buiten?

   De hangfauteuil in eivorm kunt u direct herkennen aan de bevestiging bovenop. Deze kan direct met het plafond verbonden zijn of met een sokkel aan de voet in de vorm van een cirkelboog. Door deze bijzondere vorm lijkt het alsof de stoel in de ruimte zweeft, en hij nodigt uit tot een op en top ontspannen ervaring.
    
   Deze hangfauteuils zijn nog relatief nieuw, en danken hun ontstaan aan de Finse designer Eero Aarnio aan het eind van de jaren 60. In het begin was het een onmisbare vedette van de ultramoderne interieurs met abstracte decoratie. Later werd de hangstoel ook gebruikt om terrassen en gazons mee te verfraaien tot groot plezier van degenen die dromen van een tuinset die zowel opvallend als comfortabel is.
    
   De hangfauteuil voor in de tuin beschermt u tegen insecten en andere beesten op de grond als u een heerlijke zondagse sieste doet. De coconvorm zorgt dat u afgeschermd bent van de omringende geluiden. De natuurlijke schommelbeweging heeft een rustgevende prettige uitwerking waar u gegarandeerd slaperig van wordt.

   2. Welke materialen kunt u kiezen voor een hangfauteuil voor de tuin?

   De keuze voor de beste hangfauteuil buitenshuis voor in de tuin of op het terras wordt in de eerste plaats gebaseerd op de keuze voor het materiaal. De hangfauteuils bieden niet allemaal dezelfde esthetische en praktische criteria. Onder de "mand" fauteuils onderscheiden we:
    
   - De hangfauteuils van gevlochten hars, waarvoor een synthetisch polymeer is gebruikt dat bestendig, duurzaam en onderhoudsvriendelijk is, en waarvan het gevlochten uiterlijk doet denken aan het traditionele rotan. Er zijn modellen in allerlei kleuren beschikbaar waaronder beige, taupe of wengé.
    
   - De hangfauteuil van PVC met rotaneffect is wat eenvoudiger vervaardigd en heeft een schappelijkere prijs.
    
   - De aluminium hangfauteuil biedt erkende kwaliteiten waaronder dat hij bewezen duurzaam is, nagenoeg geen onderhoud behoeft en zeer lichtgewicht is. Uiteraard zijn er kussens bij nodig om de mand van aluminium mee te vullen en er een heel prettig plekje van te maken.
    
   De structuur van de fauteuil en de voet dienen zeer stevig te zijn om het gewicht van de kern te dragen. Dit frame is verkrijgbaar in staal, of in aluminium.
    
   De kussens zijn vaak gemaakt van polyester of een ander synthetisch vezel met waterafstotend effect om de bestendigheid aan de buitenkant te optimaliseren. Ze hebben de onderhoudsvriendelijkheid gemeen en kunnen uitgenomen worden.

   3. Zittende of liggende positie?

   Bent u op zoek naar een hangstoel of iets dat lijkt op een hangmat? De diverse voorgestelde fauteuils hebben een kantelhoek die kan variëren: sommige, herkenbaar aan hun eivorm, maken een zittende positie mogeljk en zijn perfect als grappige originele zitplek voor uw gasten en om een cocktail in te drinken.
    
   Andere, waarvan het silhouet doet denken aan een schelp bieden een half liggende positie of zelfs een horizontale ligpositie: het zachte nestje is ideaal om een herstellend slaapje in te doen op bedwelmende hete zomerdagen.

   4. Welke stijlen hangfauteuils zijn er?

   De hangfauteuils zijn erg in de mode en zijn verkrijgbaar in een verrassend scala aan kleuren en sferen. En vergeet niet dat u met de keuze voor de kussens ook erg veel kunt doen: een mooie hemelsblauwe of andere levendige kleur vormen een feestelijk en aangenaam contrast met de grijze of beige structuur van het gevlochten hars of het aluminium.
    
   Van een Scandinavische hangstoel met pure stijl tot de mooiste vintage modellen, er is ongetwijfeld een stijl die past bij u én uw terras. U kunt dit onderdeel combineren met een mooie zithoek in de tuin, met een leuke loveseat of een ligstoel.

   5. Welke tarieven gelden er voor hangfauteuils?

   De hangfauteuils zijn vanwege hun complexe structuur duurder dan een klassieke tuinstoel, toch blijven de prijzen schappelijk. De modellen van gevlochten hars of aluminium van goede kwaliteit vindt u tegen maximaal € 200 à 300.
    
   Een hangfauteuil voor buiten kleedt uw tuin aan en nodigt uit tot ultiem ontspannen. Welk model van Vente Unique weet uw aandacht vast te houden?

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen