Menu
×
Resultaten van uw zoekopdracht:  Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen

   Onze MVO-aanpak

   Met aandacht voor uw waarden, ook bij u thuis.
   Bij Vente-unique vinden we het belangrijk om een positieve impact op de maatschappij te hebben, dus bouwen we elke seconde aan een betere toekomst. Wij zetten ons in voor transparantie voor onze klanten en blijven beter doordachte en beter geproduceerde producten ontwikkelen. Wij zijn al met de eerste concrete acties begonnen en er zullen er nog vele volgen... Zo brengen we verbeteringen aan in het hele productieproces; van concept tot de levering bij u thuis.

   Wij geloven sterk in de mens en onze teams werken het hele jaar door op basis van onze gezamelijke waarden met betrekking tot prestatie en gezelligheid.

   De mens als middelpunt van onze ontwikkeling

   Vente-unique is onderdeel van een Frans bedrijf voor wie de menselijke maat belangrijk is. Wij zijn één grote familie en daarom telt elke werknemer en iedere persoonlijkheid. Wij zijn ervan overtuigd dat het welzijn van onze teams een essentiële factor is voor onze prestaties. Wij geloven in en zetten in op diversiteit.
   Wij hebben een gelijke kansen- en diversiteitsbeleid ontwikkeld op basis van de volgende normen: gendermix, inclusie, samenwerking tussen de generaties, en sociale en culturele diversiteit.
   ‘‘ Zowel binnen- als buitenshuis
   willen we gezelligheid brengen ‘‘
   Onze waarden: prestatie en gezelligheid

   Een verantwoord product

   1 Onze Good for Planet productlijn

   Vente-unique breidt haar betrokkeheid uit met de productlijn Good for Planet; een ecologisch verantwoorde productlijn waarbij respect voor mens en natuur centraal staan.

   Biologisch katoen
   Made in France
   PEFC
   Made in Europe
   Duurzaam beheerde bossen
   Gerecycleerde materialen
   CertiPUR
   OEKO TEX® STANDARD 100
   *Details van deze criteria vindt u terug in ons Good for Planet handvest

   2 Vertrouwde leveranciers

   100% van de fabrieken waarmee wij samenwerken worden regelmatig gecontroleerd volgens strikte en nauwkeurige specificaties om praktijken die in strijd zijn met onze waarden uit te sluiten (kinderarbeid, tewerkstelling van gevangenen, dwangarbeid, niet-naleving van de arbeidswetgeving, en discriminatie op basis van ras, huidskleur, geslacht, godsdienst, fysieke capaciteiten en afkomst).

   3 Een tweede leven

   Bij Vente-unique geloven we dat een product meerdere levens kan hebben en vooral dat de wereld van morgen er een is waarin we elkaar helpen. Daarom doneren we geretourneerde of licht beschadigde producten aan de stichting Emmaüs

   Tussen 2019 en 2022 is er voor 1,5 miljoen euro aan donaties gedaan in natura, ten behoeve van een solidariteitstichting die zich inzet voor mensen met een sociaal-economische achterstand (Emmaüs, Association Le Maillon).
   Als e-commerce specialist schenken wij sinds 2019 ook computerapperatuur die niet meer gebruikt wordt aan het integratieproject Ateliers Sans Frontières (ASF). Zo draagt Vente-unique bij aan de ondersteuning van kwetsbare volwassenen door hen te helpen hun levensproject op te bouwen, hun waardigheid te herwinnen en hen naar een stabiele persoonlijke en professionele situatie te brengen.
   Schenkingen aan verenigingen tussen 2019 en 2022
   €1,5 M

   Een positieve ecologisch impact

   Vente-unique is een 100% online winkel. Wij hebben geen fysieke winkel, wat onze ecologische voetafdruk al aanzienlijk verkleint en we nemen in ieder onderdeel van het producttraject acties met betrekking tot onze ecologische verantwoordelijkheid

   1 Een verantwoordelijk magazijn

   In ons magazijn in de Oise werken 250 medewerkers. Dit dépot is in 2020 gemoderniseerd met als doel ons energieverbruik te verminderen. Het magazijn van 80.000 m² voldoet aan de allernieuwste milieu- en energienormen en wordt voorzien van 100% groene stroom.

   Zo wordt de verlichting beheerd via drie methoden om energieverspilling te beperken: een programmeerbare timer voor de laadzones, een schemersensor voor de buitenkant en een aanwezigheidsdetector voor de gangpaden, waardoor energieverspilling wordt beperkt. Het hele magazijn is uitgerust met LED's en de kantoren worden gereguleerd met aanwezigheidsdetectoren.
   Warehouse
   Vente-unique heeft het label
   Net Zero Website

   2 Levering

   Om mislukte leveringen te voorkomen, bieden wij onze klanten de mogelijkheid een levermoment te kiezen waarop zij beschikbaar zijn. Het is ook mogelijk om, zelfs voor grote pakketten, op pakketpunten te leveren en zo de bewegingen van onze bezorgers te concentreren en levering van deur tot deur te verminderen.

   3 Ecologische voetafdruk

   Wij compenseren de ecologische voetafdruk van onze site Vente-unique en onze medewerkers op het hoofdkantoor door bomen te planten. Sinds 2021 hebben we het label "Net Zero Website" en hebben we meer dan 16.000 bomen (gelijk aan meer dan 8 hectare) geplant, waarmee 26.000 ton CO2-uitstoot wordt gecompenseerd.