×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen

   Hoe richt u op een esthetische manier een tv-hoek in uw woonkamer in? Ontdek onze tips om de kamer in te richten en de juiste praktische en esthetische meubels uit te kiezen?

   Een tv-hoek inrichten

   Of u er nu een decoratieve troef van wilt maken en hem symbolisch in het midden van de kamer plaats, of hem zo veel mogelijk wilt wegwerken, een tv is een noodzakelijk onderwerp om aan te boren als u de inrichting van de woonkamer wilt perfectioneren. Welk tv-meubel is geschikt om een tv-hoek in te richten naar uw smaak, en welke opties hebt u?

   De kunst om de juiste plek uit te kiezen voor uw tv-hoek

   De keuze van de plaats van een tv wordt bepaald door praktische en esthetische criteria.

   Uit praktisch oogpunt kan een tv beter niet direct tegenover een raam of een andere lichtbron geplaatst worden om constante reflecties te vermijden die u zouden kunnen hinderen. Zo is het eveneens belangrijk om voldoende ruimte te laten tussen de zitbank en de tv, in functie van het scherm, oftewel minimaal drie maal de lengte van de diagonaal van het scherm.

   Wat de esthetiek en decoratie betreft is alles een kwestie van persoonlijke voorkeur. In een woonkamer waarin de tv het focuspunt is, is een groot recht meubel of een wandmeubel perfect geschikt om het scherm tot zijn recht te laten komen. Geef in tegengesteld geval eerder de voorkeur aan een hoek-tv-meubel dat onopvallend in de hoek van een kamer kan staan, of aan een gesloten tv-meubel dat nuttig het scherm verbergt als de tv uitstaat.

   Tv-meubel: een brede keus aan stijlen

   Van een design-tv-meubel van gehard glas tot een traditioneler model met warme tinten en exotische houtsoorten, u heeft keus te over als u de schappen van de grote leveranciers afgaat. Over het algemeen is het aangeraden voor een meubelstijl te kiezen die in harmonie is met de algemene decoratie van de kamer: kies voor een eenvoudig en functioneel meubel van houtagglomeraat voor een Scandinavische woonkamer, en eerder voor een mooi doorzichtig meubel als u een modern en strak interieur hebt.

   In beide gevallen, en gelet op de overvloed aan keus, zult u het niet moeilijk hebben om een voordelig tv-meubel te vinden om de grenzen van uw budget te respecteren, behalve natuurlijk als u een meubel op maat wilt. 

   Opbergruimte, kisten, snoeren verbergen: nuttige functionaliteiten

   Moderne tv-meubels hebben vaak veel opbergruimte, lades en andere open ruimtes die zeer praktisch blijken voor uw andere elektronische apparaten, zoals de DVD-speler, een spelcomputer of de hifi-apparatuur. Een compleet hifi-meubel met stereo-kanaal en flatscreen-tv is ook een ideale alles-in-één-oplossing voor de apparaten waar u niet omheen kunt voor een Surround-effect, ten koste uiteraard van de onopvallendheid van het meubel en de plaats die het inneemt in de kamer.

   Om visuele ‘vervuiling’ te beperken, kiest u het best voor een meubel met ingebouwde ruimte om kabels door te laten lopen, en in kisten te voorzien waarin kabels kunnen worden opgeborgen, om een opgeruimde sfeer in de woonkamer te behouden.

   Tv-hoek: enkele fouten die u niet moet maken

   Hang-tv-meubels aan het plafond kunnen fascinerend zijn door hun innovatieve uiterlijk, maar ze zijn niet geschikt voor alle woonkamers. Een scherm dat te hoog geplaatst is, kan al gauw oncomfortabel blijken en u nek- en rugklachten bezorgen. Over het algemeen is een klassiek tv-meubel (op de grond) of een tv-wandmeubel de meest geschikte oplossing.

   Een goede tv-hoek kan uiteraard niet worden gecreëerd zonder een tv-meubel, maar moet ook een geschikte zithoek bevatten! Al naargelang de inrichting van uw woonkamer, kunt u kiezen voor een set decoratieve en tegelijk ergonomische fauteuils, of een grote zitbank, perfect geschikt om met het gezin samen van een spannende serie te genieten.

   Ook te ontdekken:

   Adviezen
   Adviezen
   Adviezen
   Adviezen bij het shoppen