Menu
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Als u niet in staat bent of geen tijd hebt om een natuurlijk gazon te onderhouden, dan is kunstgras een eenvoudige en toch mooie oplossing om een achtertuin, balkon of terras wat groener te maken! Het is aan u om een assortiment te kiezen dat past bij uw wensen en uw omgeving en zo onaangename verrassingen te voorkomen. Ontdek al onze tips hieronder.

   1. Kiezen voor een synthetisch gazon?

   Kunstgras biedt vele voordelen die het tot een slimme keuze maken als buitenbekleding. Het wordt verkocht in rollen of vierkanten, en onderscheidt zich door het enorme leg- en installatiegemak op bijna elke ondergrond. Enkele minuten geduld zijn voor u genoeg om te profiteren van een mooi groen gazon van kunstgras, zowel in de zomer als de winter.

   Het synthetische gazon springt direct in het oog en behoeft weinig tot geen onderhoud. Het kan onder andere dienen om de ruimtes in de tuin af te bakenen.

   2. Synthetisch gazon met of zonder vulling?

   De meeste tapijten of kunstgrasrollen worden gevuld met zand. Deze techniek heeft als doel om het gazon goed op de grond te laten rusten en zijn grip te verhogen, maar draagt tevens bij aan het weer rechten van de vezels en het voorkomen van afplatting. De afvoer van regenwater wordt vergemakkelijkt. Het gazon met vulling is zwaarder en dichter.

   Synthetisch gazon zonder vulling is ook verkrijgbaar. Deze veel lichtere variant houdt het gazon in goede staat dankzij ingenieuze microvezels in krul- of veervorm. De afwezigheid van vulling is praktisch omdat het minder goede demping biedt bij vallen. Hierom is het minder geschikt als ondergrond voor een speelterrein bijvoorbeeld.

   3. Hoogte en materiaal van synthetische grassprieten

   Het voordelige synthetische gras is verkrijgbaar in meerdere confectiematerialen. Polyethyleen, of PE, wordt vaak verkozen door fabrikanten vanwege de goede kwaliteit, en de juiste weer- en slijtbestendigheid. Dit maakt het tot een aanbevolen keuze voor buitenterreinen. Andere modellen kunstgras voor balkons of terrassen bevatten sprieten die bestaan uit een mengsel van polypropyleen (PP) en polyamide (PA), die samen ook voor een mooi uiterlijk zorgen. Uitsluitend polyamide is de mooiste afwerking, maar dit is ook behoorlijk prijzig per vierkante meter.

   De hoogte van grassprieten is ook een factor om rekening mee te houden. Voor het aanzicht van een onderhouden gazon dat net gemaaid is, kiest u voor een grasspriet met een hoogte van 6 tot 30 millimeter. Let op! Onder een bepaalde hoogte zijn de sprieten niet meer te onderscheiden. Dit wekt dan de indruk van een groen tapijt dat een beetje bewerkt is. Boven de 30 millimeter gaat uw synthetische gazon lijken op een glinsterende grasweide.

   4. Andere criteria

   Vergeet niet om de scheurbestendigheid van uw toekomstige kunstgrasgazon te testen. Uitgedrukt in Newton (N), het geeft u een idee over het risico op progressieve afbrokkeling van de grasvierkanten: om vroegtijdige verslechtering te voorkomen is het goed om te kiezen voor minstens 40 N. De meest stevige modellen zijn voorzien van 80 N.

   De doorlaatbaarheid van het grasveld en de afvoercapaciteit behoren tot de minder bekende criteria om op te letten, vooral als u kiest om het buiten te leggen. Een doorlaatbaarheid van 60 liter per minuut en per vierkante meter is ideaal om wateroverlast te voorkomen bij hevige regenval.

   De dichtheid van het synthetische gazon dient de dichtheid van een natuurlijk gazon na te bootsen, zodat het er het meest op zal lijken. Kies idealiter voor een dichtheid tussen de 2,6 en de 3,2 kilogram per vierkante meter.

   5. Welke tarieven zijn er voor een synthetisch gazon?

   Het tarief voor kunstgras is een goede indicator voor het kwaliteits- en afwerkingsniveau. Als u op zoek gaat naar een betaalbaar synthetisch gazon, dan is het over het algemeen aanbevolen om niet onder een bepaalde tariefdrempel te zakken om vervelende verrassingen en teleurstellingen te voorkomen.

   Voor een klein gazon, minder dan 20 millimeter hoog, ligt het gemiddelde tarief rond de € 20 per vierkante meter. Voor een langer grasveld van kunstgras (tot 50 millimeter) moet u denken aan een budget van € 30 tot 40 per vierkante meter.

   Hebt u zin om uw leefomgeving te verfraaien? Wacht niet langer om het kunstgras neer te leggen en ontdek onze tips om de ruimte in uw tuin goed te begrenzen!

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen