Menu
×
Resultaten van uw zoekopdracht:  Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Om ons kleintjes een goede nachtrust te bezorgen, zijn we tot alles bereid! Of u nu op zoek bent naar een bed om hen te doen slapen, groeien of hen te doen dromen, een stapelbed of een mezzanine-bed, de oplossing bestaat en u vindt ze vast terug in deze aankoopgids!

   1. Waarom het bed van uw kinderen veranderen?

   Er zijn meerdere redenen die u ertoe kunnen aanzetten het bed van uw kinderen te veranderen: de leeftijd van uw kind, de ruimte waarover u beschikt of gewoonweg de esthetiek van uw kinderbed.
   • De leeftijd van uw kind:
   Uw kind wordt beetje bij beetje groter en er ontstaan nieuwe behoeften. Ook voor de bedbodem ontstaan er voor het kind andere behoeften volgens zijn leeftijd. Het bed moet samen met het kind groeien. Vanaf 2 of 3 jaar kan het kind zich wat beknepen voelen in zijn babybedje en laat u dat voelen, bijvoorbeeld door over de pijlers van zijn bedje te kruipen. Het wordt dus tijd om op zoek te gaan naar een nieuw bed dat beter bij zijn leeftijd past. Van bed veranderen kan een belangrijke invloed hebben op de slaap van uw kind en u moet er dus met uw kind over praten om te vermijden dat zijn slaap wordt gestoord.
   De eerste tijd of in een zachte overgangsperiode kunt u opteren voor de kinderbedden met kleine barrières op de zijkant om uw kind te beveiligen!
    
   Voor de tienertijd kan men dit schema herhalen! Uw kind groeit op dat moment snel en kan zich benauwd voelen in een kinderbed. In dit geval bestaan er stapelbedden met 2 plaatsen die ervoor zorgen dat de plaats in de kamer behouden blijft! U kunt ook kiezen voor een bed voor volwassenen.
   • De ruimte waarover u beschikt:
   Opdat onze jonge telgen zich goed zouden volen in hun kamer, is het belangrijk dat ze over zoveel mogelijk ruimte beschikken! De kinderbedden bieden steeds meer oplossingen om een maximum aan ruimte te besparen. Stapelbedden, mezzanine, met ingebouwde opbergvakken, dit alles om het aantal m2 te optimaliseren in de kinderkamer. Waarom zouden we hen daarvan beroven?
   • De esthetiek:
   Het klopt dat onze kinderen snel groeien en soms is het nodig om meerdere keren van bed te veranderen, maar waarom zouden we het esthetische aspect verwaarlozen als er talrijke kinderbedden bestaan tegen kleine prijzen die hun kamer verfraaien en de nachten van onze engeltjes aangenamer maken? De kinderbedden zijn verkrijgbaar in alle vormen, afmetingen en stijlen en bieden een waaier aan mogelijkheden voor kamer waarvan ze zelfs niet eens durfden te dromen! 

   2. Hoe kies in een kinderbed?

   Om het beste bed voor uw kinderen te kiezen, vindt u hier enige criteria waarmee u rekening met houden.

   2.1 Leeftijd van onze kinderen

   Om een bed voor uw kind te kiezen, is het belangrijk om rekening te houden met zijn leeftijd. Voor jonge kinderen die hun babybed net verlaten hebben, geeft u best de voorkeur aan bedden met barrières aan de zijkant.
   Het is ook aanbevolen om bedden in de hoogte te vermijden voor kinderen joner dan 6 jaar.

   2.2 Type kinderbedden

   Er bestaan diverse types kinderbedden. Kies onder de diverse types het bed dat best voldoet aan de behoeften van uw kinderen.

   A. Mezzanine-kinderbed

   Als de kamer van uw kind vrij klein is en uw kind ouder is dan 6 jaarn kan een mezzanine-bed zorgen voor vrije ruimt onder het bed. Sommige mezzanine-bedden hebben een inrichting onder het bed, en bieden een bueau en/of bergruimte onder de mezzanine. Sommige modellen omvatten zelfs een converteerbare zitbank met een tweepersoonsbed onder het bed bovenaan!

   Voor de tieners bestaan de mezzanine-bedden ook in een verdie met 2 plaatsen. Deze mezzanine-bedden voor twee personen bieden dus een slaapgelegenheid van 140x190 cm voor extra slaapcomfort.

   Voor meer veiligheid moet u ook de maximale last controleren die het bed kan dragen, alsook de maximale hoogte van de matras van het bed bovenaan.

   B. Het stapelbed voor kinderen

   Moeten twee van uw kinderen in dezelfde kamer slapen? Wilt u dat uw kind zijn vriendjes en vriendinnetjes in de beste omstandigheden onthaalt? Dan zijn de stapelbedden voor u perfect geschikt!

   Er wordt aanbevolen dat kinderen die in het bed in de hoogte slapen ten minste 6 jaar zijn.
   Voor meer veiligheid moet u ook de maximale last controleren die het bed kan dragen, alsook de maximale hoogte van de matras van het bed bovenaan.

   Sommige stapelbedden integreren ook opbergruimte en/of een bureau, zodat u nog meer ruimte in de kinderkamer kunt besparen!

   C. Deco-kinderbed of kinderbed in de vorm van een auto

   Om van uw kamer een lekker warm nestje te maken, moeten de materialen donzig en uitnodigend zijn. Fluweel, linnen, wol of namaakbont zijn ideaal. Een bank, een fauteuil of een gecapitonneerd bed verhogen het gevoel van comfort in uw interieur. Hout mag ook niet ontbreken voor een warme uitstraling. Of het nu robuust of exotisch is, hout geeft uw interieur een knus tintje. U kunt ook kiezen voor rotan, een materiaal dat op dit moment helemaal in is, bijvoorbeeld voor uw fauteuil. Voor uw woonkamer is een fluwelen bank leuk. Deze kunt u combineren met een houten salontafel. Als uw bank van leer is, is een shaggy vloerkleed een mooie aanvulling.
    

   D. Het uitschuifbare bed en de slaapbank:

   Een uitschuifbaar bed is een bed met een lade die als extra bed kan dienen. Het is ideaal om kleine gasten te onthalen!

   Sommige uitschuifbare bedden hebben zelfs bergruimte, of een lade die kan worden uitgetrokken op het niveau van het hoofdbed, zodat het een tweepersoonsbed wordt!

   De uitschuifbare bedden kunnen ook de vorm van een slaapbank hebben, een slaapbank bevat een kleine barrière aan de drie kanten van het bed en kan ook worden gebruikt als zitbank. 

   E. Het evolutieve kinderbed

   U werkt mee aan de bescherming van het milieu en u gelooft er sterk in dat "niets verloren gaat, maar dat het wordt omgevormd"? Geef dan de voorkeur aan de evolutieve kinderbedden! Babybedden die worden omgevormd tot junior-bed of bedden met verschillende afmetingen bedbedden zijn immers verkrijgbaar! Aarzel dus niet langer!

   F. Kinderbed met opbergruimte

   Het is vaak moeilijk om uw kinderen ertoe aan te zetten hun kamer op te ruimen. Opdat het opbergen gemakkelijker zou zijn, is er niets beter dan de nodige instrumenten hiervoor, d.w.z. tal van bergruimte en rechtstreeks geïntegreerd in het bed zodat er geen centimeter ruimte verloren gaat! Laden, nissen, glijdende hoofdeinden, dit alles is bedoeld om ervoor te zorgen dat het bed van uw kind een echte bondgenoot is voor het opbergen van hun spullen!

   G. Halfhoog bed en hutbed

   De zogenaamde "halfhoge" bedden zijn de bedden die ongeveer 1 m hoog zijn.

   Ze kunnen aangewezen zijn voor kinderen ouder dan 6 jaar, maar die nog te jong zijn voor een echte mezzanine (die wat hoog zou zijn voor hen) of in het geval dat uw plafond niet voldoende hoog zou zijn.

   Deze halfhoge bedden maken het niettemin mogelijk om bergruimte onder het bed te creëren. Bovendien worden ze vaak verkocht met accessoires zoals tunnels en gordijnen met motieven die van het bed van uw kind een echte hut maken waar het graag zal spelen, zich zal verbergen en waar het toevlucht zal zoeken! Voor een piratenbed of een princessenbed is er niets beter geschikt dan de halfhoge bedden!

   H. Kinderbed met baldakijn

   Voor een kamer in charmestijl is er niets beters dan een metalen baldakijnbed Deze bedden zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en doen dienst als echt prinsessenbed voor uw dochtertje!

   2.3 Afmetingen van de slaapplaats

   Bij de keuze van een nieuw bed, is het belangrijk om op de afmetingen te letten!

   Als uw kind al een matras heeft, denk dan goed na of de afmeting ervan om te bepalen welk bedformaat u wilt kopen! En als u ook de bedbodem en het beddengoed wilt veranderen, blijft het belangrijk om de afmetingen te overwegen.

   U moet eerst en vooral rekening houden met de ruimte waarover u beschikt voor het bed. Controleer ook of uw nieuwe aankoop door uw deurkozijnen gaat of gemakkelijk door uw traphal kan passeren.

   Voor de hoogtebedden, moet u rekening houden met uw plafondhoogte zodat uw kind zijn hoofd niet stoot bij het ontwaken!

   Als u al beschikt over beddengoed waarop je kind dol is, neem dan dezelfde bedgrootte als de grootte van uw beddengoed.

   Houd tot slot rekening met de lichaamslengte van uw kind, zodat het optimaal in zijn bed kan uitrusten.

   A. Kinderbed 140x190cm

   De afmeting 90x190cm is de standaardafmeting voor eenpersoonsbedden.Deze afmeting komt dus goed overeen met de behoeften van kinderen en het meeste beddengoed wordt verkocht voor bedden met deze afmetingen.

   B. Kinderbed 90x200cm

   Als uw kind groot is en behoefte heeft aan meer ruimte om zich te ontplooien, om te bewegen wanneer het slaapt, kunt u kiezen voor een minder standaard afmetingen, maar die groter is en uw kind meer slaapruimte biedt.

   C. Kinderbed 140x190cm

   Deze afmeting is de standaardafmeting voor bedden voor volwassenen. Maar sommige bedden doen eerder denken aan tieners en bieden een slaapruimte van 140 x 190 cmom kleine jongens en jonge meisjes te laten profiteren van een grotere ruimte om te slapen, terwijl de voordelen van de kinderbedden behouden blijven! Er zijn dus dubbele mezzaninebedden met twee plaatsendie een slaapruimte van 140 x 190 cm bieden.

   3. Hoe moet het bed van uw kind woren onderhouden en geïnstalleerd?

   3.1 Onderhoud van het kinderbed

   Het onderhoud van uw bed hangt vaak af van het gebruikte materiaal.
   • Bed in kunstleer: Er is niets eenvoudiger dan een bed in kunstleer te onderhouden: Een kleine schuurspons voor de eventuele sporen of vlekken en alles zal verdwijnen! De bedden in kunstleer zijn perfect geschikt voor onze jonge telgen zodat ze hun kinderbed optimaal kunnen gebruiken zonder gevaar hun bed te beschadigen!
   • Houten bed: Gebruik voor een houten gewaxt bed, gebruikt een microvezeldoek of een lichtjes bevochtigde doek. Er bestaan ook producten voor het onderhoud van hout. Voor de bedden in bruut hout of in wit hout is het beter om een tandenborstel en zwarte zeep met warm water te gebruiken. Een bed in dennenhout, notelaar, kerselaar of brute eik zal een harde borstel vereisten en javelwater.
   • Bed in spaanplaat of in MDF: Het onderhoud van een bed in spaanplaat of MDF is even eenvoudig als het onderhoud van een bed in kunstleer en kost niet veel. Reinigen met wat zeepsop en dan drogen, of u kunt ook een glasreiniger gebruiken.
   • Een metalen bed: dit is even gemakkelijk te reinigen als een bed in kunstleer of in spaanplaat: Gebruik Marseillezeep en lauw water en de klus is geklaard!
   • Stoffen bed:Het eenvoudigste om vlekken op stoffen bedden te vermijden, is een antivlekmiddel of een impregnatiemiddel te gebruiken. Als er per ongeluk een vlek op de stof is, kan een vlekverwijderaar worden gebruikt en vervolgens moet de stof worden gedroogd met een droge doek of een haardroger.

   3.2 Installatie van het kinderbed

   Een laatste raadgeving betreffende uw kinderbedden: kies de positie van het bed voor uw kind goed, zodat uw kind een verkwikkende slaap zal hebben:
   - Vermijd passageplaatsen, plaatsen waar het tochtig is of plaatsen waar teveel licht is.
   - Plaats het bed tegen een muur om te vermijden dat het bed teveel beweegt.
   - De Feng Shui raadt aan om het bed naar het Noorden te richten om optimaal te slapen en fit wakker te worden!
    
   Let op: voor sommige mezzanine-bedden zal het nodig zijn om het bed aan een muur te bevestigen.

   4. Onze belangrijkste kinderbedden voorgesteld in video's

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen