Menu
×
Resultaten van uw zoekopdracht: Sluiten
Catalogus
Geen enkele catalogus komt overeen met uw zoekopdracht
  ProductenAlle producten bekijken
  Geen enkel product komt overeen met uw zoekopdracht
   Winkelwagen

   Woordenlijst leer

   Kenmerken

   Vaarsleer

   Afkomstig van verschillende soorten runderen(koe, rund, stier, etc.) vaarsleer beschikt over een relatief geprononceerde korrel en is zeer goed bestand tegen dagelijks gebruik. Het is het meestgebruikte leer bij de productie van leren banken.

   Bewerking van het leer

   Het looien : we gebruiken een oplossing van looizuren om de huid te veranderen in leer. Het looien maakt de huid duurzaam.

   • Plantaardig looien : zoals al eeuwenlang traditioneel uitgevoerd, wordt deze vorm van looien gedaan met behulp van natuurlijke producten (plantextracten). Plantaardig looien is de meest kwalitatieve manier : het laat de kwaliteit van de huid perfect uitkomen. Alleen vakmannen beoefenen deze methode tegenwoordig nog.
   • Looien met mineralen : de meestgebruikte methode voor leer voor meubilair. Voor dit looiproces gebruiken we looizuur op basis van mineralen (chroomzout).

   Het splitsen : Hierbij splitsen we het leer in 2 lagen : de oppervlakte laag van het leer en het splitleer.
   Het verven : meestal door middel van een verfbad, met als doel het leer in meerdere of mindere mate te kleuren.

   Afwerkingen

   Volnerf leer : onbewerkt oppervlak. Volnerfleer wordt door experts gewaardeerd vanwege de nerf en het natuurlijke reliëf.
   Gecorrigeerd nerfleer : dankzij een gladschuur proces, worden de markeringen aan het oppervlak van het leer uitgevlakt. Het uiterlijk van het leer is uniform, en het gladde oppervlak geeft het het grootste onderhoudsgemak.
   Gekorreld leer : de natuurlijke korrel van leer wordt zichtbaar door het te persen (wrijving van de huiden). Het kan eventueel worden geaccentueerd door middel van persen die op het leer drukken.
   Gepigmenteerd leer : het aanbrengen van een laag beschermende folie met pigmenten, geeft het leer een ideaal gebruikscomfort. Ongevoelig voor water en vlekken, beschermd tegen licht en wrijvingen door gebruik, is gepigmenteerd leer zeer gemakkelijk te onderhouden.

   Ga naar bovenaan de pagina

   Onderhoudstips

   Regulier onderhoud

   Leer is een organisch materiaal, gevoelig voor omgevingsinvloeden. Om de kleur en de souplesse van uw bank te behouden, dient u deze, voor zover mogelijk, buiten het zonlicht te plaatsen en ver weg van warmtebronnen.
   Om het leer soepel en uw bank als nieuw te houden, volgen hier enkele onderhoudstips :
   Stof uw bank regelmatig af met een enigzins vochtige zeemdoek.
   Voer tenminste één keer per jaar een grondige reiniging van het leer uit, met behulp van een schoonmaak kit

   Ontvlekken

   Als er per ongeluk een vloeistof op uw bank terechtkomt, neem dit dan zo snel mogelijk af met een zachte doek, om te voorkomen dat de vlek diep in het leer doordringt. Beweeg vanaf de randen van de vlek naar het midden.
   Als dit niet helpt om de vlek weg te krijgen, kunt u een speciaal vlekkenmiddel voor leer gebruiken en zachtjes van de randen naar het midden van de vlek wrijven.
   Echter, om een vlek schoon te maken en tegelijkertijd uw bank te beschermen, kunt u het beste een professional raadplegen.

   Ga naar bovenaan de pagina

   Woordenlijst overige materialen

   Kenmerken

   Microvezel

   Een weefsel van synthetische vezels, die zeer goed bestand is tegen slijtage en vlekken. Microvezel voelt aan als een zachte perzikhuid.

   Schuim

   Hoge veerkracht : betekent dat het schuim een grote capaciteit heeft om veel gewicht te dragen. Het gebruik van veerkrachtig schuim voor de vulling van uw bank, zorgt ervoor dat uw bank zich confortabel aanpast aan een ieders gewicht en toch stevig blijft.
   De dichtheid is ook een aspect om in overweging te nemen. Dichtheid hangt samen met stevigheid. Hoe groter de dichtheid van het schuim, hoe minder het lichaam wegzakt in de bank. Schuim met een grote dichtheid garandeert een groot zitcomfort.

   Hout

   MDF (Medium Density Fiber) : is een modern materiaal bestaande uit houtvezels die door middel van warmte bij elkaar geplakt en geperst worden. Brandwerend en vormvast, met een gladde touch en een design uitstraling, is MDF ideaal voor meubels.
   Teak : met zijn honing gouden kleur, is teakhout een exotische, vette, harde en duurzame houtsoort. Het heeft van nature een grote hoeveelheid hars, waardoor teak goed bestand is tegen vochtigheid en stilstaand water.
   Spaanplaat : Bestaande uit kleine houtdeeltjes - snippers en zaagsel -, is spaanplaat een voordelig materiaal dat bestand is tegen schokken, vocht en temperatuurschommelingen. Geschilderd, gelakt of gewoon geschuurd, deze elegante planken sieren uw meubilair.

   Glas

   Gehard glas : het glas wordt verhit tot aan het smeltpunt, waarna het snel en gelijkmatig afgekoeld wordt. We hebben dit materiaal gekozen voor onze salontafels omdat het nooit breekt, en het bestand is tegen hevige stoten en klappen

   Buffelleer

   Buffelleer heeft van nature een onregelmatiger oppervlak dan vaarsleer. De plooien zijn eveneens duidelijker zichtbaar. Dit type leer is ideaal om banken een robuust en stoer effect te geven. Het etiket buffelleer betekent vaak dat het om een glanzende afwerking gaat.

   "Olifant" microvezel

   "Olifant microvezel is dikker dan gewoon microvezel en eveneens onregelmatiger. Het geeft banken een rustieke look.

   Ga naar bovenaan de pagina

   Onderhoudstips

   Microvezel

   Microvezel moet worden gereinigd door een stomerij, de kussens zijn afneembaar.

   Hout

   MDF : stof uw MDF salontafel regelmatig af met een schone doek. Eventuele vlekken maakt u simpelweg schoon met een vochtige spons.
   Teak : maak vlekken snel schoon met een zachte borstel of een niet-schurende spons met wat water.
   U dient uw teakhouten salontafel regelmatig te onderhouden : zonlicht droogt het hars in het oppervlak van het teakhout langzaam uit. Breng een laagje teak olie aan met behulp van een kwast of een katoenen lap en laat het gedurende enkele uren drogen. Poets vervolgens het hout op om het glimmende effect terug te krijgen.
   Om een vlek schoon te maken, dept u zo grondig mogelijk met een keukenpapiertje waarna u voorzichtig met een vochtige doek van buiten naar binnen wrijft. Als dit niet helpt om de vlek weg te krijgen, kunt u een speciaal vlekkenmiddel voor microvezel gebruiken. In het uiterste geval brengt u de hoes van uw bank naar de stomerij (mits deze afneembaar is).

   Ga naar bovenaan de pagina

   Woordenlijst producten

   Hoekbank

   Hoek links : Wanneer u voor uw bank staat, is de hoek aan uw linkerhand.
   Hoek rechts : Wanneer u voor uw bank staat, is de hoek aan uw rechterhand.

   Ga naar bovenaan de pagina