×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Altijd klaar om een achteloos gegooid tijdschrift of een heerlijk koel drankje te ontvangen, de woonkamer salontafel is een van die kleine, zo gewone en verwachte meubels dat ze onzichtbaar worden. En toch! De diversiteit aan stijlen, materialen en vormen stelt je in staat om gemakkelijk een beetje extra elegantie toe te voegen aan je huis. Hieronder een volledig overzicht met Vente-Unique

   1. De vormen en afmetingen van de salontafel

   Het eerste criterium bij de keuze van een salontafel moet natuurlijk de vorm zijn, die vooral afhangt van het gebruik dat je van plan bent ervan te maken en de toekomstige locatie. Op zoek naar een passe-partout om het stuk muur tussen de twee banken te kleden? Een mooie vierkante salontafel is perfect om zich discreet te settelen en om bijvoorbeeld een lamp met lampenkap op te zetten. Wil je daarentegen liever een vriendelijk meubel stuk plaatsen in het midden van de woonkamer? Kies in dit geval voor een ronde salontafel, waarrond al je gasten in een goed humeur kunnen kletsen.
   In een grote woonkamer is de rechthoekige salontafel vaak van de partij en is de kwestie van de afmetingen onvermijdelijk. Je zult de keuze hebben tussen modellen die niet langer dan 60 of 70 centimeter lang zijn, en modellen die zich uitstrekken tot twee meter en geweldige salontafels zijn voor grootschalige recepties.

   2. Stijlen, materialen en kleuren

   Klein en functioneel, de salontafel is het perfecte slachtoffer als je droomt van het toevoegen van een vleugje fantasie aan de kamer, maar niet aan de bank of de andere grote meubels durft te komen! Hedendaagse ontwerpers helpen je door modellen te ontwerpen met steeds gedurfdere contouren, en ontworpen in soms ongewone materialen: naast de klassiekers zoals de houten salontafel of de design salontafel met zijn gehard glas, verbiedt niets je om bijvoorbeeld marmer, rotan, acryl of hars te testen.
   Over het algemeen ben je relatief vrij in de stijlkeuze en zijn de vakkundig gedoseerde contrasten met de algemene salonsfeer van harte welkom. Een industriële salontafel kan zijn plaats vinden in een bijpassend decor, maar ook in een meer generiek eigentijds interieur. Modellen met stof of kunstleer elementen, daarentegen zullen een onmiskenbaar vleugje charme toe voegen in een charmante, vintage of bohemien salon.
   De witte PVC salontafel of in deeltjespanelen, ten slotte, is een slimme keuze voor kleine budgetten en kan gemakkelijk passen in een Scandinavische stijl decoratie.

   3. Wat zijn de mogelijkheden voor een moderne salontafel?

   Een salontafel kan nu een zeer vergelijkbaar aanbod van opties, in kwaliteit en diversiteit, bieden aan die van een hoge eettafel. Om gemakkelijker te kunnen bewegen in je woonkamer, en toch de mogelijkheid te hebben om een fatsoenlijk aantal gasten te kunnen ontvangen, is bijvoorbeeld een uitbreidbare salontafel een keuze om te overwegen: dit slimme meubelstuk is geschikt voor extensies en dus verdubbeling of zelfs verdriedubbeling van het oppervlak van het blad.
   Woon je in een klein appartement of een studio? Een in hoogte verstelbare salontafel, zoals de naam al doet vermoeden, kan in een oogwenk van functie veranderen en maakt het mogelijk om het blad naar een meer geschikte hoogte te tillen om te eten: ideaal om met gemak van aperitief naar maaltijd te gaan.
   Ten slotte optimaliseren sommige modellen op intelligente wijze de ruimte die ze innemen door een verscheidenheid aan nuttige opslag onder het blad aan te bieden. De uittrekbare salontafel, in dezelfde geest, bestaat uit meerdere meubelstukken die in elkaar kunnen worden geplaatst, die vervolgens kunnen worden gescheiden en overal in de woonkamer kunnen worden ingezet: eindelijk een praktische oplossing voor het bezoek gezeten aan het eind en die nergens zijn drankje kon zetten.

   4. Een salontafel in de woonkamer, voor welke prijs?

   Als je een krap budget hebt, kan een kleine PVC-salontafel letterlijk een schijntje zijn, en kost je niet meer dan rond de tien euro. Je zult natuurlijk een groter bedrag moeten betalen als je op zoek bent naar een edeler materiaal of respectabele afmetingen voor een grote woonkamer: design of massief houten modellen kunnen in sommige gevallen oplopen tot € 400 of € 500, maar geven een echt unieke persoonlijkheid aan je woonkamer.

   Ook te ontdekken:

   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen
   Adviezen
   Adviezen bij het shoppen