Menu
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen
   good for planet

   Omdat geluk ook in onze dagelijkse handelingen ligt, zijn we er bij Vente-unique van overtuigd dat elk gebaar telt en direct of indirect invloed heeft op ons milieu.

   Met de creatie van het Good for Planet-assortiment willen wij diegenen begeleiden die dankzij gecertificeerde producten verantwoordelijker willen consumeren, terwijl wij u trendy producten met de beste prijs-kwaliteitverhouding blijven aanbieden.

   Om u maximale transparantie en authenticiteit te bieden bij uw toekomstige aankopen, controleert ons kwaliteitsteam nauwgezet elk van deze criteria op al onze producten.


   Hoe kiezen wij onze verantwoordelijke producten?


   Om dit doel te bereiken hebben onze teams zorgvuldig producten geselecteerd van erkende leveranciers die voldoen aan zeer strenge criteria, gecontroleerd door externe instanties.


   Daarom moet een product bij Vente-unique, om als ecologisch verantwoord te worden erkend, aan ten minste één van de volgende criteria voldoen:

   Biologisch katoen:

   Biologisch katoen:

   Om onze biodiversiteit te behouden, geven wij de voorkeur aan het gebruik van biologisch katoen voor ons textiel. Biologisch katoen wordt geteeld zonder pesticiden, insecticiden, chemische meststoffen en genetisch gemodificeerde gewassen. Het tast de bodem niet aan en schaadt de omringende ecosystemen niet. Het gebruik van biologisch katoen bespaart ook ongeveer 91% water.

   Made in France

   Made in France

   Als Frans bedrijf wil Vente-unique Franse kennis promoten door met lokale leveranciers samen te werken. Omdat ons Europese magazijn zich in Frankrijk bevindt, leggen onze producten een kortere afstand af. "Made in France" producten verminderen hierdoor de CO2-uitstoot.

   PEFC®

   PEFC®

   Deze certificering geeft u de garantie dat het gebruikte hout afkomstig is uit bossen die vanuit ecologisch, sociaal en economisch oogpunt duurzaam worden beheerd. Door PEFC te steunen, helpt Vente-unique bossen over de hele wereld te beschermen.

   Made in Europe

   Made in Europe

   Om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, geven wij de voorkeur aan Europese productie. Dankzij de samenwerking met onze buurlanden kunnen wij de CO2-uitstoot van het vervoer van onze producten verminderen en sneller informatie uitwisselen. Het doel van Made in Europe is om samen met onze buurlanden een kringloopeconomie tot stand te brengen.

   Duurzaam

   Duurzaam beheerde bossen

   Omdat wij het ecosysteem waarin wij leven willen behouden, geven wij de voorkeur aan hout uit duurzaam beheerde bossen. Daarmee strijden wij tegen ontbossing en zetten wij ons in voor het behoud van de bodem en de biodiversiteit.

   Gerecycleerd materiaal

   Gerecycleerd materiaal

   Door bestaande materialen her te gebruiken, zet Vente-unique zich in om de impact van de productie en verwerking van grondstoffen op het milieu te verminderen. Een product is pas ecologisch verantwoord als het voor minstens 50% uit gerecyclede materialen bestaat.

   Certipur®

   Specifieke certificering voor schuim, Certipur garandeert dat bij de productie van het schuim geen zware metalen of brandvertragers worden gebruikt. Dit keurmerk garandeert ook dat er geen kankerverwekkende of allergene kleurstoffen worden gebruikt. Met dit certificaat committeert Vente-unique zich aan het beperken van de uitstoot van vluchtige organische stoffen.

   OEKO-TEX®

   STANDARD 100

   Het wereldwijd erkende OEKO-TEX® STANDARD 100 label reguleert en controleert het gebruik van schadelijke stoffen in alle stadia van de textielverwerking: grondstoffen, garen en kleurstoffen. Met deze certificering beloven wij u gezonde en huidvriendelijke stoffen aan te bieden.