×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen

   Hoe kunt u uw woonkmer goed inrichten? De meubels, de zitbank en fauteuils harmonieus schikken zonder dat ze de doorgang blokkeren? Volg de gids!

   5 ideeën om de woonkamer in te richten

   De woonkamer is de leefruimte bij uitstek en moet u niet alleen in de beste omstandigheden ontvangen, maar ook getrouw uw persoonlijkheid weerspiegelen. Van een Scandinavische stijl tot een etnische, zelfs oriëntaalse sfeer, van modern meubilair tot grote klassiekers, aan u om de decoratieve wereld te kiezen die u het meest inspireert. Hoe richt u uw woonkamer in?

   De juiste zitbank, maar ook de juiste plek uitkiezen

   Door de overvloed aan verschillende zitbanken kan het u al snel gaan duizelen als u op een subtiele manier uw woonkamer wilt inrichten. Over het algemeen wilt u ongetwijfeld graag de juiste afmetingen kiezen en een driezitsbank of hoekbank plaatsen in een woonkamer met voldoende ruimte. Ook de kleur van de stof of van het leer, het materiaal en het design van de zitbank zijn factoren die meespelen in de sfeer, hetzij cosy en knus, hetzij formeel en klassiek.

   Als u alle reikwijdte hebt om uw favoriete zitbank uit te kiezen in functie van uw eigen ideale woonkamerinrichting, let er dan goed op de juiste plaats te kiezen. Gebruikelijk wordt hij tegen een muur of in een hoek gezet, maar hij kan ook mooi in het midden van de kamer staan om twee ruimtes symbolisch af te scheiden of om beter van het licht in de kamer te profiteren.

   Salontafel en extra fauteuil: elk detail is belangrijk

   Een juiste inrichting van de woonkamer bestaat vaak uit een gezellige en intieme zithoek, met extra fauteuils bij de zitbank, of poefs of stoelen, die rond een centrale salontafel staan. Deze meubelstukken zijn vooral nuttig om nu en dan gasten te ontvangen, maar vormen ook een gelegenheid om de woonkamer te decoreren met een extra gedurfde accent en kleur: probeer bijvoorbeeld een Chesterfield-fauteuil van rood velours bij uw grote grijze en beetje sombere zitbank, of een poef in verschillende kleuren...

   Hanglampen en andere verlichting: creëer effecten

   De woonkamer is een leefruimte waar u kunt eten, lezen, muziek luisteren, praten met vrienden... Voor een geslaagde decoratie is het belangrijk dat u tijdens elk van deze activiteiten kunt genieten van de juiste verlichting. Wees dus creatief bij de keuze van verlichting voor in de woonkamer: over het algemeen is een krachtige hanglamp een uitgelezen keus voor het voornaamste licht, terwijl een lamp met een lampenkap op een salontafel of een leeslamp naast de fauteuil eerder een rol vervult om naar wens te variëren van sfeer. Om deze zelfde reden zijn lampen met dimmers die de lichtintensiteit regelen bijzonder geschikt in een woonkamer.

   Decoratieve objecten, spiegels, schilderijen: gematigdheid is gewenst!

   Veel woonkamers trappen in de val van een te volle decoratie: verschillende voorwerpen, decoratieve objecten, spiegels of schilderijen stapelen zich in de loop der tijd op, waardoor de ruimte zijn eenvoud en identiteit kan verliezen. Let er dus op dat u zich beperkt tot één of twee voorwerpen per wand, maar ook en vooral de schouwen en planken of tafelbladen niet te vol te zetten om uw woonkamer niet te laten verstikken.

   Tapijten en kussens: de kunst om zich goed te voelen

   Een andere klassieke valkuil is de schatten van uw verbeelding zo te gebruiken voor de inrichting van uw woonkamer, dat u het voornaamste vergeet: de ruimte moet een gezellige, aangename en knusse plek zijn! Of hij nu laag- of hoogpolig is, een tapijt geeft ontegensprekelijk dat beetje extra bezieling aan de kamer en creëert een warme sfeer. Kussens en plaids sieren de zitbank en nodigen daarmee uit tot een weldadig dolce farniente.
   De woonkamer inrichten is niet alleen de decoratieve stijl kiezen die het best bij uw interieur past, maar ook uzelf plezier doen door puur comfortabele elementen en accessoires bij elkaar te schikken.

   Ook te ontdekken:

   Adviezen
   Adviezen
   Adviezen
   Adviezen bij het shoppen