×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Een vloerlamp is al vele jaren in de mode en is zowel praktisch als decoratief. Hij wordt vaak gebruikt als accentverlichting in een hoek van een vertrek, maar kan ook op subtiele wijze bijdragen aan de algehele stijl van een ruimte als u kiest voor een model met een hoop uitstraling. Hoe kies ik een goede vloerlamp voor de woonkamer? Hieronder vind je alle tips van Vente Unique.

   1. Waarom gaan voor een vloerlamp?

   Een design vloerlamp is een nuttige toevoeging aan vele woonkamers:

   - Hij geeft een ruimte een decoratieve touch. U kunt er bijvoorbeeld een hoek van de kamer mee verfraaien.
   - Hij zorgt voor extra licht en verhoogt daarom het gevoel van comfort, bijvoorbeeld tijdens het lezen of een andere activiteit.
   - Hij zorgt min of meer voor een intieme sfeer, met name als hij voorzien is van een dimmer.

   Dankzij de grote verscheidenheid aan beschikbare modellen en stijlen, behoort de vloerlamp ook absoluut tot de decoratieve items voor binnenshuis. De uitdaging is het kiezen voor een lamp die past bij de inrichting van de rest van het huis!

   2. Lampenkap, spot, glazen bol?

   Het soort kap bepaalt voor een groot deel de uitstraling en de stijl van de vloerlamp. Accentverlichting is vaak voorzien van een mooie lampenkap. Deze zijn er in vele kleuren en vormen: of u nu een volledige of een wat opengewerkte lampenkap wilt, effen of met een drukke print, er is voor elk wat wils, dankzij de oneindige creativiteit van de ontwerpers.

   Andere modellen hebben een bol van geblazen glas, die soms rechtstreeks geïnspireerd zijn (met wat sierlijke details) op de lantaarnpalen die we op straat zien: ideaal voor een betaalbare design vloerlamp met een industriële stijl bijvoorbeeld.

   Tot slot zijn de vloerlampen met spots of led-lichten een moderne variant die over het algemeen een grotere lichtsterkte hebben. Het zijn lampen die in bepaalde gevallen de voorkeur genieten, met name als u hem als leeslamp wilt gebruiken.

   3. Wat voor soort voet?

   Het type voet is het andere belangrijke criterium dat de stijl van de lamp bepaalt. Vergeet ten eerste niet dat u, ten aanzien van het model, zult moeten kiezen tussen twee hoofdcategorieën:

   - Lampen met een onbuigzame voet zijn niet zwenkbaar. Zij dragen voornamelijk bij aan de decoratie van een ruimte en aan een accentverlichting.
   - Het licht van lampen met een zwenkarm kunnen daarentegen gericht worden op een specifieke plek in de kamer. Ze zijn ontworpen om functioneel en veelzijdig te zijn.

   Op esthetisch gebied is de keuzevrijheid tegenwoordig enorm en kunt u kiezen voor een model dat helemaal overeenkomt met uw wensen en de algehele sfeer van uw woning. Een driepoot vloerlamp heeft een unieke stijl en geniet daarbij van een onfeilbare stabiliteit: voorzien van een vintage projector, lijkt hij zelfs op een echte filmlamp!

   Een vloerlamp met een houten voet heeft daarentegen een rustieke kant die in de smaak zal vallen bij iedereen die houdt van de sfeer van een chalet of het platteland.

   4. Welke stijl en welk materiaal?

   De kap en de voet van de vloerlamp zijn beschikbaar in verrassend veel diverse materialen. De tijdloze charme van een houten vloerlamp is totaal anders dan de koele en glanzende schoonheid van een metalen vloerlamp, of deze nu van roestvrij staal is of van aluminium... Bovendien is de metalen afwerking wezenlijk anders dan die van een Scandinavische vloerlamp die vooral eenvoudige lijnen heeft en lichte kleuren. 

   Rotan, acryl, PVC, of zelfs rotan met kristal... Het is belangrijk kennis te nemen van alle beschikbare opties voordat u een keuze maakt!

   Ook de verschillende motieven en vormen bieden een goede mogelijkheid om een unieke stijl te creëren voor uw interieur. De beste plek voor een vintage of trendy 'atelier' vloerlamp is eenvoudigweg in een mooie, ruime loft, terwijl een vloerlamp met een etnische lampenkap de final touch kan zijn voor uw woonkamer in oosterse stijl.

   5. Hoeveel kost een vloerlamp?

   Met prijzen die variëren van nauwelijks €30 tot wel tien keer zoveel, is het onnodig te zeggen dat de aanschaf van een vloerlamp ook een kwestie is van het beschikbare budget. Vind het beste compromis tussen uw persoonlijke smaak en het bedrag dat u bereid bent te betalen voor deze lamp.

   Heeft u nu een beter idee over de toekomstige vloerlamp voor uw woonkamer? Met een snel bezoek aan Vente Unique kunt u uw perfecte model vinden.

   Ook te ontdekken:

   Adviezen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen