Advies en contact: 020 70 18 011

Hoe kies ik een bedbodem?

Hoe kies ik een bedbodem? Dit is een vraag die velen zich stellen en waarop het niet gemakkelijk is om te antwoorden. Een bedbodem wordt ongeveer iedere 10 jaar vervangen en ondersteunt 1/3 van onze bewegingen tijdens de nacht. Het is dus belangrijk om goed te kiezen! Waarom van bedbodem veranderen? Welk type bedbodem moet men kiezen volgens het verlangen naar comfort, stevigheid of volgens zijn behoeften? Verneem ook hoe u een bedbodem moet onderhouden en installeren en maak kennis met de diverse merken voor bedbodems die door Vente-Unique.com worden voorgesteld.
Gids voor de aankoop en het onderhoud van een bedbodem

1. Waarom van bedbodem veranderen?

Men hoort vaak zeggen dat een goede matras een garantie is voor een slaap van goede kwaliteit en de rol van de bedbodem wordt daarentegen altijd doodgezwegen.
De bedbodem ondersteunt circa 1/3 van de bewegingen van de slaper en is dus een aanvulling van de matras.

Hij bevordert immers de verluchting van de matras aangezien deze langs onder gebeurt. Bovendien evacueren wij gemiddeld 0,4 l vocht per nacht(d.w.z. 146 l water pr jaar!. Vandaar dat het zo belangrijk is om een lattenbodem niet te vervangen door een houten plank of dat een matras niet op de vloer kan worden gelegd!

Een versleten bedbodem zal de levensduur van de matras verkorten, zelfs als deze nieuw is. Het is dus belangrijk om een bedbodem met zorg te kiezen.

2. Hoe kies ik een bedbodem?

De bedbodem speelt een dempende rol en maakt het mogelijk om een maximaal comfort te verkrijgen en biedt een goede ondersteuning van uw matras.

2.1 De stevigheid van een bedbodem

Afhankelijk van de gewenste stevigheid, zijn verschillende opties verkrijgbaar.

A. De bedbodem met multiplex latten

De multiplex latten bestaan uit meerdere houtlagen (gewoonlijk 7 lagen populierenhout), wat hen soepelheid en elasticiteit verleent. Deze latten zijn talrijker dan de vaste latten (voor dezelfde afmeting van bedbodem) en bieden een nauwkeurigere ondersteuning. De lattenbodem versoepelt de stevigheid van de matras.

B. Bedbodem van massief hout

De latten in massief hout of "vaste latten" zijn breder dan de multiplex latten en hebben niet die elasticiteit, wat bijdraagt tot het gevoel van stevigheid. Ze dragen ook bij tot de afvoer van het vocht. De matrasbodem in massief hout versterkt de stevigheid van de matras.

2.2 De opties voor de matrasbodem

A. De stoffen onderbedden

Deze matrasbodems worden "gestoffeerd" genoemd omdat ze bedekt zijn met stof om uw matras beter te beschermen. De verluchting van de matras is echter iets minder goed. In een streven naar een esthetisch aspect zal een fabrikant ook een stoffen matrasbodem voorstellen die aangepast is aan de tijk van uw matras

B. De koffer-bedbodems

De koffer-bedbodem is DE vernuftige oplossing voor problemen met opbergruimte. De koffer-bedbodems vervullen niet alleen de functie van matrasbodem, maar bieden ook een zeer praktisch aspect door de ingebouwde bergruimte.

C. De relaxatie-matrasbodem

Voor diegenen die een matrasbodem willen die hun bewegingen kan volgen. Hijis polyvalent en regelbaar en biedt talrijke voordelen voor de gezondheid van zijn gebruiker doordat hij - zowel handmatig als elektronisch - in verschillende posities kan hellen.

De relaxatie-matrasbodem met multiplex latten

De relaxatie-matrasbodem benadert het traditionele beddengoed het dichtst. De multiplex latten waarborgen een progressieve steun en bieden ideale drukpunten.

De relaxatie-matrasbodem met contactplaatjes


Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat de matrasbodem alle bewegingen van het lichaam volgt dankzij de multidirectionele contactplaatjes die tegelijk met het lichaam van de slape"r bewegen. Ze zijn vaak uitgerust met cursors om de gewenste stevigheid aan te passen.

De relaxatie-matrasbodem met latten en contactplaatjes

Ze mengen de twee technologieën en maken het mogelijk om de stevigheid te regelen volgens de diverse lichaamsdelen.

D. De lattenbodems

Het gaat om een metalen kader die voorzien is van zichtbare multiplexlatten. Deze kunnen op zich worden gebruikt als matrasbodem of kunnen in een bedkader worden gelegd.

3. Hoe moet ik een matrasbodem onderhouden?

U kunt een stofzuiger gebruiken of microvezeldoekjes om uw matrasbodem te ontstoffen.Voor de matrasbodems met stoffering is een stoomreiniging wenselijk. Voor hardnekkige vlekken moet u specifieke producten gebruiken. Denk erom dat u uw slaapkamer dagelijks goed verlucht om het lichaamsvocht van de nacht te verdrijven.

4. Merken van matrasbeschermers

Ook te ontdekken:

Advies bij het shoppen
Hoe kiest u de juiste ladekast?
Hoe kiest u de juiste ladekast?
Wat vervelend om allemaal spulletjes te zien slingeren in de kamer van uw kind! De oplossing: de aankoop van een ladekast! Ze zijn er in verschillende vormen en voor verschillende toepassingen, maar ook in verschillende stijlen, kleuren en materialen. Ga voor een moderne en betaalbare kaptafel, waarmee u een echte make-upplek kunt creëren in uw kamer. Bekijk onze gids om erachter te komen welk type ladekast u nodig heeft en hoe u deze vervolgens kunt onderhouden!
Advies bij het shoppen
Hoe kies ik een relaxatiebed?
Hoe kies ik een relaxatiebed?
De relaxatiematras biedt u comfort en flexibliteit, is bijzonder in trek en is verkrijgbaar in diverse vormen. Met een handmatig of een elektrisch relaxatiemechanisme, een ophanging met latten en/of blokjes, een latexmatras of een matras met geheugen-vormschuim, het is moeilijk om wegwijs te geraken. Dit zijn enige raadgevingen om u te helpen de perfecte relaxatiematras te vinden!
Advies bij het shoppen
Hoe kies ik een matras?
Hoe kies ik een matras?
Hoe kies ik een matras? Een vraag die we ons in de loop van ons leven allemaal moeten stellen. De levensduur van een matras is ongeveer tien jaar. Wetend dat we bijna 1/3 van ons leven in bed doorbrengen, is het belangrijk om goed te kiezen! Waarom van matras veranderen? Welke technologie moet ik kiezen volgens de slaapposities, mijn morfologie, mijn drang naar comfort en stevigheid van de matras, de gewenste onafhankelijkheid bij het slapen of de bedafmetingen? Verneem ook hoe u een matras moet onderhouden en installeren en maak kennis met de diverse matrasmerken die door Vente-Unique.com worden voorgesteld.

Uw nummer 1 in online meubelverkoop

Uw garanties

Keurmerk:

Onze vermelding op http://www.keurmerk.info

Vente-unique.nl is een dochteronderneming van Vente-unique.com, opgericht in 2005 en beursgenoteerd in Parijs sinds april 2018 - code ALVU - tel : 020 70 18 011
Rue Jacquard - 93315 le Pré Saint Gervais - Frankrijk