Menu
×
Resultaten van uw zoekopdracht:  Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Diegenen die al eerder in een warme stoomcabine van een hamam hebben gezeten, dromen er vaak van om thuis van dezelfde ervaring te kunnen genieten. Tegenwoordig is deze luxe binnen handbereik dankzij de toename van hamams voor thuis en de badkamer! Hoe bereidt u zich voor op de installatie van een stoomcabine, en hoe verzekert u zich ervan de juiste keuze te maken?

   1. Waarom thuis een hamam installeren?

   Een hamam, wat in het Arabisch 'warmtebron' betekent, is een cabine waarin een dichte en warme stoom geproduceerd wordt met een gemiddelde temperatuur van 50° C. Deze temperatuur lijkt misschien indrukwekkend, maar regelmatige hamambezoekers weten dat het in werkelijkheid best uit te houden is dankzij de extreem hoge luchtvochtigheid van wel 100%.

   Een warm stoombad in een hamam kent, in tegenstelling tot de zeer droge warmte van een sauna, vele voordelen en draagt bij aan welzijn en ontspanning. De poriën in de huid openen zich dankzij de warmte en de vochtigheid, wat transpiratie bevordert. Hierdoor worden gifstoffen en onzuiverheden verwijderd. Het is bovendien bewezen dat een regelmatig bezoek aan de hamam bijdraagt aan een sterker immuunsysteem en bepaalde kwaaltjes zoals acne en cellulitis vermindert.

   2. Welke verschillende soorten hamams zijn er?

   Hamams voor in huis zijn er in vele categorieën. Let op, want ze hebben niet allemaal hetzelfde prestatieniveau en nemen niet allemaal dezelfde ruimte in beslag in uw badkamer.

   - Een klassieke stoomcabine heeft alle verwachte basisfunctionaliteiten, dat wil zeggen dat er warm stoom geproduceerd wordt via een controlepaneel dat zich aan de buitenkant bevindt. Afhankelijk van het model, zijn er één tot zes zitplaatsen.

   - Een stoomdouche combineert, zoals de naam al aangeeft, de functies van een hamam met die van een douchecabine. Deze modellen voor balneotherapie zijn perfect als u niet beschikt over een oneindig uit te breiden oppervlakte en u een alles-in-één product wilt hebben. In de stoomdouche kunt u wisselen tussen beide activiteiten zonder daarbij de warme cabine te hoeven verlaten.

   - Een balneobad is in principe een stoomdouche, maar dan met een badkuip, meestal met hydrojets en een bubbelbad.

   - Een multifunctionele hamam is, tot slot, een grotere cabine met vele functionaliteiten, zoals een hamam, een saunaruimte en een massagedouche. Houd er rekening mee dat deze luxe modellen het duurst zijn en de meeste ruimte innemen.

   3. Afmetingen en materialen

   De afmetingen van een stoomcabine voor 2 personen, of zelfs die voor 1 persoon, kunnen aanzienlijk zijn. Controleer als eerste of uw badkamer of de ruimte die u voorzien had voor de installatie, voldoet: voor de plaatsing van een hamam heeft u op z'n minst een kraan nodig, elektriciteit en een plafondhoogte van twee meter, om nog te zwijgen over de benodigde breedte. Om deze beperkingen op te vangen en beter te passen in de ruimte, hebben vele modellen stoomcabines een hoekvorm.

   De gebruikte materialen hangen af van de fabrikant en van de geïntegreerde functionaliteiten. Zo zijn de glazen en epoxy wanden de norm voor vele modellen, maar worden er soms ook houten elementen toegevoegd voor de traditionele saunahoek.

   4. Welke accessoires voor een hamam?

   Zoals hierboven is aangegeven, kan een hamam heel veel functionaliteiten hebben als u een alles-in-één model wilt aanschaffen met een extra massagedouche of sauna. Bovendien zijn de meest geavanceerde hamams voorzien van een groot aantal handige voorzieningen, zoals een radio met een geluidsinstallatie om uw favoriete liedjes te kunnen beluisteren of zelfs een controlepaneel met een digitaal display.

   Andere hamams beschikken over een diffuser voor essentiële oliën voor een heerlijke geurervaring, of zelfs over verschillende kleuren led-lampjes voor lichttherapie.

   5. Hoeveel kost een hamam voor bij u thuis?

   De aanschaf van een hamam voor in huis is een aanzienlijke investering. Reken ongeveer €1000 voor een instapmodel. Voor €2000 vindt u zeer geavanceerde hamams met alle handige voorzieningen die u maar kunt bedenken. Indien u droomt van een ruime cabine waar het hele gezin in past, dan kan de prijs nog veel hoger uitvallen.

   ***

   Waarom niet eindelijk gaan genieten van een hamam in huis? Bekijk de beschikbare modellen van Vente Unique en maak uw keuze!

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen