Menu
×
Resultaten van uw zoekopdracht:  Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Een kamer die wat saai en onaantrekkelijk is? Soms is een design wanddecoratie al voldoende om uw dagelijkse leven weer wat levendiger en mooier te maken! Of u nu op zoek bent naar een stijlvol schilderij, een inspirerende sticker of een decoratief tekstbord voor boven uw schoorsteenmantel, hier vindt u alle informatie om een weloverwogen keuze te maken en uw inrichting te verfraaien met Vente-Unique.

   1. Welk type wanddecoratie?

   Wanddecoratie voor de woonkamer is natuurlijk zeer divers en makkelijk aan te passen aan allerlei soorten inrichtingen. Decoratiestukken zijn er in drie hoofdcategorieën:

   - Een decoratief schilderij maakt het mogelijk om thuis van een geweldig kunstwerk te genieten tegen een zeer schappelijke prijs. Het is de makkelijkste keuze waarmee u de sfeer van een ruimte aan kunt passen: kies een kunstwerk die u aanspreekt, pak een spijker en een hamer en klaar is kees!

   - Decoratieve muurstickers maken zich los van alle kaders (letterlijk) en maken het mogelijk om slechts in enkele stappen een illustratie naar keuze op de muur te plakken. Een muursticker is modern en gezellig. Het werd eerst vooral gebruikt in slaapkamers, maar tegenwoordig komen ze in alle woonvertrekken voor, inclusief de woonkamer.

   - Een decoratief tekstbord is, in tegenstelling tot de voorgaande categorieën, niet bedoeld om aan de muur te hangen (al is dat wel mogelijk), maar wordt doorgaans geplaatst op de rand van een meubel of op de schoorsteenmantel. Het is een nieuwe en zeer populaire trend op het gebied van design wanddecoratie.

   2. Welke print- of schildertechniek?

   Droomt u ervan om elke dag omringd te zijn door prachtige, impressionistische kunstwerken? Een olieverfschilderij kent zijn weerga niet wat betreft het zorgen voor wat knusse authenticiteit en traditie in uw woning. Deze schildertechniek maakt het mogelijk textuureffecten en glans aan te brengen, die niet kunnen worden gereproduceerd op een geprint doek. De kleuren blijven bovendien opmerkelijk lang goed en uw doek behoudt zijn glans met het verstrijken van de tijd.

   Een geprint doek wordt daarentegen aanbevolen als u op zoek bent naar een betaalbaar doek met een moderne uitstraling. Het zeefdrukken heeft een belangrijke ontwikkeling doorgemaakt en om deze reden zijn nu prints mogelijk waarbij men zich niet meer druk hoeft te maken over details en subtiele kleuren.

   3. Stijl, motieven en afmetingen

   Zelfs met een krap budget, vindt u absoluut een betaalbaar schilderij waarvan de stijl perfect past bij uw interieur. Over het algemeen is het raadzaam te gaan voor een heldere kleur als de muur donker is, en vice versa.

   Afgezien van dit basisprincipe, bent u vrij om uw creativiteit volledig de vrije loop te laten! Van een zeer klassiek stilleven tot een psychedelische zebra of van traditionele plaatjes van New York tot de meest inspirerende boeddhistische en esoterische doeken: uw woonkamer zal vooral de stijl hebben die u er zelf van maakt. De doeken en betaalbare stickers die beschikbaar zijn bij Vente-Unique gaan prima samen met een industrieel, Scandinavisch, Boheems of zelfs een zeer klassiek interieur.

   Tot slot is het belangrijk om te kiezen voor een decoratief schilderij waarvan de afmetingen passen bij de beschikbare ruimte. Voor een klein stuk muur, kiest u bij voorkeur kleine schilderijen van maximaal 30 of 40 centimeter breed. Vanaf 70 centimeter, kunt u het beste een ruimte kiezen met voldoende speling aan alle kanten van het schilderij, anders ziet hij er te imposant en overweldigend uit.

   4. Welke manier van plaatsen?

   Zoals hierboven al staat aangegeven, is het zeer eenvoudig om een decoratief schilderij op te hangen. U moet er alleen voor zorgen dat de spijker op de goede hoogte zit voordat u gaat timmeren, en controleer daarna ook of het doek recht hangt met behulp van een waterpas.

   Wat betreft muurstickers, zijn er modellen met een adhesief oppervlak, net als bij gewone stickertjes, maar andere modellen moeten van tevoren ingesmeerd worden met lijm. Het plaatsen van een muursticker duurt langer en is moeilijker, aangezien u moet proberen te voorkomen dat er zich luchtbelletjes vormen onder het oppervlak.

   In een kamer voelt u gelijk de aanwezigheid van een betaalbaar design schilderij. Bekijk het aanbod wanddecoratie bij Vente-Unique en maak gelijk uw keuze!

   Ook te ontdekken:

   Adviezen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen