×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Een element dat vaak over het hoofd wordt gezien bij decoratieprojecten, het uiteinde van het bed geeft niettemin de laatste en onderscheidende touch aan een slaapkamer. Zowel elegant als zeer praktisch, het maakt de sfeer van de kamer compleet en brengt nieuwe opbergruimtes met zich mee. Maar hoe maakt je de beste keuze tussen de banken, kisten en andere meubels die worden aangeboden?

   1. Bedeinde: wat is het?

   De naam geeft een redelijk nauwkeurig beeld van de functie ervan: het ‘bedeinde’ is een meubelstuk van variabele grootte en vorm, dat meestal in het verlengde van het bed wordt geplaatst. De belangrijkste rol is in wezen decoratief, en veel mensen zullen daarom de voorkeur geven aan een meubelstuk dat zorgvuldig is afgestemd op de rest van het meubilair en het beddengoed. Het kan echter ook een praktische functie hebben.
    
   Er zijn twee hoofdtypen bedeinden:
    
   - De bedeinde bank biedt een eenvoudige zitplaats en helpt bij het aankleden van de kamer. Het heeft geen opbergruimte maar is toch erg handig om een paar spullen neer te leggen of om even te gaan zitten, bijvoorbeeld bij het strikken van je veters.
    
   - De bedkoffer is een opbergeenheid die plaats biedt aan een grote hoeveelheid linnengoed, schoenen, enz. Ook is het mogelijk om op de deksel te zitten, die ook vaak voor dat doel gewatteerd is.

   2. Welke afmetingen voor een bedeinde?

   Om het beste esthetische resultaat te verkrijgen, is het over het algemeen aan te raden om een bedeinde te kiezen waarvan de afmetingen exact zijn aangepast aan die van het bed. Er moet dus eerst rekening worden gehouden met de breedte van het bed: afhankelijk van of uw bed 140, 160 of 180 centimeter breed is, kunnen verschillende bedeindes geschikt zijn. Andere modellen zijn geschikt voor eenpersoonsbedden.
    
   De andere belangrijke factor, maar vaak vergeten, is de relatieve hoogte van het meubel en het bed met zijn matras: idealiter zouden de twee elementen dezelfde grootte moeten hebben, of bijna. Dit voorkomt lelijke effecten als u van plan bent de meubels tegen het bed te plaatsen.

   3. Stijl en materiaal

   Fans van de klassieke stijl zullen zich graag wenden tot het gewatteerde bedeinde dat ongeëvenaard is om een meer gezellige en cosy sfeer in de slaapkamer te creëren. Deze meubelstijl wordt vaak aangeboden in leer of kunstleer, maar het fluwelen bedeinde is ook een goede keuze als je de luchtigheid en zachtheid van de getufte stof op prijs stelt.
    
   Het moderne bedeinde daarentegen verlaat over het algemeen het kofferformaat om te veranderen in een bankje met een minimalistische stijl. Meer gewaagde meubels kunnen zo ver gaan dat ze een metalen frame en poten bieden: een optie om te overwegen als je droomt van een industrieel bedeinde.
    
   Het bedeinde van hout of rotan is ten slotte geschikt voor iedereen die een rustieke en authentieke sfeer in zijn slaapkamer wil. Met name ideaal voor het smaakvol inrichten van een chalet-slaapkamer.

   Het opbergkoffer bedeinde kan een slim alternatief zijn om een kleine ruimte te optimaliseren door een esthetische opslag te verkrijgen!

   4. Welke kleur voor een bedeinde?

   Bedeinden zijn nu verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, waardoor je kunt kiezen voor een meubelstuk dat past bij de dominante kleuren van je kamer. Wit, zwart en grijs blijven klassieke en populaire opties vanwege hun neutraliteit en hun veelzijdige kant. Je kunt echter ook het lef hebben om voor een diep bruin bedeinde met glanzend leer of felrood van delicaat fluweel te gaan.

   5. Welke prijzen voor een bedeinde?

   De gemiddelde prijzen voor een bedeinde of een opbergkofferbank zijn niet buitensporig. Instapmodellen worden inderdaad aangeboden tegen bijzonder aantrekkelijke prijzen, van € 50 of € 70, wat meer dan genoeg is om mensen die op zoek zijn naar een goedkoop bedeinde tevreden te stellen.
    
   Voor een iets hogere kwaliteit van de afwerking of een meubelstuk met aanzienlijke afmetingen, moet je over het algemeen tussen € 100 en € 200 rekenen. Luxe meubels, of op maat gemaakt voor je bed, kunnen oplopen tot € 1000.

   Wat is het beste bedeinde in jouw slaapkamer? Aarzel niet om een beter idee te krijgen door de verschillende meubelstukken van Vente Unique te bekijken.

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen