×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen

   Ontdek onze tips om te slapen in uw woonkamer. Inrichtingstips met slimme en praktische meubels: volg de gids om een slaapplaats in uw woonkamer te creëren.

   Tips om te slapen in de woonkamer

   Sommige mensen willen een extra slaapruimte om vrienden of naasten snel bij hen te kunnen laten overnachten. Anderen hebben eenvoudigweg geen slaapkamer in hun kleine woning. In elk geval bestaan er verschillende tips om in de woonkamer te kunnen slapen en een deel of de hele ruimte in een nachtvertrek te veranderen.
   Hier volgen de voornaamste tips die u kunt verkennen!

   Een slaapbank

   Een slaapbank is al sinds jaar en dag de ster waar u niet omheen kunt voor in krappe woningen. U weet namelijk dat dit model zitbank in een handomdraai kan worden uitgevouwen tot matras, waarop één of twee personen kunnen slapen, afhankelijk van het model. Een moduleerbare zitbank blijft vandaag de dag de beste oplossing om op één en dezelfde plek over een woonkamer en een slaapruimte te beschikken, maar u zit natuurlijk wel met het gegeven dat u het dagelijks ‘s avonds moet tevoorschijn halen en ‘s ochtends moet opruimen. Perfect voor een studio en voor een student bijvoorbeeld.

   Er zijn natuurlijk ook andere interessante modellen, zoals een hoekslaapbank, die een veel grotere matrasoppervlakte heeft, en het midden van de ruimte vrij laat als hij opgeklapt is.

   Een opklapbed

   Een opklapbed is een grote verticale kast om tegen een muur te plaatsen. Als de avond eenmaal valt, hoeft u alleen maar het matras dat in de kast verstopt zit van boven naar beneden uit te klappen om het bed op de grond te plaatsen en te genieten van een herstellende nachtrust. Uitklapmodellen kunnen in sommige gevallen zelfs, onder voorbehoud van grote werkzaamheden, volledig of gedeeltelijk in de muur ingebouwd worden, zodat u ruimte wint.

   Een uitklapbed is sneller en gemakkelijker uit te klappen dan een slaapbank. Hij is alleen minder polyvalent dan zijn directe concurrent en bestrijkt een grote muuroppervlakte, wat ten koste gaat van opbergruimtes of kasten.

   Een mezzanine

   Het inbouwen van een mezzanine in de woonkamer is uiteraard een interessante optie waarmee u extra vierkante meters wint, maar voor een hoog bed heeft u om te beginnen wel hoge plafonds nodig. Voor een mezzanine waar u kunt staan is de ideale hoogte tussen de plaat en het plafond 1,80 tot 2 meter. Maar het hoeft niet per se zo hoog te zijn om een hoogslaper te maken: u moet ongeveer 90 cm tot 1 m rekenen als u niet uw hooft wilt stoten als u gaat slapen.

   De ruimte onder de mezzanine kan nuttig worden gebruikt, bijvoorbeeld met de aanschaf van een bureau voor kleine ruimtes, zodat u een werkhoek kunt inrichten.

   Een bed in een afgeschermde hoek

   De laatste mogelijkheid is eenvoudigweg een echt bed in uw woonkamer. Dat betekent natuurlijk niet dat alles door elkaar hoeft te lopen! U kunt slim en handig een grens trekken tussen de verschillende symbolische ruimtes, de dag aan één kant, de nacht aan de andere kant. De aard van deze grens kan verschillen: wie van aanpakken houdt, kan een dichte afscheidingswand bouwen, terwijl anderen zich tevreden stellen met decoratieve kamerschermen, dikke gekleurde gordijnen of Japanse panelen met een zen-sfeer.

   Ook te ontdekken:

   Adviezen
   Adviezen
   Adviezen
   Adviezen bij het shoppen