×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   Omdat het in het midden van onze kamers prijkt, is het tapijt vaak een meesterstuk in uw interieur! Of het nu om een salontapijt of een tapijt in een slaapkamer gaat, een tapijt op de vloer verleent karakter aan uw interieur. Om deze onmisbare bondgenoot voor uw interieur te kiezen, geven wij u enige raadgevingen voor de aankoop.

   1. Waarom van tapijt veranderen of een tapijt kopen?

   • Esthetisch:
   Is uw tapijt wat beschadigd of zijn de kleuren niet meer in de mode? U verandert uw interieur en wilt uw kamers een totaal andere stijl geven? Dan is het tijd om uw tapijten te veranderen! Alle binnenhuisarchitecten zullen u dat bevestigen, coherentie is de sleutel en een slechte combinatie van te sterke motieven is niet wenselijk. Of het nu om een slaapkamertapijt of om een tapijt in uw salon gaat, denk dus goed na, aangezien een tapijt een bijzonder belangrijk element is in uw inrichting dat niet mag worden verwaarloosd.
   • Comfort:
   De eerste functie van een tapijt is uiteraard et comfort! Naast het feit dat het onze vloeren beschermt, draagt het bij tot de verwarming van een kamer en houdt het onze voeten warm! Voor een maximaal comfort, zijn de 100% wollen tapijten en de shaggy-tapijten ideaal. Hun zachtheid en hun verend effect zijn ongeëvenaard!

   • Afmetingen:
   Als het volume van uw kamers verandert, kan het zijn dat uw oude tapijt te groot wordt, of net andersom te klein wordt voor uw nieuwe interieur. Het is dan sterk aangeraden om de afmeting van uw tapijt aan te passen aan de afmeting van uw kamers om te vermijden dat dat het volume van uw kamer niet tot zijn recht komt. Een te groot tapijt zal de indruk geven dat de kamer te klein is...
   • Vorm:
   Afhankelijk van uw smaak en behoeften kunt u ook kiezen voor verschillende tapijtvormen. Zo bestaan er rechthoekige, lange gekleurde tapijten voor gangen die een verwarmend effect hebben en uw vloeren beschermen, maar ook ronde tapijten die ideaal zijn voor kleine kamers, of om de cosy kant van een kamer te benadrukken. Deronde vormen zorgen immers voor een zachte en kalme toets.

   2. Hoe kies ik een tapijt?

   Tussen alle soorten tapijten die ons aangeboden worden, is het vaak moeilijk kiezen.

   2.1 Samenstelling

   • De natuurlijke materialen:
   Tapijten kunnen bestaan uit natuurlijke materialen zoals wol, bamboe of katoen. De wollen tapijten bieden u comfort en warmte, terwijl het een slijtbestendig materiaal is dat niet zo gauw vuil wordt. De bamboetapijten zijn zeer sterk en zijn onderhoudsvriendelijk. Bovendien is bamboe een ecologisch materiaal! De katoenen tapijten hebben niet alleen een natuurlijk aspect, maar worden ook minder snel vuil en zijn onderhoudsvriendelijk.
   • De synthetische materialen:
   De tapijten in synthetisch materiaal zijn zeer onderhoudsvriendelijk en vertonen alle soorten kleuren en motieven! Polypropyleen, acryl of polyester zijn zeer onderhoudsvriendelijke materialen, antistatisch, vuilbestendig en gemakkelijk te reinigen. Het is de ideale bondgenoot van gezinnen met kinderen: aarzel niet langer om een tapijt onder de eetkamertafel of voor uw sofa te leggen!
   • Densiteit en afwerkingen
   Er kunnen twee andere criteria meespelen in de keuze van uw tapijt, namelijk de densiteit van zijn samenstelling en de afwerkingen. Hoe dichter een tapijt is, hoe zachter het zal zijn en hoe meer comfort het zal bieden. De afwerkingen zijn ook zeer belangrijk, want zij zorgen voor de finesse van uw tapijt. De franjes van de Berbertapijten bijvoorbeeld verlenen hen een onvergelijkbare stijl. Sommige katoenen tapijten zijn handgeweven om nog meer kwaliteit te bieden. De tuft is ook een weefprocédé dat uw tapijt een hoge kwaliteit geeft.

   2.2 Afmetingen

   Zoals we hoger gezegd hebben, is het belangrijk om de afmetingen van een tapijt aan te passen aan de kamerafmetingen.

   A. Tapijt van 120x170 cm

   Deze tapijtafmeting is Ideaal voor een kamer of een klein salon en maakt het mogelijk om een kamer aan te kleden zonder al te nadrukkelijk aanwezig te zijn. De tapijten van 120x170 cm zijn ideaal als kindertapijten.

   B. Tapijten van 160x230 cm

   De tapijten van 160x230 cm zijn tapijten met standaardafmetingen. Ze zijn bijzonder geschikt voor salons en eetkamers van standaardafmetingen. Denk er echter aan om uw eetkamertafel te meten, zodat uw tapijt in vergelijking niet te klein lijkt.

   C. Tapijt van 200x290cm

   Als u over een grote ruimte beschikt en u wilt een grote ruimte inrichten, zal een tapijt van 200x290cm perfect voor u zijn! 

   2.3 Stijl en kleuren

   A. Shaggy-tapijt

   De shaggy-tapijten zijn min of meer langharige tapijten die hun inspiratie ontlenen aan de deco pop/fun van de jaren '60. Afhankelijk van de inclinatie van de vezels van het tapijt, ontstaat een verschillende weerschijn. Deze vezels zijn soms mat, soms glanzend en geven bijna de indruk dat ze leven geven aan uw shaggy-tapijt. Naast het gemakkelijke onderhoud, verleent dit tapijt comfort en warmte aan uw kamer.

   B. Effenkleurig tapijt

   Als uw interieur motieven heeft of een zeer sterke stijl, is het best om te opteren voor een effen tapijt dat vlot in uw interieur kan worden opgenomen. Als uw kamer veel verschillende kleuren heeft, kies dan eerder voor sobere kleuren en kies een grijs of beige tapijt. Als alle elementen van uw interieur neutrale kleuren hebben, kunt u voor wat meer originaliteit gaan en kunt u een tapijt kiezen in wat levendigere kleuren. Het is goed om weten dat heldere kleuren uw ruimte groter doen lijken.

   C. Scandinavisch tapijt

   De Scandinavische tapijten zijn de laatste jaren erg in trek en hebben zachte kleuren of pastelkleuren die gecombineerd worden met geometrische motieven om voor meer helderheid en warmte te zorgen en die structuur aan uw kamer geven. In combinatie met houten elementen, zullen de Scandinavische tapijten een gezellig en warm aspect aan uw kamer verlenen.

   D. Designtapijt

   Als u een salontapijt zoekt met stadsmotieven en moderne motieven, zijn deze designtapijten voor u gemaakt. Ze combineren sobere kleuren met minimalistische motieven en verlenen uw kamer een hedendaagse atmosfeer!

   E. Ethnische tapijten en Berbertapijten

   De tapijten in ethnische stijl zoals de zebratapijten of tijger- of luipaardtapijten, of tapijten met palmmotieven zullen een exotische tint aan uw interieur verlenen en zullen u een reisgevoel geven.

   De bamboetapijten zullen u aan Azië doen denken.

   De berbertapijten met lange wolvezels, zijn zeer dik en worden ook kilimtapijten genoemd. Ze zorgen voor comfort en zachtheid en geven uw ruimte een ethnische stijl. Maar aangezien dit sterke stukken zijn, moet u erover waken dat de motieven van uw tapijt bij uw interieur passen.

   F. Kindertapijt

   Sommige tapijten hebben kindermotieven die bijzonder geschikt zijn voor de kinderkamer. Deze kindertapijten hebben motieven van tenten en leeuwen. Er bestaan ook tapijten met hinkelbanen of circuittapijten. Zij zullen de kamer van uw kind een warm en comfortabel aspect verlenen en uw kind kan erop spelen zonder dat u bang hoeft te zijn dat het vuil zal worden als u voor een synthetisch materiaal kiest. 

   Mix van stijlen (kopie van fr)

   Sommige tapijten in polypropyleen zijn speciaal bedoeld voor buitengebruik. Ze zijn momenteel ook verkrijgbaar met modieuze motieven en vergen slechts weinig onderhoud. U kunt ze ook onder uw tuintafel leggen, of onder uw tuinsalon voor een modieus effect!

   3. Hoe moet ik mijn tapijt onderhouden?

   Dit zijn enkele fasen om uw tapijt correct te onderhouden:
   • 1ste fase:
   U stofzuigt uw tapijt met een mondstuk met borstel. Zo haalt u het stof uit uw tapijt en krijgt het weer glans.
   • 2de fase:
   Als u uw tapijt grondig wilt reinigen, kunt u dit schoonmaken met wat zeepsop en het vervolgens spoelen met water. Door een beetje witte azijn toe te voegen, zal het resultaat nog beter zijn.

   • 3de fase:
   Om de kleuren op te frissen kunt u bruisend water gebruiken om uw tapijt te bevochtigen en dan laat u het drogen voordat u het tapijt borstelt.
    
   Enige oplossingen voor vlekken:

   - Brandplekken van een sigaret: verwijder de beschadigde vezels voorzichtig met behulp van een epileertang.

   - Kauwgom: wrijf met een ijsblokje over de kauwgom en verwijder deze met een lepeltje.

   - Modder: als het tapijt droog is, het tapijt voorzichtig borstelen.

   - Was: leg een vloeipapier op het tapijt en ga met een strijkijzer over de plek waar de was zich bevindt.

   - Koffie of thee: gebruik een doek die in lauw water is gedrenkt en wat shampoo om de vlek in te wrijven en spoel vervolgens met water.

   - Lijm: gebruik een in warm water gedrenkte doek. Gebruik bij een hardnekkige vlek een mengsel van water en alcohol van 90°.

   - Rode vruchten of rode wijn: gebruik een doek die in een mengsel van 1/4 water en 3/4 alcohol op 90° is gedrenkt en dep de vlek zachtjes.

   Ook te ontdekken:

   Adviezen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen
   Adviezen bij het shoppen